Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Ono se to neda vylecit. Jen zmirnit. Mel to ex. Ale snad neco pomuze. Drzim palce.
Vyléčit se to nedá , my máme mastičku caumed a ta to trochu mírní ,ale to sádlo je dobrá volba a nebo potom klasická lékařská vazelína.Hodne štěstí je to nekonečné ![]()
Meli jsme nejakou mast z lekarny, kterou nam napsala detska doktorka. Jestli to zabralo nevim, ale znicilo to vsechno obleceni, ktereho se to dotklo. Ale treba by vam to pomohlo.
@Martina7689 píše:
Moc prosím o radu jak se zbavit seboreicke dermatitidy syn ji má od cca 6.tydne a už nevím čím mazat zkoušeli jsme kde co a chvíli se mu to zlepší ale nikdy nevyleci a neustále se to vrací má ji jen na obličeji, můžete mi maminky prosím poradit čím mazat? Zkoušela jsem bepanthen sensiderm, sudocrem, uriage(nevím teď přesný typ masticky) kalciovou mast, nivea a teď zkouším mazat domácím vepřovým sádlem - doufám že mě za to neukamenujete ale má velmi léčivé účinky a vidím mírné zlepšení ale nezahoji úplně. Moc děkuji za Vaše tipy a přeji hezký den
Syn ji měl ve vláskách. Trošku za ušima. Používala jsem Excipial lipolotio. Ve vláskách stačí olej z lékárny. Promazat a nechat působit. Pak vymýt šamponem. Takže za nesolené vepřové sádlo nekamenuju.
Mě před lety pomohli až v nemocnici, kam mě poslala kozařka, co to jako první z řady lékařů neřešila jen od stolu, ale opravdu se na mě podívala. Byla sem tam pár dní hospitalizována, mazali mě kdečím, ale pomohlo to. Teď mi stačí vyhýbat se chemii a různým gelům, krémům, čas od času se promazat konopnou masti a mýt vlasy šamponem na mastné lupy od Vichy. Ale i tak se to sem tam objeví. Pomáhá mi sluníčko, dobře sušit vlasy, třeba i nenosit čepici, aby mi kůže větrala…
A když se to synkovi objevilo jako miminku, tak pomohl excipial u lipolotio z nejhoršího, a pak právě jen promazat sádlem, případně opět domácí konopná mast(taky ze sádla)
Biogama - mast s chytrou houbou.
Případně si nech v lékárně namíchat něco s ketokonazolem.
@Ennny samozřejmě že se to vyléčit dá. Tuhle dermatitidu způsobuje nedozrálost mikrobioty na kůži a pomnožení nežádoucí kvasinky. Řeší se to antimykotiky.
@Ou píše:
@Ennny samozřejmě že se to vyléčit dá. Tuhle dermatitidu způsobuje nedozrálost mikrobioty na kůži a pomnožení nežádoucí kvasinky. Řeší se to antimykotiky.
Nedá.Da se potlačit příznaky natolik ,ze to zmizí.Ale pri oslabení,hormonálních změnách, zapaření , špatném vysušení vlasů ,…se to objevuje stále dokola.Mam seboreu léta.Drzim ji ve stavu pro kohokoliv neviditelnem(ťukam).Ale mám ji.
Tak jestli je to seboroická dermatitida a ne nějaký kojenecký exém, tak toho se asi nezbavíte
Má to přítel, někdy je to horší, jiny lepší, nemaže tedy kortikoidy, spíš přírodní věci. Ale doporučit něco, co by zabralo, to nemůžu - asi každému taky může fungovat něco jiného.