Screening Ústecký kraj

Anonymní
16.9.10 08:23

Screening

Ahoj holky,
chtěla bych se objednat na screening jsem 5+4. Nevíte kdy přesně se mám objednat a hlavně kam? Jsem z Ústeckého kraje okres Litoměřice prosím poraďte kam děkuji.
Potřebuji na to doporučení od lékaře???
 Papa

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13415
16.9.10 08:35

Na screening v prvním trimestru by tě měl poslat tvůj gynekolog. Dělá se to ve 12tt. Krev určitě a podrobný UTZ si kolikrát musí ženská zaplatit sama, ale dr. by ti měl doporučit kam a kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.10 08:40

no ja jen ze to tady ctu ze je to dobre tak proto se ptam. doktor mne objednal prave az za 6 tydnu na kontrolu a zatin o tomhle vysetreni nic nerikal tak se ptam…

• Citovat
  • Upravit
21891
16.9.10 08:53

mě toto vyšetření dělal přímo můj gynekolog. v 10tt mi brali krev na základní vyšetření a současně pro ten prvotrimestrální screening. když jsem šla ve 12tt na kontrolu, tak už byly výsledky krve a můj doktor mi udělal UTZ a pak to hodil do vyhodnocovacího programu a měl hned výsledky. takže bych radila, aby sis k doktorovi zavolala, protože krev se bere před tím UTZ a domluvila se co a jak dál. někteří doktoři tento scvreening vůbce nenabízejí a automaticky ženou až na triple test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.10 09:00

Ale ja slysela ze pry tyhle testy jsou lepsi nez triply pry jsou presnejsi a ja bych je chtela udelat. Nevim mam nejakeho zvlastniho gyndare, na krev jdu zitra (sestra mi rekla ze si mam prijit kdy budu chtit) a kdyz jsem byla u doktora v ordinaci tak mi jen rekl ze az prijdu priste (za 6 tydnu) tak mam prijit na lacno ze mi vezmou krev tak to ja radeji pudju na tu krev drive nez za 6 tydnu…

• Citovat
  • Upravit
13415
16.9.10 09:07

Mě to právě taky dělal přímo můj dr. Anonymní, zavolej doktorovi a zeptej se ho. Někdy je i jiný postup, třeba krev i UTZ v jeden den a když jim přijdou výsledky krve, tak si to vyhodnotí a volají ti akorát, když je něco špatně. Za zeptání nic nedáš.

A je to prý opravdu lepší, než až triply, protože je to přesnější a bývají méně často falešně pozitivní, takže máš pak méně stresu. Můj dr. mi dělal třeba oboje, má to tak zavedený automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2957
16.9.10 09:26

1.screening se dělá mezi 11. a 13.týdnem, takže má tvůj doktor ještě spoustu času, aby tě tam poslal, někde to dělají přímo v ordinaci tvého doktora, jinde posílají na specializovaná zařízení. Já musela do nemocnice, kde mi dělali ve 12+2 ultrazvuk a rovnou mi tam i vzali krev, následující den mi sestra volala výsledek, ten se právě zjistí, když se dají dohromady výsledky ultrazvuku a výsledky krve. Ale za zavolání doktorovi nic nedáš, ale víš, teprve kolem 8.-10.týdne jde vidět srdíčko, tak doktor u tebe první bude kontrolovat hlavně toto a pak se bude asi zabývat nějakým screeeningem. Neplaš! Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
16.9.10 10:54

no om mne pozval teprve az kdyz budu v tom 12tt drive ne jeste ale ani nevides srdicko nevim je to takove zvlastni jak nic nevim pripadam si jak pablb :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
16.9.10 12:21

já jsem byla na KO v 6 a 8tt a podruhé už bylo slyšet srdíčko a to mě uklidnilo, takže jestli chceš mít klid a nestresovat se, tak bych se domluvila s doktorem okolo toho 7-8tt, že by jsi chtěla udělat ještě ultrazvuk a pak jít ve 12tt na screening

Lenca88 píše:
no om mne pozval teprve az kdyz budu v tom 12tt drive ne jeste ale ani nevides srdicko nevim je to takove zvlastni jak nic nevim pripadam si jak pablb :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.9.10 11:30

chorioamniální disociace

Ahoj holky, já byla na screeningu v Čb a dělají ho tam pouze ve 13tt. Chci se ale zeptat, jestli nemáte někdo zkušnost s chorioamniální disociací - znamnená to, že ještě nesrostly plodové obaly, což už by během 13tt mělo být - docela mě to vyděsilo. Dík za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
21.9.10 11:31

ahoj.možná píšu už pozdě, ale přece jen to písnu.Jsem taky z Litoměřicka. Tyto testy jsem absolvovala na doporučení mého gynekologa. V 10 tt jsem byla na odběru krve a za 14 dní jsem absolvovala podrobný ultrazvuk. Výsledky jsem se dozvěděla hned při UZ. Nejbližší pracoviště u nás,které toto dělá je roudnická nemocnice. Na odběr potřebuješ žádanku od svého gynekologa. kdyby tě ještě něco zajímalo, klidně mi písni.
jo a toto vyšetření nehradí VZP, tedy jsem platila 500,– Kč. ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
21.9.10 20:55

Ahoj.

Podívej se nejdřív tady po eMiminu, čas od času se tu ukáže odkaz na seznam lékařů, kteří mají CERTIFIKACI na ten prvotrimestrální screening. Jestli ji tvůj doktor nemá, tak si u něj ten screening dělat nenechávej.
Kde v tvém okolí screening dělají, to ti bohužel neporadím.

Co bych na tvém místě udělala:

• Zavolala bych svému doktorovi, řekla mu, že chceš na 1.trimestrální screening. Jestli ti může vystavit doporučení a ať ti poradí, kde to v okolí dělají.
  • Jestli ti doktor neporadí kam jít, tak bych ho raději vyměnila. Ještě je čas.

Nejsem si jistá, jestli screening dělají i bez doporučení. Možná jak kde a možná chtějí víc zaplatit. Fakt nevím. V obou těhotenstvích jsem doporučení dostala (bez zdravotních důvodů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí