Seborea od 6. týdne

219
17.3.14 22:38

Seborea jak dlouho

Ahoj, naše miminko má podle doktorky seboreu už od 6 týdne. Má čtyři měcíce a pořád bojujeme :( Sotva mu to zmizí tak se mu to za pár dní i hned třeba za dva dny objeví na stejném místě. Někdy to má méně a někdy více. Je to v hlavičce, obočí na spánkách v uších i za ušima - ráno vypadá chudáček jak ještěrka.. Někdy je to i červené hlavně za ušima. Někde jsem četla, že může mít i vliv na seboreu umělé mléko? Jsme na nutrilonu. Je to běžné, že to máme už tak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5358
17.3.14 22:42

Nechci tě strašit, ale moje holčička má husté vlasy na ramena a se seboreou bojujem dodnes :zed: Vyčistím jí to a za 1/4 roku to má zas rozlezlý. Chodila jsem s tím na kožní, asi bych jí měla častějc mýt vlasy, ale opravdu to nesnáší. Holt trpělivě odstraňovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
17.3.14 22:45

Synovi je rok a půl a má ji stále, mně se to ekluje odstraňovat asi jako někomu vadí skřípot nehtů o tabuli, ale prostě sahat na to měkký místo na hlavě fakt nebylo moje hobby, měl to na starosti tatínek. Pak mu začaly růst vlasy a nebylo to vidět, mysleli jsme, že je to ok a časem ten zbyteček odpadne. Doktorka je jiného názoru a doporučila nám Linola Fett Ölbad, naleju do vody při koupání a namočím do toho kartáček a úbytek je znát. Jen se mi to teda pořád dost ekluje. :-)

• Citovat
  • Upravit
219
17.3.14 22:51

Ta hlavička je to poslední :(, má to i za ušima takové červené fleky a v uších je to děs. Dnes i celé čelíčko je to až do červena :( Já, už mám doma vše možné na mazaní a nic nezabírá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
17.3.14 23:03

@moby a je to opravdu jen seborea? Nemohla se do toho už dostat třeba kvasinka? Já jen že náš dr. léčil syna rok, že má opruzeninu přes celý zadeček a nakonec z toho byl atopický ekzém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.3.14 23:20

Mladší syn to měl asi do půl roka. nevypadalo to, že by mu to vadilo, takže jsme to vesměs ani neodstraňovala, nijak nedrhla, jen jsem to jemně přejela, něco málo odpadlo, zbytek tam zůstal..v tom půlroce to zmizelo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
17.3.14 23:28

My to také máme.. pomohla mycí pěna Excipial kids.. teďka se to zase vrátilo, takže zkoušíme šampón Mediket.. Neloupu mu to. Uvidím jak zafunguje šampon. Snad už se toho zbavíme úplně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
17.3.14 23:28

Já jsem naštvaná a zoufalá! Syn jí má od 2 dne narozeni, nejdřív jsem myslela, že to má na zátylku pigmentovou červenou skvrnu, pak už to měl i na víčku, pak i na druhým. Pak ve vlasech mastný šupiny. To už jsem na netu gůglila co to je. Dětská doktorka furt dokola tvrdí. že to přejde a to je primářka! nechce mi na to nic napsat a to, co je dostupný volně v lékárně nezabírá. Nevím fakt co s tím asi budem muset změnit doktorku. Už to má v uších i za ušima! Já už jí mám za ušima taky. Za chvíli snad oleze celá rodina :cert: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
17.3.14 23:37

@-Andrea- tak zkuste zajít na kožní, bez doporučení.. Naše Mudr. to taky neřeší.. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
18.3.14 01:22
@-Andrea- píše:
Já jsem naštvaná a zoufalá! Syn jí má od 2 dne narozeni, nejdřív jsem myslela, že to má na zátylku pigmentovou červenou skvrnu, pak už to měl i na víčku, pak i na druhým. Pak ve vlasech mastný šupiny. To už jsem na netu gůglila co to je. Dětská doktorka furt dokola tvrdí. že to přejde a to je primářka! nechce mi na to nic napsat a to, co je dostupný volně v lékárně nezabírá. Nevím fakt co s tím asi budem muset změnit doktorku. Už to má v uších i za ušima! Já už jí mám za ušima taky. Za chvíli snad oleze celá rodina :cert: :zed:

Není to infekční, takže pokud je to opravdu seborea, tak celá rodina neoleze. Je možné, že to má geneticky po Tobě a tím stresem a změnou hormonů po porodu, se Ti rozjela :nevim: U malých dětí to opravdu většinou zmizí samo (jen malému procentu lidí zůstává do dospělosti). Ale i tak je to běh na dlouhou trať. Co vím, tak na ní doktoři píšou kortikoidy a antimykotika, což opravdu není vhodné pro takhle malá miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
18.3.14 01:31

@Fikta známým napsal doktor nějakou mast, míchali jí v lékárně s obsahem močoviny, žádný kortikoidy a maj klid :nevim:
Kortikoidy bych mu nedala. Díky za info, že to není infekční

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
18.3.14 06:15

Pomaha na to krem od Biodermy-Babysquam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
18.3.14 06:17

@Fikta
Jo a muz ma seboreu a od doby ako sa maze Blue Cap tak nema nic..malemu s tym mazem atopak a tiez v pohode..je to volne predajne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
18.3.14 08:50

Malá taky měla seboreu, nejdřív na čele a v obočí, postupně docela dost ve vláskách. Na čele jsem jí to mazala dětským krémem od sebamedu (dostaly jsme ho v porodnici jako dárek) a musím říct že jí to krásně zmizelo. Ve vláskách jsme bojovaly déle, navíc ona je fakt vlasatá, takže tam nešlo nic dostat. Nakonec jsem koupila pěnu do koupele od sebamedu a myla jí tím a hodně se to zlepšilo. Za pár dní jí bude půl roku a má to už jen trochu ve vlasech. Nejhorší to bylo tak kolem 3-4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
18.3.14 09:47

Tak doktorka říká že je to seborea, domluvím se s ní jestli není lepší zajít na kožní. Naše doktorka nám napsala olejíček do vlásků, ale tet nám trochu i vypadali vlásky v koutkách. Ráno po probuzení než ho promažu vypadá chudáček hrozně :(. Nejhorší jsou ty kouty a čelíčko a ty uši :( je to takové po promazání do červena a nejsou to nijak velké šupinky - velké má ve vláskách. Já už vyzkoušela vše jen ještě tu biodermu ne. Má i suchu pokožku tak mažu tělíčko přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek