Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lucil no prave jsem byla u svoji gyndarky a ta mi teda odmitla dat doporuceni. Pry se to proste udela u ni.
Ja nevim no, na tom jejim UTZ nikdy nic nepoznam, protoze ho ma tak stary, ze to je proste jeden velky flek. Proto jsem chtela jet jinam, kde se mnou doktori budou i mluvit. Ona je nesdilna a od 15tt mi nikdy nerekla nic, jen, ze je vse OK. Na moje dotazy na pribliznou vahu a delku male mi neodpovida. Vysetrena jsem vzdy za 2 minuty a nazdar. Tak uvidim no, za 2 tydny jsu zas na kontrolu.
@Kiminkkka aneb jak se některé ženy nechají odbyt. Možná si zjisti, za co Tvému doktorovi platí pojišťovna jako za třetí screening. To, co popisuješ je výsměch.
Například nám zjistili při třetím screeningu drobnou chlopenni vadu. Dříve vidět nebyla. Je to důležité pro poporodní pediatrickou kontrolu i následný zivot. Rozhodně se nedá spoléhat na to, že když je druhý screening ok, že je ok i třetí.
@Térouš Můj dr dělá primáře na porodním oddělení, takže si opravdu myslím, že ví co dělá!
Nehledě na to, že je to známý, takže mu dost důvěřuji.. a na každé kontrole dělal ultrazvuk, takže kdyby bylo něco špatně, tak by to určitě zjistil. Ozvy jsou taky v pořádku, takže pochybuji, že máme nějakou srdeční vadu
Pokud nevíš jak to u nás přesně chodí, tak nekritizuj
Své svědomí mám čisté a vím, že jsem v těhotenství podstoupila vše, abychom byli obě v pořádku ![]()
@Polnicek25 víš co mě napadlo, když by se ten třetí tedy měl dělat v porodnici, tak jestli tam půjdeš sepsat porodopis tak se zeptej. Nebo tam brnkni jak to je
Ale to doporučení asi třeba bude, tak nevím když ti ho doktorka nechce dát. Mně to bylo řečeno jako samozřejmost v Gennetu i na gyndě, že třetí už v porodnici, že dostanu žádanku a můžu si to domluvit, kde je libo. Vím, že tu některé holky mají názor, že to není důležité, ale tak kolikrát jsme těhotné
Krom toho, že je to super podívaná budeš i vědět podrobnosti o miminku a mít klid v duši, že je vše jak má být. A polud by se objevil nějaký zádrhel, tak s tím už předem budou v porodnici počítat nebo to začnou řešit.
@lucil u nas pokud nechci nadstandart, tak se do nemocnice hlasit nechodime
proste tam prijdem, az to na nas prijde
ale zkusim tam brnknout a optat se. Cekame prvni miminko a nechci nic podcenit a jsem hodne opatrna, abych nic nezanedbala ja ani nikdo okolo me.
@Polnicek25 aha, tak v tom už se tak nevyznám :/ U nás se jezdí do 35tt sepsat porodopis, abys tam pak u porodu nemusela vypisovat papíry a tahat tam rodné listy, oddací list atd. Teda nemusí se to, ale asi to tam nechtěji vyplňovat s rodícíma hysterkama typu mě
![]()
@Kiminkkka uprimne se z nejakyho primariatu na zadek neposadim, protoze to dnes dela kazdy hovadko. zkratka tu nešiř bludy a informuj se, co má a nemá udělat, to je prostě daný. mimochodem ozvy nevypovidaji o mozne srdecni vade, kdyz uz se s tim ohanis. ze budes mit zdrave dite nemuzes na 100% vedet nikdy. bohuzel se nekdy neco neodhali a to i velice zavazne problemy, nicmene bagatelizovat screeningy je fakt hloupost.