Pupínky s "kráterem" - reakce na kočku

20296
17.3.14 09:24

Vyrážka - reakce na kočku?

Nemáte někdo zkušenost s takovou vyrážkou? Kožařku budu muset asi změnit, nehledá příčinu, předepisuje tisíce mastí a tvrdí, že to bude ASI kopřivka.

Vyrážka je od začátku tak jako na fotce, s takovým jakoby kráterem. Vždy jeden pupen o velikosti cca 2-5mm. Má jeden už zahojený na zádech, pak na klíční kosti a tyto dva na fotce jsou nové na noze, svědí prý dost… :nevim:

Máme doma ročního kocoura. Může to být alergie? Jsem fakt bezradná.

Příspěvek upraven 17.03.14 v 09:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
17.3.14 09:26

@RyBANA tak Ti nwm, ale já měla díky kočce na noze koláč cca 10 cm, rozhodně né takový pupínek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.3.14 09:28

@RyBANA kurňa, kam Ti pomizely fotky a spol? 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
17.3.14 09:29
@martina.se píše:
@RyBANA kurňa, kam Ti pomizely fotky a spol? 8o :mrgreen:

Mi to při založení diskuze furt psalo, že to nejde založit a najednou bum a diskuze je tu 3× :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.3.14 09:30
@RyBANA píše:
Mi to při založení diskuze furt psalo, že to nejde založit a najednou bum a diskuze je tu 3× :mrgreen:

koukala jsem, že nějaká divočina - prohledala jsem všechny kvůli těm fotkách :mrgreen: Jinak s jakou intenzitou se to dělá? Má vždy jen 1, max 2? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
17.3.14 09:32
@martina.se píše:
koukala jsem, že nějaká divočina - prohledala jsem všechny kvůli těm fotkách :mrgreen: Jinak s jakou intenzitou se to dělá? Má vždy jen 1, max 2? :think:

No sleduju ho jak šílenec už a dělají se tak nějak jak chtějí, někdy dva zaráz, někdy jeden. Začaly se dělat jak se oteplilo. Dva má skoro zahojené a dva jsou teď z té fotky. Mě to přijde jako nějaká plíseň, ale Fucidin, co dala doktorka na ten první pupen vůbec nezabírala.

Příspěvek upraven 17.03.14 v 09:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.3.14 09:33

@RyBANA ale i ta plíseň se většinou rozleze :think: nemá to spíš reakci na komáry nebo tak něco? oni už ty potvory jsou, můj kluk začíná být taky strakatý :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
17.3.14 09:34

@RyBANA Alergii bych vyloučila. A ačkoliv to vypadá celkem nepravděpodobně, tak by to mohlo být impetigo (teď se to nějak šíří). Impetigo bývá často na obličeji a vypadá děsivě, ale může se udělat i jeden pupenec. Mě se jednou udělal právě na zádech, vypadalo to přesně takhle - jakoby „beďar“ co nejde vymáčknout. Než se zjistí příčina (třeba to není impetigo), tak doporučuji mazat Bactrobanem nebo Betadinem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
17.3.14 09:35

@martina.se To bychs i myslela, kdyby ten pupen nevznikl hned s tím kráterem, on to ještě ani nestihne poškrabat a už to vypadá tak škaredě. Navíc po mě jdou komáři šíleně ale nemám nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
17.3.14 09:37

@Bubina To jsem si vygooglila před první návštěvou kožařky, ta nejdřív tvrdila, že je to plíseň - což impetigo je, že…pak že opar, nebo pásový opar…to se nepotrvdilo tím, že na to právě nezabral ten Fucidin. Její poslední verze je ta asi kopřivka, což mě teda dost neuspokojilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
17.3.14 09:38

Podle mě to alergie není. Taky mám alergii a vyrážka u mě vypadá jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
17.3.14 09:41

Ta alergie mi přijde taky nejméně pravděpodobná ale reje do mě babička - že je to tím kocourem a nedá se jí odporovat, tak jsem se chtěla jen ujistit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
17.3.14 09:42

@RyBANA Kopřivka to není určitě, ta vypadá úplně jinak a i se jinak projevuje. Impetigo není plíseň, takže je jasný že Fungicin nezabral. Je to bakteriální infekce, takže v lehčích fázích právě ten Bactroban (ten je na předpis) nebo Betadine mast, při těžších formách ATB. Já bych se přikláněla k impetigu a šla bych rovnou do nemocnice na kožní - když si tvůj kožař neví rady. Je to dost infekční a snadno se to šíří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
17.3.14 09:44
@Bubina píše:
@RyBANA Kopřivka to není určitě, ta vypadá úplně jinak a i se jinak projevuje. Impetigo není plíseň, takže je jasný že Fungicin nezabral. Je to bakteriální infekce, takže v lehčích fázích právě ten Bactroban (ten je na předpis) nebo Betadine mast, při těžších formách ATB. Já bych se přikláněla k impetigu a šla bych rovnou do nemocnice na kožní - když si tvůj kožař neví rady. Je to dost infekční a snadno se to šíří.

Aháá já furt měla za to, že je to plíseň. Tak to je jiná. No asi zkusíme tu nemocnici, díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.3.14 09:47

Jako to impetigo nevím, kluk si tim prošel a vypadalo to úplně jinak, nehledě na to, že se to samo rozhodně nehojilo, hojit se to začalo až s použitím atb a framykoinem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek