Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@pajakevin No já tedy nevim, jsem mamina plašan ale s takovým prckem už bych byla 5× u Dr kor kvůli flíčku. Hned bych viděla meningokoka a další hrůzy… nicméně je mi divné že během měsíce takhle malé dítě neprohlídla Dr na pravidelné kontrole nebo si toho nevšimla… určitě bych neřešila čím to je a rovnou mazala. Lepší tam otravovat 5× s blbinou než pak slyšet „Jo maminko, kdyby jste přišla dříve…“ Myslím já teda.
Neni to znaminko?
Zkus dat fotku, treba ti rekneme vic, ale i tak bych to resila s dr., zvlast jestli se to zvetsuje
Dneska uz spi, ale zitra to vyfotim, neni meningokok vic flicku a ne jen jeden? Ja k doktorce samozrejme pujdu, ale muzu az v pondeli, spis jsem od vas zatim chtela jen uklidnit ze to nic nebude, opravdu mi prislo az dnes, ze se ten flicek zvetsil a to koupeme kazdy den, takze to vidim porad.
@Misulicka 1 píše:
@pajakevin No já tedy nevim, jsem mamina plašan ale s takovým prckem už bych byla 5× u Dr kor kvůli flíčku. Hned bych viděla meningokoka a další hrůzy… nicméně je mi divné že během měsíce takhle malé dítě neprohlídla Dr na pravidelné kontrole nebo si toho nevšimla… určitě bych neřešila čím to je a rovnou mazala. Lepší tam otravovat 5× s blbinou než pak slyšet „Jo maminko, kdyby jste přišla dříve…“ Myslím já teda.
Me se to taky nelibi, doktorka ji videla naposled 11.2. Na kontrole a 25.2. nas akorat naockovala, ani mi ji nechtela zvazit a na kontrolu nas pozvala na 25.3. takze to je 6 tydnu od posledni kontroly.
Muze to byt hemangiom, zadej si do googlu a porovnej. Syn mel jako miminko po tele par hemamgiomu, casem bledli az zmizeli. Teda, ale ze dr. na tvuj pozadavek odmitne zvazit miminko,… to bych snad hledala jinou. My meli doma vahu a stejne dr. vyzadovala, at se prijdeme co 14 dni zvazit k ni, at ma prehled, ze dobre prospiva. A sestra teda zvazi na pozadani kdykoli.
Taky bych řekla, že je to hemangiom, neteř to měla několik let od narození, zpočátku to bylo i trošičku vystouplé, postupně to za pár let vymizelo. Pokud k tomu nejsou nějaké jiné příznaky, neplašia bych (teda asi plašila, v tom tě chápu
, ale nejspíš není důvod).
Tak děkuji všem maminkám za jejich názory a rady a nakonec to byl opravdu jenom hemangiom, píšu sice pozdě, ale přece ![]()
Maminky potřebuji poradit. Mám tři měsíční holčičku a cca před měsícem se nám udělal červený flicek na rameni, vypadalo to jako když cloveku praskne žilka, takový malý, ale dnes jsem si všimla, že se trošku zvětšil, nevíte co to muže byt? Děkuji