Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Cena je to normální, u nás kluci mají Loap a Demary…ale já bych dala za pravdu oběma, nevidím do vaší domácnosti, nevím kolik nachodí vaše dítě, jestli opravdu potřebuje nové, jestli nestačí bazarové
píšeš vel.24/25 takže to je v celku malé dítě.
Příspěvek upraven 30.11.17 v 14:57
Připlatit dvě stovky za kvalitu
, syn má boty za 1600 a ještě jsem vzala manžela sebou, ať se na ně podívá a rovnou je i zaplatil
No já parkrát koupila nošené Superfity, jsou fakt nezničitelné a dají se sehnat v hodně dobrém stavu, zvlášť v těch číslech co píšeš. No ale postupem času jsme přešly na barefoot a moje vnímání cen a hlavně pohodlí se šouplo už úplně jinam
a ty jsem tedy jeté nekoupila ani jednou, protože bývají v hrozném stavu a říkají si za ně o nehorázný peníze. Takže lepší koupit nové. Manželovi kup nějaký výlisek u Vietnamců, ať si to zkusí ![]()
Botky superfit jsou skvělé sama je klukovi kupuji.. vůbev nechápu jak mohl koukat na botky v Lidlu
.. přece potřeby dítěte by měli být i pro něj na prvním místě. Je dobře, žes koupila kvalitu už bych o tom s ním nediskutovala. ( přes net bych nekoupila boty sobě natož dítěti.
Každý má právo na názor a to i tvůj manžel. Když trváš na drahých botech, tak je kup. Sama kupuju z druhé ruky, třeba takové, které nestihly děti unosit, nelíbily se a podobně a rodiče se jich zbavují. Nové boty ve Sportisimu a spíš cenově na dolní hranici nabídky. Dětem roste rychle noha a tisíce za boty, které za dva měsíce nebudou, bych nedala.
Anonymní, ještě mě napadlo - když je dítě tak malé, kupujete první, max druhé zimní boty, ne? Třeba je manžel jen z těch cen překvapený (můj byl také, ne že ne). Tak ho vezmi do obchodu, zeptejte se prodavačky, ať vám k tomu dá nějaký výklad.
Ony goretexky nejsou jedinou správnou volbou pro dítě. Těch membrán, které nepropustí vlhko dovnitř boty, je vícero, každý výrobce si ji pojmenuje po svém a co mám zkušenost, tak opravdu některé z nich fungují a ty ceny jsou tam nižší. Jen to nejsou superfitky - poslední dobou mě ta značka fakt začíná docela štvát, ač jsme ji jeden čas kupovali na dceru víceméně výhradně - přijde mi, že z klasických obchodů s dětskou obuví mizí ostatní značky a zůstává pouze tato ![]()
Další možností je koupit botky v bazaru /v těchto velikostech snadno natrefíš na botky málo nošené - xkrát se stane, že v zimu dítě promarodí a nestihne boty ani vyšlápnout/, případně koupit novou vložku. Nebo v případě koupi nových počítat s tím, že se něco vrátí zpátky - já superfitky vždycky prodala (i po starších dětech) min. za tři stovky..
Evidentně nemá přehled - můj manžel se taky divil, kolik stojí dětské boty, ale po první zimě zjistil, že ty zimní boty s membránou a ovčím rounem na zahřátí uvnitř jsou i po každodenním nošení v blátě a sněhu skoro nezničené (a když dítě zouval, nemělo nikdy mokrou nebo promrzlou nohu). Já tedy nekupuju Superfit (mívají většinou ty úzké modely a dětem nesedí), ale o něco levnější české Fare, Jonap nebo KTR, ale tak 2500,–Kč za dvoje zimní dám.
A mít jen jedny zimní z Lidlu podle mě znamená nutnost mít druhé záložní boty, protože si neumím představit, že nepromoknou.
Je to úplně normální, spíš nižší cena za zimní boty. Manžel se asi blbě vyspal a potřebuje si na někom zchladit žáhu. Ignorovala bych ho a pokud by nepřestal vytočila bych ho ještě něčím jiným, abych změnila téma. To někdy taky pomůže. ![]()
Řekla bych manželovi, jestli pak bude s dítětem právě on chodit dvakrát do roka k ortopedovi pro recept, až bude mít jeho děcko pokřivené nohy z laciných bot. A bude potom následně vyzvedávat speciální vložky a hlavně!!!Bude muset vybírat boty, do kterých se pak ty vložky vejdou, budou dost široké a vysoké, aby noha nebyla omezena v růstu a zároveň aby bota pojala dva centimetry silnou vložku. HA HA. To mu přeju.
![]()
@ivunak píše:
Je to úplně normální, spíš nižší cena za zimní boty. Manžel se asi blbě vyspal a potřebuje si na někom zchladit žáhu. Ignorovala bych ho a pokud by nepřestal vytočila bych ho ještě něčím jiným, abych změnila téma. To někdy taky pomůže.
@Moise píše:
Anonymní, ještě mě napadlo - když je dítě tak malé, kupujete první, max druhé zimní boty, ne? Třeba je manžel jen z těch cen překvapený (můj byl také, ne že ne). Tak ho vezmi do obchodu, zeptejte se prodavačky, ať vám k tomu dá nějaký výklad.
Ony goretexky nejsou jedinou správnou volbou pro dítě. Těch membrán, které nepropustí vlhko dovnitř boty, je vícero, každý výrobce si ji pojmenuje po svém a co mám zkušenost, tak opravdu některé z nich fungují a ty ceny jsou tam nižší. Jen to nejsou superfitky - poslední dobou mě ta značka fakt začíná docela štvát, ač jsme ji jeden čas kupovali na dceru víceméně výhradně - přijde mi, že z klasických obchodů s dětskou obuví mizí ostatní značky a zůstává pouze tato
Další možností je koupit botky v bazaru /v těchto velikostech snadno natrefíš na botky málo nošené - xkrát se stane, že v zimu dítě promarodí a nestihne boty ani vyšlápnout/, případně koupit novou vložku. Nebo v případě koupi nových počítat s tím, že se něco vrátí zpátky - já superfitky vždycky prodala (i po starších dětech) min. za tři stovky..
dík, jenže my jsme prolezli asi 6 obchodů a nemají už moc velikosti, nebo nesedí, takže jsme byla ráda za ty, co seděly super a splnovaly vše, co jsme chtěla..ven chodíme dost často, když není nastydla, jsme venku i 3 hodiny, k tomu ještě dopo, dcera jen lítá, je hodně akční, takže jsem chtěla kvalitní..
už se trochu zklidnil a i omluvil, ale vím, že ho ta cena štve, nechápou proč, vyhazuje peníze za kraviny a ne malé částky..
@Anonymní píše:
dík, jenže my jsme prolezli asi 6 obchodů a nemají už moc velikosti, nebo nesedí, takže jsme byla ráda za ty, co seděly super a splnovaly vše, co jsme chtěla..ven chodíme dost často, když není nastydla, jsme venku i 3 hodiny, k tomu ještě dopo, dcera jen lítá, je hodně akční, takže jsem chtěla kvalitní..už se trochu zklidnil a i omluvil, ale vím, že ho ta cena štve, nechápou proč, vyhazuje peníze za kraviny a ne malé částky..
A do jakých obchodů chodíš? Já chodím vyloženě jen do Dětské obuvi (tedy ne do obuvi obecně, ale do speciálek na dětské boty) a seženu tam vždycky (jediná výjimka byly bačkůrky první týden v září, to měli vybrakované) a hlavně tam ani levné nekvalitní boty nemají. Tak se podívej třeba na netu, kde máte nejbližší specializovanou dětskou obuv a příště jděte tam a třeba se domluvte s manželem, že budete vybírat z levnějších (ale máš záruku, že i ty levnější tam budou dost kvalitní).
Ani se manželovi nedivím..to je příšerná cena..taky bych držkovala.. ![]()
Jestli ji nejsou tesne na sirku, pokud nema dost prostoru na sirku a prsty stlacene, pak zebou nohy.