Scio testy - Masarykova univerzita
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
scio testy na Masaryčce
Ahoj holky, mám úplnej zmatek, tak budu ráda když se tady objeví někdo kdo je ve stejné situaci a ví co s tím ![]()
Mám na letos danou přihlášku na socialni fakultu na Masaryčce, dělají se na zkoušky scio testy. Ted mi ale přišel e mail, že se musím ještě přihlásit na jedny testy, poslední termín je konec května, na jakýsi národní srovnávací zkoušky. Já vůbec nechápu co to je, nikdo o tom před tím nepsal…navíc se to znovu platí… ![]()
Máte někdo zkušenost co to je??? A proč??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj ![]()
já v tom plavala loni, jako ty a pak jsem pochopila.
Mimochodem Scio z toho má pěknej vejvar.
No ale je to takhle:
Ty jsi si podala přihlášku na vysokou školu.
Místo přímaček berou lidi podle výsledků scio testů nebo k nim přihlížejí. Těch testů je několik druhů - musíš si zjistit, jaký máš absolvovat.
Tyto testy dělá společnost Scio, která není škola a na ty testy se musíš k nim přihlásit a hezky jim je zaplatit. Dělají je po celé ČR, takže si vybereš nejbližší místo k tvému bydlišti. Oni pak výsledky s tvým svolením pošlou tvojí vybrané vysoké škole a škola ti pak písne, zda tě berou nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
je to jednodussi forma Scio testu.. misto Scia udelas ty NSZ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
POčkat tomu nerozumím
takže já budu dělat jenom teď někdy ty testy co mě napsaly na mail- mají tam už teď jenom asi 3 data co se daj stihnout a posledni je myslim 28.5. a pak podle těchto testu se dozvim co a jak?? žádný zkoušky v červnu na škole??? To nechapu takze vlastně zaplatim asi tisicovku a uplne k nicemu? a kdy se pak člověk dozví že ho vzali?
co to je za system boze…me to namichlo, hlavne o tom pred tim nic nepsali
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nedokazu ti to vysvetlit.. ale poradim ti asi jen.. Zavolej si na ministerstvo skolstvi.. tam ti poradi co a jak.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.fss.muni.cz/…irizeni_uvod
tady jasně píšou, že si musíš u Scia udělat Národních srovnávací zkoušku (NSZ) a pro FSS MU je to konkrétně test Obecných studijních předpokladů (OSP) a Základů společenských věd (ZSV) - nepíšeš, jaký jsi přesně obor, takže ti nemůžu napsat konkrétně dál…
A jak už jsem psala - musíš se přihlásit sama na stránkách Scia na ty testy v termínu, který uznává škola. Být tebou neotálím, aby nebylo pozdě.
Až testy uděláš, tak Scio pošle tvé výsledky do školy. Až tam dorazí výsledky všech přihlášených na obor, tak je škola porovná a ti kteří udělali testy nejlíp budou přijatí ke studiu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tady je to jasně psané a bacha na termín těch zkoušek, uznávají jen ty níže tučně
Informace o přijímacím řízení na FSS MU do 2011/2012
http://www.fss.muni.cz/…ny_uchazecum
Přijímací zkoušky
Uchazeči o studium na FSS MU jsou vybíráni v rámci přijímacího řízení. Základní a jediné kritérium
pro přijetí/nepřijetí ke studiu představují výsledky tzv. Národních srovnávacích zkoušek (NSZ), které
zabezpečuje společnost www.scio.cz, s.r.o. (dále jen Scio).
Každý uchazeč o studium na FSS tedy musí absolvovat NSZ a z hlediska přijímacího řízení na FSS se
uchazeči započítává vždy nejlepší výsledek z absolvovaného testu či absolvovaných testů, dosažený
výhradně v termínech: 5. března 2011, 2. dubna 2011 a 30. dubna 2011. Nejlepší výsledky uchazečů
jsou předávány společností Scio fakultě, kde jsou vkopírovány do databáze uchazečů. Svůj výsledek 9
tedy uchazeč fakultě nepředává, výsledky předává fakultě výhradně společnost Scio. Každý uchazeč
však musí společnosti Scio poskytnout k předání výsledků svůj souhlas (uchazeč tak učiní v rámci přihlášky k NSZ). Pro přijímací řízení je u každého testu rozhodující přepočtený percentil, jak jej stanoví
Scio.
Praktický postup
1. Každý uchazeč musí nejpozději do 28. února 2011 podat na FSS kompletně vyplněnou elektronickou přihlášku a zaplatit administrativní poplatek.
2. Paralelně se uchazeč individuálně přihlašuje k NSZ, a to přímo u společnosti Scio na adrese
www.scio.cz/nsz.
3. Od společnosti Scio obdrží po svém přihlášení pozvánku k NSZ, fakulta uchazečům pozvánku
k NSZ ani k přijímacím zkouškám neposílá. Účast na termínu konání NSZ si uchazeč rovněž hradí individuálně, fakulta náklady spojené s účastí
na NSZ neproplácí (kompenzuje to však nižší částkou za podání přihlášky ke studiu).
Základní informace k průběhu testů NSZ naleznete na webových stránkách fakulty v sekci studium
Vzhledem k tomu, že FSS uznává výsledky NSZ konaných ve třech termínech, při neúčasti na žádném z termínů se není možné odvolávat na překážky na straně uchazeče. Náhradní přijímací zkoušky
se konat nebudou.
Další podrobné informace včetně charakteristiky testů najdete na stránkách www.scio.cz/nsz, pří-
padně je získáte na tel. čísle 234 705 555. Za řádný průběh zkoušek i za obsah testů zodpovídá Scio.
Ti uchazeči, kteří se přihlásí na mezifakultní studium organizované ve spolupráci s Filozofickou
fakultou, vykonají ještě přijímací zkoušky předepsané pro příslušný obor na FF.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
HOlky, moc díky za pomoc, totálně v tom plavu, pže na lékařské nic takovýho nebylo a není. Pochopila jsem to teda tak ze na tom sciu se musím sama přihlásit na nejakej termin, tak udelat ty zkousky a pak už nic? žádný zkoušky na fakulte?? Kdy se teda dozvim vysledky, jak z scia tak jestli me vzali…? No nehlede na to ze by me teda zajimalo, kdo pak teda urcuje kdo se prijme a kdo ne…to bude peknej protekčák ![]()
Dost mě to naštvalo a hlavně ten mail z toho scia mě došel včera a jako termíny jsou:
4. prosince 2010
4. února 2011
5. března 2011
2. dubna 2011
30. dubna 2011
28. května 2011
No je to normální?? Jako stíhám jenom ty dva poslední a to ještě netuším, jestli je to ta zkouška co mam delat ja…nejrasi bych se na to vykašlala…chtěla jsem to jenom zkusit kdyby nahodou a ted tohle…uplne me to znechucuje…nehlede na to kolik to stoji… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
…ty testy nahrazují přímačky školy - teď to plno vejšek zavádí. Je to pro ně levný - poplatek za přihlášku zaplatíš škole a ta ho ušetří tím, že přímačky za ní udělá někdo jinej - Scio, kterýmu to znova zaplatíš
Prostě monopol na testování.
Dobře, napsali ti tyto termíny, ale musíš mrknout, že škola ten květnový neuznává, takže musíš jít na ty dubnové!!!
Bacha, jestli jsem to dobře pochopila - máš dělat dva testy=test obecných studijních předpokladů OSP a druhý=základy společenských věd ZSV a oba nejde dělat v jeden den!!!
Takže na jeden se musíš přihlásit na 2.dubna(uzávěrka přihlášek je v neděli 20.3.) a na druhej na 30.dubna.
http://www.scio.cz/…/terminy.asp
Ta společnost Scio pošle tvoje výsledky tobě a i vybrané škole v procentech - škola pak vybere x nejlepších.Pro školu strašně jednoduché a levné
. Pro tebe ne
.
Já dělala obecné studijní předpoklady měsíc před porodem a bylo to dost drsný, když jsem x hodin nesměla na wc. Kluk z toho stresu byl strašně divokej v břiše a dost ty kopance bolely
. Čas utíkal strašně rychle a ty otázky stojí za to. Je to spíš o náhodě, na co v testu narazíš, s čím máš už zkušenosti ![]()
Já být tebou, tak ještě najdu nějakou jinou školu, která přímá bez testů
Některé mají uzávěrku přijímaček do půlky dubna. Tady bude dost velký nával
, moc bych na přijetí nevsadila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NO to snad není možný ani. Tak oni mě to napíšou včera, já celou dobu počítám s tím že to bude v červnu. Jako takže já mám nad tímhle strávi 2 soboty? A proč nemůžu na květnovej termín? já se z toho zblázním, doma nám nejede net a v práci to moc řešit nemůžu. ani nevim kam se mám obrátit totiž v té elekt. přihlášce nic nebylo takovýho. Mě to hrozně naštvalo a teď teda nevím jestli tam půjdu pže ten 2.4. nemůžu.
NO najít vyšku co bere bez přijmaček- to snad nejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NO ted jsem nasla na dikuzi na MU ze muzes delat ty testy oba jeden den.
Já tomu vůbec nerozumim…
Jinak mam prihlasku na zurnalistiku a media. studia- kombi. Psali tam ze berou 300lidí. CO ja vim… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JO a v té přihlášce na to NSZ je zaškrnout který testy chci skládat…a je tam základní a rozšířené…co mám jako dát??? Ta fakulta nemá nikde nic napsaný co požaduje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo tak vypnuju tu prihlasku a tam je ze jako jeden ten test stoji +- 500, takze ja celkove za to ze se tam hlasim dam 1300 to si asi delaji.....
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každá fakutla to má jinak. Nemůžeš počítat s přímačkama, že platí všude univerzálně stejně ![]()
Nechápu, jak jsi si dala někam přihlášku, aniž by sis zjistila požadavky přijetí?
Už poněkolikáté :
Tady jasně píší, co požadují k bakalářskému studiu.
to platí pro všechny prváky - co na tom nechápeš?
Celkově se testy jmenují - národní srovnávací zkoušky.
Jednotlivé testy se jmenují - obecné studijní předpoklady, základy společenských věd, dál nabízí matiku, biologii…co já vím co ještě mají
Škola požaduje ty dva OSP a ZSV
To si musíš udělat u Scia
Tady jasně, že to v jeden den nejde, protože testy probíhají současně ve stejnou dobu - nemůžeš být jedním zadkem na dvou židlích v různých učebnách ![]()
http://www.scio.cz/…/terminy.asp
Scio dělá zkoušky i v květnu, to je pravda, ale ten květnový termín škola neuznává! Viz výše tučně termíny, které škola uznává. Tak to musíš stihnout v dubnu, protože na ně se stihneš u scia ještě přihlásit.
Tady scio přímo k tvojí fakultě:
Stačí ti základní varianta OSP:
http://www.scio.cz/…/fakulta.asp?…
Nepsala jsem školu bez přímaček, ale přijímání bez testů! Myšleno bez scio testů, ale se svýma přímačkama, který si dělají sami.
Také zde předpokládají, že budeš schopná studovat texty v angličtině, takže - umíš dobře anglicky?
http://www.fss.muni.cz/…ny_uchazecum
- načítám...
- Citovat
- Zmínit