Sedá si v šestém měsíci

447
16.7.15 14:40

sedá si v 6tém mesici

Ahoj holky,
opět jsem tady s otazkou. Moje včera 6 měsíční holčička si začala sedat, trochu se jeste opíra o jednu ruku ale jinak sedí, mám z toho strach, zeprej se sedá az v 8 měsící, tak at si nehuntuje páteř co mám dělat :( mám ju pokaždé dávat do jiné polohy? To je otravné…
Díky za odpovedi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
16.7.15 14:42

@Ga Briela pokud se posadila správně = sama přes šimý sed, tak bych ji nechala. První v 6 měsících stál, seděl a lezl. Došel si k tomu sám.

• Citovat
  • Upravit
82
16.7.15 14:44

@Ga Briela
Pokud si sedá sama bez tvé pomoci, tak ji nech. Tomu prostě nezabráníš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21934
16.7.15 14:44

@Ga Briela a jakým způsobem si sedá? z kleku do přímého sedu a nebo se zvedne z pololehu? první varianta je správná, druhá ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
16.7.15 15:04

Ona leží na bríšku a nejak vystrčí zadek a pak se přehoupne a najednou sedí. Mám ji opravdu nechat ikdyz je teprv sesty mesic? aby nemela pak problemy s pateri? :( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
16.7.15 15:10

@Ga Briela
Nech ji:) když začíná sama a nikdo ji neposazuje, je to v pořádku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33160
16.7.15 15:10
@Ga Briela píše:
Ona leží na bríšku a nejak vystrčí zadek a pak se přehoupne a najednou sedí. Mám ji opravdu nechat ikdyz je teprv sesty mesic? aby nemela pak problemy s pateri? :( :nevim:

Tak to dela blbe, snazi se to ocurat špatným pohybovym vzorem. Osobně bych šla konzultovat s fyzioterapeutkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33160
16.7.15 15:19

@Ga Briela Ještě me napadlo, byla/je posazovana (i treba jen na kline)? Jak je na tom jinak motoricky, co „umi“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
16.7.15 15:29

@Svistice motoricky je hodně do předu práve, cekame ze kazdym dnem bude lozit. Sama si dava dudel do pusy vali sudy pres cely pokoj je hrozně divoká, nerada se chova furt chce byt na břísku.

Nevim jestli jsem to správne popsala.je na ctyrech jako pejsek a pak se prehne na bok a opira se o jednu ruku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
16.7.15 15:29

Moje malá seděla perfektně v 5měsíci. V 6 stala a začínala obcházet nábytek a v 8měs začala chodit. Je v poradku. Pokud to dělá sama, nevidím v tom problém. Chodily jsme i do rehabilitačního centra na kontroly zdá je vše ok a vždy bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.7.15 15:34

Ahoj, pokud si sedá sama není to žádný problém. naše malá taky kolem 6 měsíce seděla potom uplně přeskočila lezení a začaala rovnou obcházet nábytek a cca v 7-8 měsíc jsem ji našla uprostřed pokoje ani nevím jak se tam dostala takže od 8 měsícu už hodicla suvereně sama. teprve potom začala lést po 4 :-D
pokud si na to přišla sama tak jak už tu bylo psáno je to OK. už je na to její tělo připravené a je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30856
16.7.15 15:36
@Ga Briela píše:
@Svistice motoricky je hodně do předu práve, cekame ze kazdym dnem bude lozit. Sama si dava dudel do pusy vali sudy pres cely pokoj je hrozně divoká, nerada se chova furt chce byt na břísku.Nevim jestli jsem to správne popsala.je na ctyrech jako pejsek a pak se prehne na bok a opira se o jednu ruku..

to je správný postup, některé děti jsou rychlejší, pokud už klečí a zkouší lézt, tak bych řekla, že to je ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33160
16.7.15 15:40
@Ga Briela píše:
@Svistice motoricky je hodně do předu práve, cekame ze kazdym dnem bude lozit. Sama si dava dudel do pusy vali sudy pres cely pokoj je hrozně divoká, nerada se chova furt chce byt na břísku.Nevim jestli jsem to správne popsala.je na ctyrech jako pejsek a pak se prehne na bok a opira se o jednu ruku..

Tak to si pak sedá správně, kdyz jde z pozice na čtyřech. :) Z předchozího popisu jsem to pochopila jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
16.7.15 15:43

Malá taky seděla kolem 6tého měsíce. Kolem 5tého se plazila, pak seděla, stoupla, chodila kolem nábytku a pak se pustila a dělala první krůčky to vše zvládla do konce 8 měsíce. Během prvního týdne 9 měsíce se rozchodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
16.7.15 16:06

@Elen8 no teda tvoje slečna je pěkný rychlík,
a jinak k dotazu, pokud si sedá sama, o nic se neopírá, nepomáháš jí, tak jí nech, je to pro ni a si přirozené, a ted jsem i přečetla, že je akční, tak to už vše vysvětluje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí