Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, dneska jsem si všimla, že malá má ve vlasech zas šupinky, má 2,5 roku skoro
. Má to od mala, postupně jsme mazali, vyčesávali, ale má to zas. Kdesi jsem četla, že se to nemá odstraňovat, tak nevím, jestli to vyčesat, nebo ne. Aby měla vlasy
.
Já jsem vyčesávala pětiletou
Ale ty intervaly už byly fakt dlouhé a snad už to bylo naposled.
@Genovesa Zalezi, jak moc to ma. Dceri se to obcas taky udela,.ale vzdy jen na kousicku, tak umyju vlasky Linolou a pak vycesu
A ta Linola je na tohle je fakt dobra ![]()
@Flooa Linolou umýváme taky, tak zkusím pak vyčesat. Ona to nemá moc, spíš jen na temeni. Ale tak hezký to není. Asi už to tam nějakou dobu má, jsem si říkala, že už to samo zmizne.
Syn ma 2,5 a taky se mu to ted vratilo, ale jdeme v utery strihat, tak az bude mit kratsi vlasky, promazu a vycesu, ted by to slo spatne, ma totiz vlasky fakt huste. Kamaradky stejne stary syn to mel pred mesicem taky a namazala a vycesala jednou a je to pryc.
Dcera to měla někdy v necelých dvou, namazala jsem před spaním Excipialem a ani jsem nevyčesávala, opadalo to samo ![]()
@elchirk Malá má vlásky hodně jemné chudinka, a na kluka, tak to vyčesat půjde myslím.
Měli jsme jí taky nejlepší bylo namazat hlavičku olejem umýt a pak vyčesat. Můžeš použít jakýkoliv olej a nebo dělají v lékárně ale rozdíl jsem nepoznala. My jsme to pak vystřelí froté ručníkem.
Ahoj, malé se to taky teĎ objevilo, taky jsem chtěla založit téma, ale prvně se chci zeptat doktorky. A teď jsem se bavila se sousedkou a ta říkala, že synovi umyla vlasy jednou šamponem proti lupům pro dospělé a od té doby to má pěkné… Já se příští týden zeptám doktorky a pak když tak zkusím ten šampon.
Dobrý den, já mám seboreu už 18 let a jediný, co mi na to pomáhá je Wolf Basic Creme, navíc je u něho výhoda o proti jiným mastím, jako třeba Excipial, Linola atd., které jsem také zkoušel, ale bez výsledně, že se na obličeji neleskne a tudíž nepůsobí mastně, takže nikdo ani nevidí, že jste něčím namazaný, problém je, že se před několika lety přestal vyrábět, nyní jsem na něj zase narazil, ale ne v české republice, pokuď ho budete chtít dovést nebo zjistit více informací, tak mi napište na tomaxx@seznam.cz