Sedalia

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4658
26.9.13 20:35

@Navli děkuju,ani jsem nevěděla, že něco takového je :oops: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
27.9.13 10:20
@Navli píše:
Nejsem homeo laik, pohybuju se v nich již delší dobu a co jsem se nyní bavila se známým - má léta praxe jako uznávaný homeopat, tak většina homeopatik - v běžné síti - např. Sedalia, Oscilo, Paragripp. ublížit nemůže, pokud se indikují tak jak mají.

Pak jsou monokomponenty a tu ublížit mohou - tzn. mají účinky, pro které jsou využívána a pokud je vezme člověk bez potazu na tyto účinky může si uškodit, ale to je na delší rozhovor. Příklady nechci uvádět…

Já se, ale vyjadřovala přímo k Sedalii a ta je pediatry doporučovaná a bylo již mnohem let dozadu. :roll:

Nemohou ublížit, pokud se indikují tak, jak mají? :mrgreen: Ale Sedalia, Paragrippe a další jsou směsky homeopatických léků, směsky monokomponentů. Jejich „bezpečnost“ spočívá jen v tom, že jsou tam ve velmi nízkých potencích, tedy mají malou sílu. Při delším užívání problémy způsobit mohou.
A Oscillo je lék v potenci 200K. To odpovídá 200CH. Takže žádný čajíček, ale slušně silná potence. Pokud na něj bude někdo citlivý, tak s ním může pěkně zamávat.

Většina férových pediatrů přiznává, že homeopatii nerozumí, mají jen pár školení od firmy Boiron, výrobce homeopatik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
27.9.13 10:27
@Lenka001 píše:
Zdravím všechny, snad někdo odpoví… Mám syna 2,5 roku už téměř od roka a půl nespí po obědě, prostě neusne… Spával normálně od 19:30 do 7 - 7:30hod. nyní se už týden budí o půl šesté, celý den je pak protivný a nevrlý, po obědě ale stejně neusne.. Myslíte že by i v tomto případě mohl pomoci tento sirup???

Pokud to trvá týden, tak ještě vydrž. Může to být změnou počasí, můžou mu růst zuby a tak podobně. U dětí se to občas stává.
Pokud by to trvalo delší dobu, tak je to na konzultaci u homeopata. Spánek se nedá řešit na dálku, protože se musí zhodnotit celý stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
27.9.13 12:20

@Jankap Ano, tak jak jsem napsala. Nepíšu nic o ředění nebo četnosti dávek. Polykomponenty jsou tu od toho aby pomohly vylepšit celkový stav a opravdu ve většině případou nenesou s sebou riziko -) pokud nebereš do úvahy přecitlivělé jedince aj.
Nebereš je dlouhou dobu jen nárazově, nesníš celé balení - stejně podle mého není důležité kolik kuliček, ale stopa dané látky v organismu.

Paralen taky většina maminek bere jako „neškodný“ lék a on jím je - ale jsou jedinci, kteří na něj mohou mít alergii aj. Takže bych takhle nesoudila.

V každém případě laik který užije polykomponent podle mého nevystavuje dítě ani sebe riziko - v téhle řadě běžných homeo Oscilo, Sedalia…podám první dávku a sleduju, v případě nežádoucích reakcí vysadím a nebo se radím dál.

Pokud člověk užije monokomponent většinou přesně neví jaké všechny má účinky a nedokáže posoudit jestli všechny budou v jeho prospěch. Navíc občas i ředění menší je větším impulsem pro tělo jak větší.
Takže nevidím důvod, aby někdo nevyzkoušel, ale je to můj názor a já si dělám věci podle svého, proto tu ani neuvádím případy aby se náhodou někdo „neinspiroval“ :roll: :roll:

Netvrdím, že znám vše a vše vím, ale dost dlouho se v homeo pohybuju - zajímám o něj abych si uměla poradit při běžných potížích a nevidím důvod proč by hodně dalších maminek o tuhle možnost mělo přijít jen kvůli tomu, že mají nekomplikovaný problém a nechtějí na přímou konzultaci s homeo.

Jinak sama za sebe polykomponenty moc nepoužívám, spíš mono, protože chci řešit daný problém konkrétně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
27.9.13 12:46
@Navli píše:
Polykomponenty jsou tu od toho aby pomohly vylepšit celkový stav …

Abych řekla pravdu, neznám osobně člověka, kterému by polykomponenty výrazně pomohly zlepšit CELKOVÝ stav.

@Navli píše:
Pokud člověk užije monokomponent většinou přesně neví jaké všechny má účinky a nedokáže posoudit jestli všechny budou v jeho prospěch.

A pokud použije směsku 6 monokomponentů (např. Sedalii), tak přesně ví, jaké mají účinky? A dokáže posoudit, zda všechny budou v jeho prospěch?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.12.13 08:27

Jak rychle zabírá?

Maminky, mám doraz… ráda bych se zeptala, jak rychle Vám začala Sedalie pomáhat? A jak dlouho ji mohu používat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.4.14 15:36

Holky poraďte - dávkování mám dávat podle příbalovýho letáku? Malé je rok, s Mudr. jsem se o tom bavila jen telefonicky a pak tam měla jakejsi urgent, tak mi neřekla o dávkování, jen o sirupu. Ten jsem dneska koupila a samozřejmě jsem se jí už nedovolala a na soukromej se mi jí volat nechce, skrz takovou kravinu.. Jak jste dávaly svým prťatům?? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
9.4.14 15:43

@Krkael ma se davat rano a vecer myslim 5ml? ja se o tom bavila s homeopatkou a rikala, ze staci vecer, taky mel tenkrat rok. Pres den mne spaval v pohode, takze nebyl duvod davat rano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.4.14 15:47

@marfra Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
9.4.14 15:54

@Krkael jo a jeste mne rikala at to nedavam tesne pred spanim, ale tak alespon hodinku pred ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.4.14 15:55

@marfra Super, tak díky moc. Oni tam právě píšou že pro děti mladší 30 měs. se radit s Dr. No poradila bych se ráda :mrgreen: Tak aspoń takhle. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
9.4.14 15:56

@Krkael ja jsem se ani neradila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
9.4.14 16:37

Taky jsem se neradila a dával jsem ho malý jen večer. Dostala ho před večerním koupáním. Pomohl ale chvíli to trvalo. Nebylo to tak že by dostala první dávku a spala jako Růženka :kytka:. Na nespavce ale postupně zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.6.14 14:49

Prosím můžu radu, dávám Sedalii, ale prcek mi vždy všechno vyplivne. Mohu mu to dat třeba do čaje nebo stavy.? Dekuji předem za radu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
20.6.14 15:06

@Aneta25
Ne, nedávej do čaje, ani do jídla.
I když se zdá, že všechno vyplive, tak tam nějaká kapka zůstane. To u homeopatik stačí.
(Ale Sedalia je směska homeo léků, málokdy zabere. Nedoporučuju směsky.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová