Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem,
prosím o Vaše názory či zkušenosti. Je tady někdo kdo uspává dvouleté dítě u prsa? vnímáte to jako problém?
Dcera bude mít za nedlouho 2 roky. Večer i v poledne si lehneme a dam ji proso.. ona se napije.. pak chce druhé to taky vypije.. pak se otočí na bok.. chviku si hraje s mýma vlasama a spí.. je to většinou to trvá tak 15 minut.
Mě to nijak neoběžuje ba naopak.. chtěla jsem to nechat tak doku se to nějak nevyřeší..
Dneska jsem ale slyšela dost velkou kritiku na mou osobu, že jsem uchylna..
že to není normální kojit tako velké dítě a navíc ho prsem uspávat..
Prosím o Vaše názory co si o tom myslíte? Díky
POkud to není provokace tak nevidím žádná pozitiva v tom kojit tak velké dítě. A o uspávání už vůbec nemluvím, to už mi divné připadá.
Myslim, ze je to pouze tva vec, tezko je nekdo v pozici, aby te mohl odsuzovat. Ty jsi matka, udelej si to podle sveho ![]()
Lidi toho nakecají. Je to tvůj život a tvoje dítě, a dítětem bude jenom jednou a já nevidím nic špatného na tom si to „svým“ způsobem užít. A nesnažit se hned od kolébky dítě co nejvíc odcizit, aby si náhodou nezvyklo nebo se nerozmazlilo ![]()
@Monii86 ja kojim a uspavam na prsu skoro trojrocnu, takze ja ta podporim
A co jako? Urcito vies, co robis a neboj, oni sa odstavia sami, ked pride ich cas.
Mě to taky příjde divné, ale je to vaše věc, když vám to oběma vyhovuje ![]()
Aby si to dcerka nevyresila az ve dvaceti. Normalni mi to nepripada, ale rika Terina je to tvoje vec.
Ale je pravda, ze usinani u prsa bych odbourala. Na to mi prijde dost velka. Ke zbytku uz jsem se vyjadrila ![]()
@Monii86 Myslím si, že to úchylné není
Pokud kojení vyhovuje tobě i malé, tak neřeš, kdo ti co povídá a dělej to tak jak to cítíš ![]()
Jinak pro tvoje uklidnění - moje teta, co bydlí v Americe, tak kojila do 5 let ![]()
Taky mi to už přijde divné. A co třeba čištění zubů, to se vůbec nekoná?
No, to je tvoje vec, jak dlouho kojis svoje dite, ale uspavani dvouleteho ditete u prsa, to mi teda prijde jako problem a jsem zvedava, jak to hodlas odnaucit, zvyk je zelezna kosile..
Nejsem tvůj manžel naštěstí..kdyby jo, tak by mi to úchylné připadalo a snažila bych se tě přesvědčit, že to nemá přínos. Takhle je mi to srdečně jedno ![]()
Ja prvniho kojila taky do dvou, pak uz me to obtezovalo, tak jsem to utla.. Je to jen tva vec! Dokud to obema vyhovuje, nevidim v tom nic spatneho ani uchylneho ![]()