Seboroická dermatitida v obličeji

130
12.4.13 12:28

Seboroická dermatitida v obličeji

Ahoj děvčata,
mému chlapečkovi je šest týdnů. Už asi tři týdny nás v obličejíčku trápí žluté šupinky - obočí, kolem nosánku a očiček. Lékařka říká, že je to seberoická dermatitida. Ve vláscích to zatím nemáme. Máte s tím někdo zkušenosti? Začali jsme mazat Syndermanem (vazelínou), ale je to pořád stejné. Co s tím? A za jak dlouho to asi zmizí?

Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
887
12.4.13 12:40

My s tim zkusenost mame. Maly to mel ve vlaskach. Dr. rekla at to jen mazu necim mastnym, ze to pak pujde lehce dolu, ale to vubec nepomohlo. Pak se mu ekzem rozsiril skoro pres celou hlavu. I kdyz jsem to jednou nevydrzela a sesoupala, zase se to vratilo. Sla jsem s tim k homeopatu Paszandovi z Tesina. Bala jsem se, aby maly nebyl ekzematik, jelikoz tim trpim taky, ale v obliceji, jak pises. Me i malemu dal sampon mikroelementowy (z polska). Malemu tim muzu umyvat i telicko, ale predtim natrit olivovym olejem a nechat pusobit aspon 15min. Pak mu predepsal homeo calcarea carbonica ostrearum, ale ty ma i na imunitu. Me navic dal bio mast Eulen pediatric a ta mi neskutecne pomaha. U nas jsem ji ale v lekarne nesehnala. Mozna je i pro male deti, jelikoz je jen z bylin, ale tim si nejsem jista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
12.4.13 12:41

Jinak vazelinu jsem taky hojne uzivala, ale po tom, co jsem se dozvedela, ze je z ropy, tak vsechny vazeliny letely rychle do kose. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31312
12.4.13 13:08

Ahoj, našemu malýmu se to vyrojilo na obličeji a ve vlasech takovým způsobem, že sme s tím jeli na pohotovost (trefilo se to zrovna na 24.12. a já nechtěla čekat až po svátcích)…
dostala jsem doporučeno (ne na předpis) Excipial U Lipolotio a do koupele Balmandol olej…v lékárně sem teda nechala asi tři stovky :roll: že jen obyčejným maštěním, např. vazelínou, mu tak akorát ucpu póry a bude to horší než lepší.
za pár dní byl malej zase čistej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
12.4.13 13:37

Taky Excipial U Lipolotio a do koupele Balmandol… sice jak pise @Mar__tanka1983 dohromady stoji 300 ale nam to pomohlo, malej to mel hodne ve vlasech, trochu v oboci a na tvarickach… ted se mu to jeste obcas udela ve vlaskach nejaka ta supinka, tak bud odloupnu nehtem a nebo promazu hlavu exipialem chvili necham a pak vycesu hrebínkem… a Balmandol malýmu pouzivam i ja, krasne zvlacni pokozku :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31312
12.4.13 13:41

@Snoopy87 já teda stroupky nevyčesávala (sama seborheu mám, takže vím, že někdy to vyčesávání bolí, i když jdou stroupky dobře dolů), jen mazala a ono se to oloupalo samo během mytí.
Jinak jo, balmandol je skvělej, kdyby nebyl tak pekelně drahej, tak si ho kupuju i sobě do koupele :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
12.4.13 13:43

Ahoj, mojí malé pomohl na obličej Sebamed krém. A když to měla ve váskách, Dr. nám doporučila Biodermu - krém na šupiny ve vlasech a super :D. Namazala jsem, nechala působit a umyla. Krásně se šupinky odloučily a vyčesala jsem je dětským hřebínkem. Úžasná záležitost, můžu doporučit ;). Je sice držší, ale stačí opravdu málo, my jsme ho ani nevypotřebovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
12.4.13 13:44

Náš malej to má taky, ale nic s tím nedělám. Slyšela jsem, že se to časem ztratí samo. To je teda kec? Má se to nějak řešit?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
12.4.13 13:48

A co Blue cap holky?

Bylo mi řečeno od kožní, že pokud se seborea objeví, tak už zůstane.. jen přijdou chvíle kdy se může zhoršit a kdy zlepšit.. Nepoužívat alkoholovou kosmetiku a čistit plet pravidelně.. Bude to mít souvislost i s potravinama. Ale to si každý musí vychytat sám.

U miminek to bude chtít asi nějakou přirodnější vazelínku, ale šla bych klidně na kožní, aby to sledovali. Ale beztak na to rádi prskaj kortikoidy.

Já teda Blue cap chválím. Stejně jako biodermu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
12.4.13 13:58

@Mar__tanka1983 nam bylo receno ze lehce muzem tomu pomoct vycesavanim, ale jen to co pujde „samo“ tak radsi tomu uz pomahat nebudu dik :-)
Tak tím že máme jen sprcháč a nez bych se tim namazala tak je pulka pryc tak jsem to vyresila tak ze jsem si ho odlila do rozprasovace a po sprse se trochu nastrikam rozmazu a parada… vydrzi mi to tak i docela dlouho :-) Malej ma celkem suchou kuzi tak ho kupujeme i nadale tak proc si trochu neznarodnit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
12.4.13 22:34

Ahoj, mladší dcera měla po narození seboroiu od obočí přes čelo až do vlásků. Doktorka nám na to dala krém od La Roche-Posay přímo na seboroiu. Krásně se to odloupalo i bez dloubání :mrgreen: A do vlásků nám taky dobře funguje ten Excipial U Lipolotio. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
12.5.16 11:03

Wolf Basic Creme

Dobrý den, já mám seboreu už 18 let a jediný, co mi na to pomáhá je Wolf Basic Creme, navíc je u něho výhoda o proti jiným mastím, jako třeba Excipial, Linola atd., které jsem také zkoušel, ale bez výsledně, že se na obličeji neleskne a tudíž nepůsobí mastně, takže nikdo ani nevidí, že jste něčím namazaný, problém je, že se před několika lety přestal vyrábět, nyní jsem na něj zase narazil, ale ne v české republice, pokuď ho budete chtít dovést nebo zjistit více informací, tak mi napište na tomaxx@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek