Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím jsem opět tu s prosbou o radu. Něměly někté vaše ratolesti nějakou podobnou vyrážku? Ráďa má 5 měsíců a má ji na lýtkách, zítra nejspíš zajedu k MuDrovi. Přikládám foto. Děkuji za reakce ![]()
@Ivčis tak to popiš.. Jak to má dlouho? Malá měla dlouhé měsíce několik map po těle, suché, hrubé, po koupání to vyskočilo a bylo to rudé. Začala jsem koupat méně, promazávala jsem Lipobasi (je na předpis) a pak Excipialem. Zmizelo to.. Teď jí pro změnu vyskakují rudé mapy, drobné pupínky. ale nevystouplé, taky hlavně po koupání, mizí to rychle, takže to neřeším. Jinak má pleť ok.
@Sibyla0 Jo řekla bych že je to něco podobného o čem píšeš
. Po koupání to má červené, vystouplé. měl to i na předloktích, ale zmizelo to. Koupu každý den, nejdřív jsem vysadila Linollu fet ale nepomohlo. Byla si s tím u doktora?
@Ivčis Ne… Ono to po koupání vylezlo a jinak to bylo úplně světlé a neviditelné, jen to bylo cítit pohmatem. Nějak nebylo moc co ukazovat, jedině, kdybych jí tam vzala po koupání ![]()
@Sibyla0 Tak to má syn docela pododbně. Není to nijak ohraničeně prostě taková hrubá kůže a jakoby pupínky. Přes den světlé po koupání červené. Taky si koupala každý den jak často tedy koupeš teď? A tu mast ti napsal dr když si mu to popsala?
http://postimg.org/…e/hj471pkpx/
http://postimg.org/…e/hj471pkpx/
Příspěvek upraven 11.03.14 v 20:47
@Ivčis Koupala jsem obden i méně, byla malá, tak to šlo. Jinak tu Lipobasi jsem měla doma, tu mi napsala, když měla potničky, je to na promazávaní.
@Sibyla0 jinak mi to nejde vložit
. No bojím se že když ho přestanu koupat každý den tak mu naruším režim a nebudeme večer spát ![]()
@Ivčis hm.. Moje je a byla nerežimní, tak jí to bylo šumák. Jinak to vypadá fakt stejně ![]()
Nase mala ma neco podobneho. jednou to mela komplet po celem tele a slite. nejhorsi po namazani nebo koupani.jak to mela trosku doktori rikali z chladu(bydlime v cizine, kde je kosa),pak se ji to rozmnozilo, tak rikali z praciho prasku. dodneska nevime.ma obdobi, kdy je bez toho a obdobi, kdy se to objevi. koupem kvuli tomu 3× tydne a spise sprchujeme.