Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mně je 39. Výsledky screeningu:
Trizomie 21 - 1:2052
Trizomie 18 - 1:5085
Trizomie 13 - 1:15931
Výsledek byl dle doktora v Podolí i dle mého naprosto ok. Taky mě už neposlali na žádné další testy a můj doktor vyloženě říkal, že by to bylo zbytečné riziko, když mám tak hezké výsledky. Já byla naposledy těhotná ve 27 a ve 30 a to ta čísla taky vypadala jinak.
Ale i tohle je naprosto v pořádku a ano, ten věk to ovlivní. Myslím, že to máme podobné.
Ty jsi ještě o něco mladší. ![]()
@Tichuna
Díky za odpověď
já jsem na čísla, tak mě zajímá to srovnání 🫢
A tretatko už máte na světě nebo teprve v očekávání? My máme doma dvě holky, tak jsme zvědaví na překvápko ![]()
@Anonymní píše:
@Tichuna
Díky za odpověďjá jsem na čísla, tak mě zajímá to srovnání 🫢
A tretatko už máte na světě nebo teprve v očekávání? My máme doma dvě holky, tak jsme zvědaví na překvápko
Narodí se v listopadu, máme doma syna ( skoro 12 let) a dceru (8,5 roku). Ted to bude holčička. A mně bude v březnu 40. 🙈
Já nemyslím, že to je věkem.. Teda jo, ale ne jen ním. Je to prostě u každého dítěte úplně jiný. Já jsem měla 1:15000 a 1:2500. Děti dva roky od sebe, v mých 23 a 25 letech. Všechno je negativní, takže ok, netřeba řešit. Ty máš i přes ten věk super výsledek, raduj se.
@Tichuna tak to je pěkné☺️ kolem nás je hodně tretatek kolem 40😉
Tak přeji pohodové těhotenství 👍 děti se těší? Naše jsou nadšené…
Podle věku je kategorie populační riziko.
Podle výsledků a ultrazvuku je pak to přepočtené. Ve 32 jsem měla T21 1:10 000.
Ve 35 1:60 na Downa, nastesti vse ok. Nevim, kolik jsem mela ve 32 s prvnim, ale screening byl negativni, takze u me se to hnulo fakt brutalne, plus druhatko jim na utz slo nejak blbe merit
V mých 37 letech riziko na DS 1:3000, dle uzv vše ok, ale pro klid duše jsem na placený Panorama test šla. Peníze se dají vydělat vždy znovu a přece jen tohle už není věk na rození dětí, můžeme se mladě tvářit jak chceme, ale přírodu neoklameme.
37 let, 2 těhotenství:
Trizomie 21 - 1:3457
Trizomie 18 - 1:8408
Trizomie 13 - 1:9786
růst. retardace: 1:2764
PS: kdybych mohla vrátit čas, jdu na krev i na plodovku, nebo na jakékoli další testy, protože teď jsem jen hromádka neštěstí, co víc času tráví v nemocnici než doma, a to je teprve jen začátek ![]()
@Anonymní píše:
37 let, 2 těhotenství:
Trizomie 21 - 1:3457
Trizomie 18 - 1:8408
Trizomie 13 - 1:9786
růst. retardace: 1:2764PS: kdybych mohla vrátit čas, jdu na krev i na plodovku, nebo na jakékoli další testy, protože teď jsem jen hromádka neštěstí, co víc času tráví v nemocnici než doma, a to je teprve jen začátek
To mě moc mrzí, co se stalo?
@Midaku díky
nějak si říkám, že čím jsem starší, tím to víc řeším 🙈
@Amandine njn, taky si říkám. O peníze nejde. Tak uvidíme… Do kolikátého týdne se testy dělají?
Tak u mě 37 let, 1. těhotenství a na screeningu riziko 1:5000. Teď jsem 33 týden a náš chlapeček podle všech dalších kontrol a 2. screeningu roste a vyvíjí se jak má
. Za chvíli nás čeká 3. screening, tak snad bude vše v pořádku jako dosud
.
Ahoj,
minulý týden jsem byla na prvotrimestralnim screeningu, za měsíc mi bude 38, čekám třetí dítě. Všechno ok, riziko 1:2700. I přesto by mě ale zajímalo, jaké jste měly riziko v podobném věku? Ve 31 to bylo něco přes 10000, tak si říkám, jak to ten věk tedy sráží rychle dolů.
Chtěli jsme si zaplatit testy z krve, což asi nakonec nebudeme dělat, Dr byl spokojen…
Jak jste to měly vy?
Omlouvám se za anonym, ještě nechci s kůží na trh
Díky