Skoro dvouletá usíná u prsa - je to problém?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10905
12.2.14 21:09
@G12 píše:
@cuttysark
je fajn, že to přiznáš. Myslím, že to je ten hlavní důvod, proš to někdo dělá

Já to dělám, aby mladá usnula po obědě a já měla hodinu klid.
Předpokládám, že se to zruší samo nástupem do školky, nevím, proč bych si kvůli tomu měla na tu chvíli rvát játra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.2.14 21:10

@Monii86
a jak se na to tváří partner? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
12.2.14 21:13
@jdukolem píše:
@Monii86
a jak se na to tváří partner? :think:

jak by se na to měl tvářit? on na to nic neříká.. :) on mi říká, že ji budu kojit ještě i ve škole.. :-D nijak mu to nevadí.. teď jsem se ho ptala.. a říká, že neví proč by mu to mělo vadit.. nebo co by na to měl říct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
12.2.14 21:14

@Monii86 já v tomto nemám zkušenost. kojila jsem jen 4 týdny. a byl to pro mě hrozný stres. ale když vidím, že někdo může kojit tak dlouho a vyhovuje mu to, tak mi přijde škoda to ukončovat kvůli někomu cizímu, kterej má potřebu poradit. úchylný mi to nepřijde! spíš hezký :) úchylný mi naopak přijde, když někdo hrozně chytrej říká druhýmu, že je úchylnej protože kojí dva roky :| :zed: já bych si z toho fakt nic nedělala. a všechno řešila instinktem. taky to tak dělám a zatím se mi to nevymstilo :) (samozřejmě i mě chodí spousty „užitečných rad“ jak na to… :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.2.14 21:15
@Monii86 píše:
jak by se na to měl tvářit? on na to nic neříká.. :) on mi říká, že ji budu kojit ještě i ve škole.. :-D nijak mu to nevadí.. teď jsem se ho ptala.. a říká, že neví proč by mu to mělo vadit.. nebo co by na to měl říct..

tak já myslela jestli vám to třeba nějak nenarušuje intimní život.. tak proto jsem se ptala protože to by pro mě třeba byl ten problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155

@Monii86 Mě osobně příjde normální kojit dvouleté dítě. Já sama taky kojila tak dlouho a kojila bych do dnes kdybych to neměla ze zdravotních důvodů zakázané. Taky mi usínala jen u kojení, mě to nevadilo vůbec a ať si každý říká co chce. Teď ji uspávám tak že místo prsa ji dám flašku s mlékem.
Mateřské mléko je nejlepší zdroj veškerých látek které děti potřebují. Dětská doktorka říkala: kojit tak dlouho jak to půjde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
@Monii86 píše:
Ale i dcera je na tom zavisla.. nebo zvykla nevim.. když ji dam do posltele, že jdeme spat.. lehnu si vedle ni.. tak ona se začne šíleně těšit.. a vola kde je kde je.. a když ji ukažu pros.. tak křičí jupíí mnam mnam.. a pak pije… no a pak ji nedej.. :)))

nasa si vymyslela bojovy pokrik: DAME MEME, DAME DAME MEME! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
12.2.14 21:17
@Adduše píše:
@Monii86 já v tomto nemám zkušenost. kojila jsem jen 4 týdny. a byl to pro mě hrozný stres. ale když vidím, že někdo může kojit tak dlouho a vyhovuje mu to, tak mi přijde škoda to ukončovat kvůli někomu cizímu, kterej má potřebu poradit. úchylný mi to nepřijde! spíš hezký :) úchylný mi naopak přijde, když někdo hrozně chytrej říká druhýmu, že je úchylnej protože kojí dva roky :| :zed: já bych si z toho fakt nic nedělala. a všechno řešila instinktem. taky to tak dělám a zatím se mi to nevymstilo :) (samozřejmě i mě chodí spousty „užitečných rad“ jak na to… :roll: )

Toto je moc krasny nazor od niekoho, kto kojil len 4 tyzdne, fakt palec hore :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
12.2.14 21:18
@jdukolem píše:
tak já myslela jestli vám to třeba nějak nenarušuje intimní život.. tak proto jsem se ptala protože to by pro mě třeba byl ten problém..

napriklad nasi uz spia na jednom letisku v ich pokojicku, tam ich oboch uspim (maly lezi pri nas a drzi ma za ruku a mala sa koji) a spia tam vacsinou plus minus celu noc a my spime v loznici, takze co s tym ma manzelsky zivot?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
12.2.14 21:19

@cuttysark díky :) není potřeba si hned myslet, že je někdo divnej, když to dělá jinak :) žejo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
12.2.14 21:19

@Monii86 nečetla jsem diskuzi, přijde mi to naprosto přirozené :hug: pokud vám to tak vyhovuje, tak proč něco měnit :hug: jistě nejste jediná a reakce okolí mě nepřekvapuje :roll: kojení starších dětí je snad tabu nebo co :roll: moje babička mi vyprávěla, že za jejího mládí bylo tohle naprosto normální, nikdo ani nemrkl okem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
12.2.14 21:22
@1Luca píše:
@Gabca11 A kdyby byly dvoumesicni, byl by v tom rozdil? Nebo proste NE kojeni na verejnosti?

Jasne ne kojeni velikych deti na verejnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
12.2.14 21:22

Ahoj, na kojeni ve 2 letech nic spatneho nevidim. Neni to pro kazdeho, ale kdyz mas pocit, ze to male prospiva, tak proc ne? Mozna bych spis videla problem v tom usinacim navyku. Protoze v tomto veku uz si dite bude cim dal tim hur zvykat na neco noveho a mojlo by byt tezsi pak prejit na jinou uspavaci metodu. Co ji zkusit nakojit jinde a pak treba jen pomazlit, nebo precist pohadku v posteli. Proste aby si to kojeni tak moc nespojovala se spanim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
12.2.14 21:25

Nečetla jsem celou diskuzi, takže nejspíš budu po někom opakovat. Samotný fakt, že kojíš dvouleté dítě, mi nepřipadá úchylný, dokonce ani divný ne, obzvlášť pokud tak činíš v soukromí a nebudíš tím vášně na veřejnosti.
Co by mi ale starosti dělalo, je fakt, že dítě hned po kojení usne. Myslím, že mu takhle zaděláváš na zkažený chrup, protože ve dvou letech má těch zubů určitě už plnou pusu a všechny dostávají tím mlíkem před spaním příšerně zabrat. Takže kojit klidně, ale to čištění alespoň před večerním usínáním tam zkus nějak propašovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
12.2.14 21:25

@Vendy31 Mně právě přijde, že ve starším věku už se dá s dítětem lépe domluvit a snáz se najede na jiný způsob uspávání. V 8 měsících by to byl nejspíš větší mazec.
Dcera to v cca 2 letech vzala docela v pohodě, chvilku ze zvyku vyřvávala, ale žádného estivilla jsme použít nemusela, za jeden večer přešaltovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí