Štěnice! Jak se zbavit?

2390
15.11.20 15:27

Štěnice! Jak se zbavit?

Krásný den. Prosím o radu, mamka dostala kus nábytku, bohužel po nějaké době jsme zjistili, že je prolezly stenicemi. Deratizatora si nemůže dovolit. Co nejvíce zabralo Vám? Zvažuje koupi parního vysavače, zkoušeli jste některá? Děkuji moc za rady :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
15.11.20 15:41

No to se amatersky zlikvidovat nejspis neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
15.11.20 15:45

Polít benzinem a zapálit. Litr je za 27 korun. Levnější variantu nenajdete. Ale spíš bych doporučovala toho deratizatora. Tohodle se svépomocí zbavit nejde. Teď jen doufat, že maminka bydlí v domě na samotě a neudělá radost dalším lidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
15.11.20 15:48
@kissi píše:
Krásný den. Prosím o radu, mamka dostala kus nábytku, bohužel po nějaké době jsme zjistili, že je prolezly stenicemi. Deratizatora si nemůže dovolit. Co nejvíce zabralo Vám? Zvažuje koupi parního vysavače, zkoušeli jste některá? Děkuji moc za rady :pocitac:

Deratizatora si nemůže dovolit a koupi parního vysavače ano? :think: Nemyslím si, že ten deratizator bude dražší než vysavač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
15.11.20 15:57

Bohužel, bez desinsekce od profesionála se nejspíš neobejdete. Existují nějaké „babské rady“, ale… My třeba bydlíme v paneláku na velmi pěkné adrese, čistý dům, po rekonstrukci, se sousedy žádný problém. Nicméně, štěnice si můžeš dovézt i z dovolené. Takže čerstvá zkušenost: SVJ oznámilo před asi půl rokem, že ve vedlejším vchodu jsou štěnice, nás se to zatím netýkalo. Proběhla desinsekce, jenže o měsíc později se musel dělat vchod vedle nás z druhé strany, nakonec v září i u nás. Přímo v našem bytě nic nenašli, a přesto jsme museli komplet vyklidit textilie, zabalit do pytlů, vyndat prádlo ze skříní, min. na 60 vyprat, zákaz vynést cokoliv z bytu do kontejneru třeba, dokud se nepodívá profík, zda v dané jednotce jsou nebo nejsou. „Broučci“ dojdou v noci i od popelnic zpět do domu :( Pak připravený dům celý od střechy po sklepy, všechny byty, výtah, chodby, vykouřili nějakým tím přípravkem. S miminkem jsme pak 48h byli u našich, muž šel domů větrat a později vytírat, uklízet. Musím zaťukat, že je pokoj, ale svépomocí se toho těžko zbavíte. Hlavně, pokud se vám rozlezly, musíte vyházet matrace, koberce, vše co se nedá vyprat na 60 a víc. Lezou stupačkama, po fasádě, takže pokud nejste v RD, ale v bytě (mamka), tak hrozí, že se to zavleče i sousedům. Pro mě ze zářijové akce, která mě stála cca týden vyklízení a praní (i když u nás zbytečně, ale nikdy nevíte) má jedno poučení, NIKDY nebrat polstrovaný nábytek z druhé ruky. Žádné matrace, sedačky, křesla atd… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.20 16:14

Olít benzinem a zapálit. Litr je za 27 korun. Levnější variantu nenajdete. Ale spíš bych doporučovala toho deratizatora. Tohodle se svépomocí zbavit nejde. Teď jen doufat, že maminka bydlí v domě na samotě a neudělá radost dalším lidem.

• Citovat
  • Upravit
53518
15.11.20 16:44
@kissi píše:
Krásný den. Prosím o radu, mamka dostala kus nábytku, bohužel po nějaké době jsme zjistili, že je prolezly stenicemi. Deratizatora si nemůže dovolit. Co nejvíce zabralo Vám? Zvažuje koupi parního vysavače, zkoušeli jste některá? Děkuji moc za rady :pocitac:

Já bych pozvala deratizátora. A vyhodila vše, co bylo v místnosti. A upozornila sousedy. Holt za blbost se platí. Věcem z druhé ruky nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
15.11.20 16:54

@Mutlice

No, ty brďo, tak to je masakr!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
15.11.20 16:59

Tak na parní vysavač bych si nevsadila ani pětikorunu.
Když by se mi doma objevili štěnice, šla bych cestou odborné deratizace. Protože štěnic svépomocí se jen tak nezbavíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15891
15.11.20 17:07

Když vidím, jací jsou lidé čuňata, tak bych si v životě žádný cizí nábytek nevzal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
15.11.20 17:51
@orionk píše:
Deratizatora si nemůže dovolit a koupi parního vysavače ano? :think: Nemyslím si, že ten deratizator bude dražší než vysavač.

To mě taky hned napadlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
15.11.20 17:54

Nechápu proč si myslíš že štěnice zabije parní vysavač 8o štěnice to zalezou do sebemenších skvirek jsou schované není to tak že vyluxujes a dobrý. Tohle se dá řešit pouze deratizatorem.

• Citovat
  • Upravit
37339
15.11.20 18:53

Štěnice jsou hrozný potvory, přežijou kdeco. :cert: Pokud se moc nerozlezou, jsou v jednom kousku nábytku, tak předám tajný tip: Bolfo, pudr pro psi a kočky. Z nějakého důvodu jim to vadí podstatně víc, než jiné věci. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.11.20 16:21

Pry jsou maximalne 2m od posteli
jedine ucinne je pry vystrikani nejakym jedem - ten neni jedovaty pro lidi, ale jen pro ne. neotravi je ale v jejich ukrytech, ale teprve, az v noci vylezou a pres ty postrikane povrchy se jdou napit na spicich lidech - takze se to nesmi hned vytrit a podle me se ani nemuze na par tydnu odjet (to jsem nikde necetla, ale soudim, ze by pak nemely duvod vylezat z der). Ale zato se pry nemusi nic vyhazovat, vyklizet skrine a pod.
rozlicne vykurovani je pry nahouby a samodomo muzete rovnou zapomenout na uspech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
18.11.20 16:50

@Pudloslava nam kdyz osetrovali cely panelak, jak jsem psala vys, tak ta firma predem sdelila, ze kde najdou primo lihen, ze tam nepomuze jen postrik a musi se i vyhazovat nabytek. V hodne promorenych bytech jsou i dal nez 2m od postele. Dum vystrikali tim aerosolem, co myslis ty, vykourili jsem napsala, ze to vypada jako para. Bohuzel i tak se musi vyhodit treba matrace u postele, sedacka ayd, pokud je ma zakladatelky mama v byte. Oni se totiz postupne rozlezou a zahnizdi v jakemkoliv polstrovani, u ramu obrazu atd. Nas to nastesti minulo. A je fakt mor :poblion:

Jo a vytirat se nesmi tusim 48hodin. Uz nevim. Ja byla s miminem pryc, aby jako lezouci neolizal ten postrik z podlahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný