Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, desetiměsíční dcerka má zánět oušek, ve čtvrtek ji obě ouška píchali a bere antibiotika, teploty už nemá. Dnes jsme byli na kontrole, je to v pořádku, ale musíme brát ještě antibiotika a ještě jednou na kontrolu. Doktorka se divila mému dotazu, jestli můžeme chodit ven a nejdřív, řekla NE a pak se zamyslela a řekla, že tedy ASI na hodinu ven bysme mohli…Tak já nevím, co myslíte? Co vám obvykle radí vaši doktoři? Samozřejmě s akutním zánětem od čtvrtka do dneška jsme byli doma, ale teď mi přijde škoda trčet doma, venku je krásně a teplo…Navíc mám děti dvě a celý den trčet doma je na palici…Děkuji za názory.
Podle mě s atb se ven nechodí
Taky jsme teď tři týdny trčeli doma, ale to se nedá nic dělat…
Kadžopádně bych nechodila někde celý den, ale když potřebuješ do obchodu atd., dala bych do uší vatu, čepici a šla bych ![]()
@Erwinka ahoj, měla jsem teď to stejné s dvěma dětma, jednomu píchali, druhému jen rozehnali kapkama + ATB. Ven nám řekla dr, že můžeme, pokud není teplota, samozřejmě čepice, nelítat,. krátkou procházku, že vzduch udělá dobře a pomáhá i na rýmu ![]()
Naše dr. absolutně nedoporučuje chodit při atb ven. Já si myslím, že pokud nefouká a není zima, tak je mu na chvilku venku líp než doma.
Asi jde spíš o imunitní systém. Dr. mi vždycky vysvětlovala, že záněty uší jsou od nevyzrálé imunity, takže dlouhé procházky venku jsou spíše na škodu, že při tom může chytnout ještě druhotnou infekci.
Za mě, na chvilku bych šla ![]()
Já myslím, že v kočárku, s čepicí ven na chvíli určitě můžete
Pokud už nemá teplotu, není unavená, spavá atd…
Díky všem za odpovědi. Asi ven na chvíli půjdeme, malá bude v kočárku a samozřejmě dám čepici. Půjdeme jen do lesoparku, nikam mezi lidi. Mě přijde, že každý doktor má jiný názor, jestli chodit s antibiotiky ven nebo ne. Starší měla třeba v létě angínu, dost špatný průběh, byla úplně vyřízená a doktor řekl, že je jedno jestli budeme venku nebo doma. Byla ale tak vyřízená, že jsme museli být jen doma.
Pokud bude v teple, nebude jí foukat do uší a nebude běhat, což v 10ti měsících asi nehrozí
tak co by né
Já bych na chvíli šla. Staršího syna, pokud měl antibiotika a po pár dnech mu obrnilo, bych nikdy doma neudržela. Když dítě nemá teplotu, není unavené, venku není zima, tak na chvíli na vzduch bych šla. Naše doktorka vždycky po nemoci říká, že je lepší jít někam na vzduch, než být s dětmi v uzavřené mísnosti, kde se snáze něco chytí.
Klidně bych v tomhle počasí šla, pokud už se cítí dobře. Já teda při dobírání atb nikdy nehnila doma, doma jsme vždycky jenom když dětem není dobře.
Na kočárku, bez fyzické zátěže a s dobrou čepičkou bych na hodinku ven zašla.
Vzhledem k tomu, že je krytá v kočárku a když dostane pořádnou čepičku (tzn. na zavázání) tak bych se nebála. Je tam krásně a teplo ![]()
V kocarku s cepici bych sla ven a vubec neresila stejne sedi a kouka nebo usne… mozna doma ma vetsi aktivitu, nez v tom kocare.