Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den všem,
jsem maminka 14-ti letého Lukáška, který se potýká s Dětským autismem, těžkým mentálním postižením a hyperkinetickým syndromem. Už od jeho 3 let ho vzdělávám a snažím se ho posouvat co nejdál, aby byl jednou co nejvíc soběstačný. Za tu dobu jsme ušli obrovský kus cesty…nejprve se Lukášek bál téměř všeho a všech. Vůbec nerozuměl naší řeči ani našemu světu. Dnes už je díky výuce a speciálním terapiím schopný chodit do speciální školy, jezdit na výlety na hory i říci si pomocí obrázků o pochutiny nebo pohádky. Na terapie jezdíme stále. Bohužel jsou od našeho bydliště vzdálené cca 100km a jeho škola, kam ho denně vozím je vzdálená 30km. Auto máme, ale už, bohužel, dosluhuje. Potřebuji pořídit nové, ale neměla bych už z čeho splácet půjčku. Luky má ještě dva sourozence, Davídka 7 let a Aničku 4 roky. O děti se starám sama. A právě složitá péče o Lukáška mi zatím nedovoluje najít si práci na plný úvazek, abych další půjčku zvládla platit. Splácím hypotéku na bydlení a velká část financí jde také na Lukáškovo terapie a pohonné hmoty na dojíždění. Prosím podpořte sbírku, kterou jsem pro svého syna založila, jakoukoliv částkou, nebo i třeba sdílením na sociálních sítích. Moc nám tím pomůžete, abychom mohli stále dojíždět do školy, k lékařům i na terapie. Za každou pomoc jsem nesmírně vděčná. Děkuji
Odkaz na sbírku je zde: https://www.znesnaze21.cz/…a-na-terapii
Na auto jde příspěvek přes sociálku, myslím až 200 000 tak zkus dát žádost ![]()
@Markéta80 Děkuji moc za zprávu, příspěvek mít budeme. Jen potřebujeme získat víc, aby nám auto co nejdéle vydrželo. Je to popsáno ve sbírce. S příspěvkem se v ní už počítá.
@Terka228 tak to je fajn, plno lidí neví že je tato možnost. my nežádali, ale paní nám říkala že by nám dali tu max částku ![]()
@Markéta80 Ano, auto i tak budu vybírat bazarové…ale při dnešních cenách…Také se do auta musím vejít se třemi dětmi, protože sourozence vozím všude sebou. Hlídání nemám. Také bych ráda auto měla co nejdéle v pořádku. Do toho současného už jen cpu peníze, které si půjčuji a už horko těžko to splácím a poruchy stále přibývají.
@Terka228
Jeste si muzete zazadat o vraceni dane. Pri cene auta, co chcete poridit je to 100 000 - coz je max castka
@Toluma Dobře, moc děkuji za informaci. Uvidím, jak ho bazarově pořídíme. Jestli bude prodejce plátce DPH.
@Terka228
Urcite se da i u bazaroveho. Ale je potreba vse hlasit predem. Vetsina tech prodejcu s tim ma zkusenosti
@Terka228 milá Terko ☺️️. Bohužel výběr auta vyšel na nevhodnou dobu bohužel ☹️️ loni za tu cenu "limuzína a dnes vrak "☹️️
Jsi moc šikovná že tohle vše zvládáš ![]()
Smím se zeptat co máš teď za auto a jak je dle tebe na tom? Sice Chomutov nemám úplně nejbliže ale když by bylo potřeba rád s něčím pomohu ![]()
Nebo alespoň poradím ![]()
Držím palce a těším se na tvoji odpověď
s pozdravem Jiří 😊
@JiříkMazlík Zdravám, děkuji za reakci.
Bohužel dřív než v březnu nemůžeme o příspěvek žádat. Proto jsem založila sbírku s předstihem. Moc dobře si uvědomuji, že tahle doba je úplně špatná pro nákup auta. Ale co se dá dělat… Nechci už zase moc dlouho čekat…Máme 10let starou Honda Civic 1.4 a už do ní začínám dost investovat ( aspoň na mě dost). Také už se do ní moc nevejdeme s ostatníma dětma, když potřebujeme vyrazit někam na výkend. Sbalit sebe, 3 děti a stan a spoustu věcí k tomu… Ale hlavně i ty výdaje, naposledy to byl display, nechala jsem ho vyměnit z vraku, ale 3500,– je pro mě v mém rozpočtu moc. Dál musím nechat udělat klimatizaci a celý ten systém foukání vzduchu. Nefunguje tak jak má. Auto buď příšerně topí i na 16 stupňů a furt se paří, i když je sucho. Zadní okýnka se neodmlží nikdy. Ještě loni to všechno fungovalo super. Jenže to jsou další výdaje. Zase si na to budu muset někde půjčit, a pak to těžko vracím. Atd… Tak bych moc ráda zase novější auto, ať můžeme zase pár let jezdit bez dalších „nákladů“. Proto se snažím touhle cestou. Od státu příspěvek dostaneme a za něco málo snad tohle stávající prodám.
@Terka228 tak to jsou pěkný lumpove z vrakace a ještě to udělat za 3500 když nový se dá sehnat levněji. To byl displej tachometru? Nebo něco nedůležitého?
Upřímně na klimatizaci se ti kouknout klidně mohu a zadarmo max by tě to stalo materiál. V práci máme i plnicku a samozřejmě že když děláme náklaďáky tak by se v tom kilo chladiva ani nepoznalo bohužel je to pro tebe dálka a nevím jestli by kolegové na pobočce Chomutov měli pochopení
.ale spíš to bude servo klapky a někdy dost udělá i kabinový filtr a nebo ucpané zadní výdechy co většinou jsou někde v nárazníku můžeš to vyzkoušet když pojedeš mít škvírku v zadních oknech jestli to bude lepší ![]()
Když bys chtěla není problém mohu přivézt i diagnostiku a auto zkouknout.
Jen tak nezávazně na to kouknout. Aby alespoň do jara to vydrželo ![]()
NIC za to nechci a budu rád když ti to pomůže.
Když tak se ozvi a můžeme se domluvit.
Spousta dílů se dá sehnat za pár korun a když tak bys to měla jako dárek k Vánocům ![]()
@JiříkMazlík @JiříkMazlík No, pokavaď by to bylo možné, tak takovou nabídku určitě přijmu. Bylo by to úžasné, kdyby se zjistilo, co tam není v pořádku. Hodně by mi to ulevilo
Děkuji ![]()