Sedačka z Ikey - prosím o recenze

11603
16.11.20 21:36

Sedačka z Ikey - prosím o recenze

Ahoj, prosím o recenze. Jaké jsou sedačky? Poměr cena - výkon? Jak dlouho vydrží atd. Díky.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
79
16.11.20 22:08

Upřímně nic moc, přirovnala bych to k Mobelixu apod. Nejsem náročná, ale po roce už poznáš že je prosedělá.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1286
16.11.20 22:43

Máme rozkládací asi tři roky ne ve velké zátěži a je ok, brala jsem ji kvůli vyměnitelným potahům. Ty tedy na sluníčku pěkně vysisovaly…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
673
16.11.20 23:03

Máme černou imitaci koženky s úložným prostorem a rozkládací. Nebýt toho že se ta imitace koženky po 5ti letech drolí, je funkční a bez prosedlin nebo jiných vad. :nevim: jen ta koženka mě štve :P

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
51462
16.11.20 23:45

Máme tuhle:
https://www.ikea.com/…da-80432081/
Za mě poměr cena/výkon solidní. Do domácnosti dvě malé děti a kočka jsem nechtěla nic drahého a přitom něco esteticky jednoduchého a rozkládacího s úložným prostorem, a to tahle bez výhrad splňuje. Máme ji čtvrtým rokem a zatím pohoda, není prosezená, čas od času ji rozkládáme a prý se na ní slušně spí (na trvalý spánek to samozřejmě není).

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
40
16.11.20 23:47

Z vlastni opakovane zkusenosti jenom na prechodnou dobu. Kvalita nic moc, cena prijatelna. My jsme porizovali kvuli detem, nemrzi me tolik, nez kdyz by nicili sedacku za x tisic. Tesime se, az odrostou, ze koupime nejakou kvalitnejsi.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
17.11.20 06:49

Hrůza. Strašně se nám líbila, ale po půl roce je prosedela?? A to nejsem ani jeden cvalici a vlastně na ni sedím skoro jen já nebo ležím, mám 54 kg po porodu, takže super, ale na sedačce je to znát, jak kdybych měla tam 84…Upřímně já jsem celkem dost zklamaná ne li naštvaná…

  • Citovat
  • Nahlásit
11603
17.11.20 07:01

Díky.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
101
17.11.20 07:03

Ikeu mám ráda, ale pohovku bych tam už nekoupila. Za rok se prosedí, zádové části se oválí, potahy se dají prát, ale vyšisují, rozkládací typy se brzy opotřebují, něco se tam vzpříčí a ve 2 lidech máte co dělat, abyste ten kovový kolos nacpali zpět do útrob pohovky - popis pohovky za 30 tisíc před 15 lety.
Osobně preferuju pevnější sezení, většina ikeáckých pohovek jsou měkejšové. Navíc nízké. A hůř se z toho zaboření zvedá, i mně - mladý holce s 50 kilama.
Obecně je výběr pohovky dost oříšek :zed:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
9063
17.11.20 08:24

Za tu cenu ještě drahé.
Jsou vážně tak „minimalistické“, že podobnou kvalitnu seženeš jinde i za půlku.
Já si pohovky většinou nechávám dělat, v Ikea nejsou některé věci špatné, ale zrovna pohovku bych tam nekoupila.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2105
17.11.20 08:31

Měli jsme sedačku z IKEA v bytě, no kvalita nic moc, viz třeba kvalita Asko.
My ji měli ani ne po roce prosezelou. Byla tam i nějaká reklamace na trhající se šev, ale tu uznali bez problémů a dali nám novou.
Záleží ale určitě kus od kusu. Mamina kupovala sedačku na chalupu a je spokojená, má ji už tretim rokem.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2364
17.11.20 09:29

Mame stejnojmennou, co ma @ugluk, ale rohovou variantu. Kupovali jsme jako docasnou cca pred 7 lety do pokoje pro hosty, takze na ni nikdo moc nesedal, pouzivala se spis rozlozena s tenkou matraci navrch (cca pul roku slouzila jako postel, obcas dokonce pro 2 lidi), to je udajne srovnatelny pohodlnosti s normalni posteli. Pred rokem a pul se s nami stehovala, takze castecne rozlozit a slozit, slouzi dal. Na ty casti, kde sedame, uz to znat je, je to tam mekci. Kazdopadne pro nas za tu cenu dobry, drazsi by me mrzelo, ze ji kocour pouziva misto skrabadla.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1511
17.11.20 09:50

Já mám ektorpku asi 5 let a se 3 dětmi oceňuji pratelnost potahu.Za tu cenu jsem spokojená. Urcite se za ty roky proseděla, ale tím, že je měkká sama o sobě mi to ani nepřijde. Šla bych do ni znovu, líbí se mi a hodí se k nám do domu i stylem.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1165
17.11.20 14:32
@Genovesa píše:
Ahoj, prosím o recenze. Jaké jsou sedačky? Poměr cena - výkon? Jak dlouho vydrží atd. Díky.

Prvne bych si ujasnil co od toho ocekavas. Pak bych vyfiltroval ty s uloznym prostorem (naprosto nepouzitele. Kazda sedacka s uloznym je tezka a mechanismus nachylny ke zniceni. K cemu vubec vubec ulozny prostor a rozkladaci?) Pak jsou pruzinove a nepruzinove. Nepruzinovou bych nechtel, je to jak sedet na pytli brambor. Pruzinovou jsem si dal do bungalovu a denne se na ni valim. Prijde mne to v pohode. Potah se da vyprat nebo koupit novy. Samozrejme jsou i lepsi sedacky, ale nez dat za sedacku 50, tak to utratim radeji za neco jineho.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama