Seboroická dermatitida - zkušenosti u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20.7.10 15:39

Nám to začalo 2.týden po porodu,malá měla žloutenku,a já nemohla kojit,protože ji svítili,pak už jsem se nerozkojila a měli jsme -a máme Nutrilon,tak si myslím,že tohle všechno taky hodně přispělo.Uvidíme co dál,zkusíme tu Linolu,a v srpnu jedem k Máchovu jezeru,to bude takový testík.Takže naběhnu ke kožní ať mě zásobí a s dalšími věcmi co budem potřebovat-to bude nálet na peněženku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.11 21:30

Seboroia a lupenka

Čauky,chvíli jsem tu nebyla,řešila jsem naše kožní problémy :roll: ,už mi z toho hrabe.Dcerunce se seboroia objevila asi týden po porodu a brzo jí budou 2 roky.Jak jsem tu četla,některým dětičkám se problémy úplně ztratili.No my to štěstí nemáme.Šupinky máme ve vlasech pořád,ale myju ji Head&shoulders proti lupům,a docela se to vysouší a odpadává samo,smůla je že i s vlásky,no nebudem brečet,snad zase narostou :think: Po tělíčku má rudé fleky se zrublou kůží,určitě to souvisí s počasím a oblékáním.Nesmíme se zpotit,nebo když máme horečku tak se to zhorší.Přes léto byla čistá.Po koupání nám pomáhá modrá indulona,nebo rakytníková,nesmíme agresívní ovoce a zeleninu.Mlíko můžeme Sunar Nutrilon ne.Synovi se objevila lupenka,po celém těle,mažeme 2× denně Excipial lotio,a kortikoid.mast,zatim nevim z čeho to má,protože je atopik,mám ale pocit že to spolu nějak souvisí.Zítra se jedu poradit s léčitelkou,většina exemů má psychologický podtext.Tak pak písnu.S lupenkou jsme na začátku,tak budu vděčná za rady,tipy a názory.Zatím čau

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
14.11.11 21:50

Já v dětství měla ekzém a vím, že sem se koupala v Balneum Hermal Plus a že to docela pomáhalo…Alespoň to nesvědilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
14.11.11 22:03

ano,Balneum hermal plus je super,koupu v něm dceru taky,má atop.ekzém,ale teď už nemá na tělíčku vlastně nic,jelikož jí zjistili ABKM a vaječný bílek,tak dodržujeme dietu a není po atop.ekzému ani stopa.Proto se ptám,nemá malý nějakou potravinovou alergii,po tom se ekzém šíleně zhoršuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
14.11.11 22:17
Gábííí píše:
ano,Balneum hermal plus je super,koupu v něm dceru taky,má atop.ekzém,ale teď už nemá na tělíčku vlastně nic,jelikož jí zjistili ABKM a vaječný bílek,tak dodržujeme dietu a není po atop.ekzému ani stopa.Proto se ptám,nemá malý nějakou potravinovou alergii,po tom se ekzém šíleně zhoršuje.

Můžu se zeptat, kolik je dcerce a jak a kde ji alergie zjitili? Dcera má taky atopák, nijak strašný, ale hrozně ji to svědí, špatně kvůli tomu usíná a skoro každou noc nespí. Ráda bych se pokusila to řešit jinak než kortikoidama…

• Citovat
  • Upravit
31268
15.11.11 00:38

možná to bude trochu OT, ale mě se seborhea objevila okolo dvaceti let… byla sem s tím asi 3 týdny v nemocnici(předtím jsem rok chodila ke kožaři, který to ze dvou metrů zkouknul a napsal mi sírový šampon, čímž pádem to neléčil, jen „kosmeticky upravoval. takže se z toho stala chronická nemoc. po změně lékaře mě ihned hospitalizovali), kde mi to matlali nějakou v lékárně dělanou mastí a krásně se mi to vyhojilo.
Občas se mi to vrací doteď, hlavně v zimě, když tahám čepici a potím si hlavu, tak mi na to výborně pomáhá (úplné zaléčení) šampon od Vichy proti lupům - jsou dva druhy, na suché a "vlhké“ lupy, tak ten na vlhké :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
15.11.11 09:46

MIŠANILAdceři je rok,ale na odběrech jsme byly v 10měsících a to po té,co jsem jí poprvé dala jogurt a ona mně šíleně otekla,musely jsme do nemocnice na injekci.než se to zjistilo,pila Nutrilon HA.Co jí to zjistili,pije Nutrilon Alergy Care.Jinak nás poslala naše obvodní na alergologii a tam odtud nás poslali na imunologii na odběry,kde se vše zjistilo z krevních testů.Bála jsem se i alergie na lepek,ale to se naštěstí nepotvrdilo.Příští rok na jaře jdeme opět na imunologii,na kontrolní odběry,jestli se to nezlepšuje,tak uvidíme.Jinak být tebou,pokud je malému,malé kolem roku,určitě bych si krevní testy vykřičela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
16.11.11 11:32
Gábííí píše:
MIŠANILAdceři je rok,ale na odběrech jsme byly v 10měsících a to po té,co jsem jí poprvé dala jogurt a ona mně šíleně otekla,musely jsme do nemocnice na injekci.než se to zjistilo,pila Nutrilon HA.Co jí to zjistili,pije Nutrilon Alergy Care.Jinak nás poslala naše obvodní na alergologii a tam odtud nás poslali na imunologii na odběry,kde se vše zjistilo z krevních testů.Bála jsem se i alergie na lepek,ale to se naštěstí nepotvrdilo.Příští rok na jaře jdeme opět na imunologii,na kontrolní odběry,jestli se to nezlepšuje,tak uvidíme.Jinak být tebou,pokud je malému,malé kolem roku,určitě bych si krevní testy vykřičela.

Díky za info. Malé už budou skoro dva roky. Co jsem zahlédla o těch krevních testech, tak píšou, že to často není průkazné a i když tam potravinová alergie je, tak se nemusí vůbec prokázat. Ale asi se to někdy prokáže jako u vás, tak to přeci jen zkusíme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek