Šedá kuchyňská linka

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1157
10.8.12 09:12

Šedá kuchyňská linka

Prosím o radu, popř. fotku Vašich kuchyní.
Máte někdo kombinaci šedé a bílé (lesk) na dvířkách u kuchyňské linky? Jakou k tomu máte prac. desku? Přemýšlím, jestli také šedou…

Mám to vymyšlené takto: spodní skříňky dvířka - bílá barva, vysoké skříně dvířka - šedá barva. Jaký korpus linky, šedý?
Podlaha světlá (dub), dveře do kuchyně tmavé (ořech). Jde to dohromady?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5505
10.8.12 09:17

Podle me kombinace seda bila a drevo (dub) je krasna, ja bych volila i desku linky dub - my mame a jsme velmi spokojeni, jen linku mame celou bilou, ale seda je fakt super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
10.8.12 09:18

Desku bych dala hodně tmavou a obklad za linku bílý nebo naopak nějakou výraznou kontrastní barvu. Třeba červenou. Měla bych strach, že pouze ze šedé a bílé vznikne kompaktní monolit.
Samozřejmě záleží na stylu celého bytu i místnosti. Pokud by výrazná nešla tak stěnu klidně bílou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
10.8.12 09:21

Jooo, a korpus barvu bych volila stejnou jako dvirka, takze na spodni bilou, na vrchni sedou (pocitam, ze ty skrinky nemas nijak spojene, ze mas vrch oddeleny zvlast od spodku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
10.8.12 09:22
@skritek Petra píše:
Podle me kombinace seda bila a drevo (dub) je krasna, ja bych volila i desku linky dub - my mame a jsme velmi spokojeni, jen linku mame celou bilou, ale seda je fakt super!

A nebude se to „bít“ se dveřma do kuchyně, které budou tmavé? Podlahu bych chtěla všude světlejší, proto i v kuchyni a dveře tmavé… Místo obkladu za linkou bych chtěla stejnou desku jako na lince. Když by byla šedá, tak mám obavy aby nebylo „přešeďováno“ :-) i když spodní skříňky by byly bílé… ale co korpus linky, ten asi taky šedý… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
10.8.12 09:24
@skritek Petra píše:
Jooo, a korpus barvu bych volila stejnou jako dvirka, takze na spodni bilou, na vrchni sedou (pocitam, ze ty skrinky nemas nijak spojene, ze mas vrch oddeleny zvlast od spodku)

Horní skříňky chci jen výklopné (se sklem) vertikální, 2ks, krátké, takže ty až tak moc neřeším (jen korpus) :-) šedé by byly dvířka na vysokých skříních (lednice, potravinová..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
10.8.12 09:28

@hany83 a nechces ten oblak jeste zmenit na neco svetlejsiho? Ono je to mozna hezke na oko, mit stejny obklad - desku na stene i na lince - ale to by potom chtelo kuchyn tak 20m2 minimalne s hodne okny, aby to prosvetlilo, protoze by tim hodne stmavla. Ja bych volila bily obklad - nemusi byt nutne kachlicky, stacilo by sklo/plast - dela se na miru linky, vypada to velmi elegantne, je to i velmi prakticke pro udrzbu, je to bile/svetle, takze krasne prosvetli linku, nemas videt nikde zadne spary (kromu rohu), no pouvazuj :)

Jo, no mit tmavy orech dvere - to vis, to uz je jine drevo nez podlaha, uz i to se trosku bije, ale zase pokud das stejnou desku na linku - svetly dub a nebo sedy kamen a svetly obklad - sklo, kachlicky, tak to bude svetle, neboj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
10.8.12 09:35
@skritek Petra píše:
@hany83 a nechces ten oblak jeste zmenit na neco svetlejsiho? Ono je to mozna hezke na oko, mit stejny obklad - desku na stene i na lince - ale to by potom chtelo kuchyn tak 20m2 minimalne s hodne okny, aby to prosvetlilo, protoze by tim hodne stmavla. Ja bych volila bily obklad - nemusi byt nutne kachlicky, stacilo by sklo/plast - dela se na miru linky, vypada to velmi elegantne, je to i velmi prakticke pro udrzbu, je to bile/svetle, takze krasne prosvetli linku, nemas videt nikde zadne spary (kromu rohu), no pouvazuj :)Jo, no mit tmavy orech dvere - to vis, to uz je jine drevo nez podlaha, uz i to se trosku bije, ale zase pokud das stejnou desku na linku - svetly dub a nebo sedy kamen a svetly obklad - sklo, kachlicky, tak to bude svetle, neboj :)

Jiné dveře než podlaha chci schválně, nelíbí se mi stejný odstín dveří a podlahy a tuto kombinaci jsem viděla a moc se mi líbí
Sklo za linku bych brala hned, ale už je dost drahé… O plastu jsem neslyšela, zkusím si to na netu najít

Kuchyně je 3,2×3,9m, je tam okno široké 1,5m. Je spojená s obývákem, kde je (hned jak končí ta delší zeď) franc. okno 3m…
Dveře do kuchyně jsou jakoby za rohem, ale z obyváku půjdou vidět jak dveře do místnosti, tak linka (hlavně zadní číst baru)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
10.8.12 09:39

@hany83 No, ja byla ted v Ikei, tam Ti prodavaji sklo-plast obklad, je to uzasne, m2 sice vyjde na CZK6000, ale je to cena za miru - takze kdyz si to spocitas, tak vyska toho obkladu je cca 50-60cm, takze na linku beznou za pracovni deskou potrebujes cca 2,5m na delku, takze by Te to vyslo mozna max na 8tis, coz si myslim, ze pri cene linky se to da.

Jo, ale nesmi byt zadna takova deska - sklo, plast, drevo, nerez, kdyz mas plynovy varic. Jde to u elektrickych, indukcnich, ale ne u plynovych, tam mohou byt jen kachlicky, tak nevim, co mas, ale pozor na to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
10.8.12 09:42
@skritek Petra píše:
@hany83 No, ja byla ted v Ikei, tam Ti prodavaji sklo-plast obklad, je to uzasne, m2 sice vyjde na CZK6000, ale je to cena za miru - takze kdyz si to spocitas, tak vyska toho obkladu je cca 50-60cm, takze na linku beznou za pracovni deskou potrebujes cca 2,5m na delku, takze by Te to vyslo mozna max na 8tis, coz si myslim, ze pri cene linky se to da.Jo, ale nesmi byt zadna takova deska - sklo, plast, drevo, nerez, kdyz mas plynovy varic. Jde to u elektrickych, indukcnich, ale ne u plynovych, tam mohou byt jen kachlicky, tak nevim, co mas, ale pozor na to :)

Bude indukce, tak to je v pohodě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
10.8.12 09:46

No a co nejaky navrh, kde bys to videla v barvach a tak si to umela predstavit? :)… ono je velmi tezke si uvedomit jak to vypada do te doby, nez to vidis u sebe doma az je hotovo :)… takze nejaka maluvka by urcite pomohla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
10.8.12 09:51
@skritek Petra píše:
No a co nejaky navrh, kde bys to videla v barvach a tak si to umela predstavit? :)… ono je velmi tezke si uvedomit jak to vypada do te doby, nez to vidis u sebe doma az je hotovo :)… takze nejaka maluvka by urcite pomohla :)

Zkoušela jsem vytvořit návrch v plánovači, ale moc mi to nejde… Kuchyň bude nejspíš dělat kamarád, ten návrhy nedělá.
Ještě mě napadlo zajít někam do kuch. centra, ale nechce se mi za návrh dávat přes tisícovku…

Proto bych byla ráda, kdyby někdo měl podobnou linku a vložil sem foto :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.12 09:54

Ahoj, my máme šedou linku lesk ikea, k tomu deska světlejší šedá, obklad velké bílé lesklé obdelníkové dlaždice, podlaha světlé dřevo javor, dvěře bílé. Máme spojenou kuchyn s obývákem, tak šedá dobrá volba, nemusím v obýváku řešit barvy, vče se k tomu hodí, jsem moc spokojená, je to takové decentní, čísté, vzdušné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
10.8.12 10:06
@sedmikráska75 píše:
Ahoj, my máme šedou linku lesk ikea, k tomu deska světlejší šedá, obklad velké bílé lesklé obdelníkové dlaždice, podlaha světlé dřevo javor, dvěře bílé. Máme spojenou kuchyn s obývákem, tak šedá dobrá volba, nemusím v obýváku řešit barvy, vče se k tomu hodí, jsem moc spokojená, je to takové decentní, čísté, vzdušné…

Nevložila bys prosím fotku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.12 10:53

Zkusím, ale budu doma až večer, vydrž :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie