Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
dnes jsem dostala pro 9měs. holčičku na flíčky mastičku Advantan. Mazala jsem teď 2 týdny zinkovou mastí, ale flíčky byly stejné, tak jsme dostaly toto. Máte s tím některá zkušenosti? Mám zafixované kortikoidy jako nějakou hrůzu, tak nevím, zda mám mazat.
Děkuji za všechny názory a rady!
Se dává i na opruzeniny, ale smí se to mazat jen chvíli, není to na dlouhodobé léčení..jak se to stratí tak něčím by to chtělo ještě promazávat.
O jaký flíčky jde? Malá měla posetý ruce a záda takovýma „ledvinovýma flekama“, většinou se to zvýraznilo po koupání. Promazávala jsem a bez úspěchu, dvakrát jsem pak mázla Locoidem, omezilo se čachtání ve vodě a má klid. kortikoidy při nárazovém a krátkém použití neublíží, jsou nebezepčné spíše z dlouhodobého hlediska, konkrétně u kůže může docházet ke ztenčení, ale to se bavíme opravdu o dlouhodobém užívání. Mazej jen tenkou vrstvu a jen na místě poškozeném vyrážkou.
Můj prcek má atopák. Většinou stačí jednou máznout tenkou vrstvu, jen na ta místa, která má olezlá(no je jich dost). Pokud není vyloženě hodně rozjetý, mažu tak 1× týdně.
Male se objevil atop. ekzem v 6 tydnech po prodelani rotaviru v takove mire, ze mela nozicky uplne rozpraskane do krve a zmokvane.az advantan nas „zachranil“.ja mela atop.20 let a kortikoidu dost a jsem v poradku.ja bych sevtoho zas az tak nebala, nerikam, ze je to uzasne, ale prinejmensim aspon na vymizeni toho nejhorsiho jsou nekdy nutne. urcite nebudes mazat nejak dlouho, dava se jen tenka vrstva a je to snad nejslabsi kortikoidni mast, co se vyrabi. takze za me-bud uplne v klidu!!
@Krkael píše:
O jaký flíčky jde? Malá měla posetý ruce a záda takovýma „ledvinovýma flekama“, většinou se to zvýraznilo po koupání. Promazávala jsem a bez úspěchu, dvakrát jsem pak mázla Locoidem, omezilo se čachtání ve vodě a má klid. kortikoidy při nárazovém a krátkém použití neublíží, jsou nebezepčné spíše z dlouhodobého hlediska, konkrétně u kůže může docházet ke ztenčení, ale to se bavíme opravdu o dlouhodobém užívání. Mazej jen tenkou vrstvu a jen na místě poškozeném vyrážkou.
Koupání jsem taky omezila. Má to nejvíc na zádíčkách, tři na bříšku a jeden na noze. Jsou to oválné flíčky různých velikostí (největší něco přes cenťák). Máme to mazat týden a potom přijít na kontrolu.
@J-K píše:
Koupání jsem taky omezila. Má to nejvíc na zádíčkách, tři na bříšku a jeden na noze. Jsou to oválné flíčky různých velikostí (největší něco přes cenťák). Máme to mazat týden a potom přijít na kontrolu.
Něco takovýho??
Taky jsme meli, me dr rekla, ze se jedna o kojeneckou vyrazku. Jen promazavat rikala. Mazala jsem vazelinou. Pak jsem par dni zapomnela a vsimla jsem si, ze to ma lepsi. Tak nemazu vubec a zmizelo to. Divny teda.
@Krkael píše:
Něco takovýho??
Vypadá to trošičku jinak. A taky to nemá tak četné, má jich po celých zádech max 10.