Seboroická dermatitida léčba

491
6.4.19 09:53

Ahoj. Ono se to neda vylecit. Jen zmirnit. Mel to ex. Ale snad neco pomuze. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4615
6.4.19 10:11

Vyléčit se to nedá , my máme mastičku caumed a ta to trochu mírní ,ale to sádlo je dobrá volba a nebo potom klasická lékařská vazelína.Hodne štěstí je to nekonečné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.19 10:51

Meli jsme nejakou mast z lekarny, kterou nam napsala detska doktorka. Jestli to zabralo nevim, ale znicilo to vsechno obleceni, ktereho se to dotklo. Ale treba by vam to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.4.19 10:56
@Martina7689 píše:
Moc prosím o radu jak se zbavit seboreicke dermatitidy syn ji má od cca 6.tydne a už nevím čím mazat zkoušeli jsme kde co a chvíli se mu to zlepší ale nikdy nevyleci a neustále se to vrací má ji jen na obličeji, můžete mi maminky prosím poradit čím mazat? Zkoušela jsem bepanthen sensiderm, sudocrem, uriage(nevím teď přesný typ masticky) kalciovou mast, nivea a teď zkouším mazat domácím vepřovým sádlem - doufám že mě za to neukamenujete ale má velmi léčivé účinky a vidím mírné zlepšení ale nezahoji úplně. Moc děkuji za Vaše tipy a přeji hezký den

Syn ji měl ve vláskách. Trošku za ušima. Používala jsem Excipial lipolotio. Ve vláskách stačí olej z lékárny. Promazat a nechat působit. Pak vymýt šamponem. Takže za nesolené vepřové sádlo nekamenuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
6.4.19 11:20

Mě před lety pomohli až v nemocnici, kam mě poslala kozařka, co to jako první z řady lékařů neřešila jen od stolu, ale opravdu se na mě podívala. Byla sem tam pár dní hospitalizována, mazali mě kdečím, ale pomohlo to. Teď mi stačí vyhýbat se chemii a různým gelům, krémům, čas od času se promazat konopnou masti a mýt vlasy šamponem na mastné lupy od Vichy. Ale i tak se to sem tam objeví. Pomáhá mi sluníčko, dobře sušit vlasy, třeba i nenosit čepici, aby mi kůže větrala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
6.4.19 11:27

A když se to synkovi objevilo jako miminku, tak pomohl excipial u lipolotio z nejhoršího, a pak právě jen promazat sádlem, případně opět domácí konopná mast(taky ze sádla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.4.19 11:54

Biogama - mast s chytrou houbou.

Případně si nech v lékárně namíchat něco s ketokonazolem.

https://www.pediatriepropraxi.cz/…16/06/06.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.4.19 11:55

@Ennny samozřejmě že se to vyléčit dá. Tuhle dermatitidu způsobuje nedozrálost mikrobioty na kůži a pomnožení nežádoucí kvasinky. Řeší se to antimykotiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
6.4.19 13:52
@Ou píše:
@Ennny samozřejmě že se to vyléčit dá. Tuhle dermatitidu způsobuje nedozrálost mikrobioty na kůži a pomnožení nežádoucí kvasinky. Řeší se to antimykotiky.

Nedá.Da se potlačit příznaky natolik ,ze to zmizí.Ale pri oslabení,hormonálních změnách, zapaření , špatném vysušení vlasů ,…se to objevuje stále dokola.Mam seboreu léta.Drzim ji ve stavu pro kohokoliv neviditelnem(ťukam).Ale mám ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.19 14:00

Tak jestli je to seboroická dermatitida a ne nějaký kojenecký exém, tak toho se asi nezbavíte :-( Má to přítel, někdy je to horší, jiny lepší, nemaže tedy kortikoidy, spíš přírodní věci. Ale doporučit něco, co by zabralo, to nemůžu - asi každému taky může fungovat něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.4.19 14:01
@Ou píše:

Antimykotika přítel taky zkoušel (myslím Canesten se to jmenovalo) a taky nic.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek