Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, dneska si náš chlapec (akorát 6 měs a kousínek
) poprvé sedl - jsem z toho úplně hotová, jakou mám radost až se musím hnedka svěřit
. Koukám na něj, jak leze pozadu ke kuchyni - najednou zastvil a sedl si - já z toho vyvyalená snad víc jak on. Seděl sice tak 5 vteřin než buchnul, ale teda super zážitek. Měly jste taky takovou radost jak já?
Tak to ti moc gratuluji. Ano, měla jsem radost, když si naše princezna poprvé sedla. Možná o to větší, že už jí bylo 10 měsíců a do té doby se pomalu ani nepřetáčela ![]()
Ahojda, taky moc gratuluju
. Ja u syna sezeni zase tak nelavila, zacal si sedat az skoro v roce
, ale prvni postaveni v osmi mesich, lezeni taktez a prvni samostatne kroky asi ve 13. Z toho jsem byla take na mekko.
to mě stačilo první přetočení z bříška na zádíčka, to sem to hned musela aj natočit, aby to můj viděl… a ze zádíček se jí to už taky povedlo, ale to sem neviděla, byla sem zrovna v kuchyni, přetočila se dvakrát a než sem přiběhla z kuchyně, už nechtěla ![]()
Já jsem tohle měla, když se malá rozešla. Měla 16 měs. a neurol. problémy, tak jsme se utěšovali, že v létě už určitě chodit bude… a najednou v květnu zčistajasna přešla celej pokoj, jako by chodila už 2 měsíce. Hleděli jsme jak puci a bylo to ke všemu na naše výročí seznámení. ![]()
Ahoj,gratuluju k sezeni ![]()
U nas je velka radost z kazdeho pokroku ktery udela
a je to celkem casto,porad necim prekvapuje ![]()
Ahoj,tak gratuluji, mně se malá také poprvé posadila je to pár dnů, ráno jsem se probudila a ona seděla v postýlce a žvatlala si, také jsem z toho byla úplně hotová, začala jsem ji nadšeně chválit a pusinkovat, že sedí a ona z toho byla chudák celá vyplesklá co se to stalo ![]()
Jé, to je dobře, že jsi změnila název disuze. V první chvíli jsem si myslela, že ti zavřeli chlapa do chládku… ![]()
Jinak gratuluji k pokorokům děťátka. Jestli jsem měla radost, když se posadil si nepamatuji. Prožívala jsem ale hodně, když začal chodit. To byla bžunda… ![]()
Ahoj,taky jsem měla radost,že se posadil,bylo mu 10m,a bylo to takové překulení ze čtyř na zadek ![]()
Ale každopádně gratuluji k šikovnému mimi.
Naše píďa nám to nadělila k Vánocům
Jeden den se rozlezla /do té doby se jen houpala na čtyřech,neplazila se/,další den si sedla a třetí den se postavila
Bylo jí skoro 7m.Asi si říkala „…se s tím nebudu párat…“ ![]()
To víš,že jsme měli radost! Hned foťáky…a už se to rozesílalo příbuzenstvu
![]()
Já jsem to posazení taky hodně prožívala, bylo to to poslední co zvládla - kromě samostatnýho chození, všechno už dělá, ale to sezení nic, ale uklidňovalo mě to, že většina maminek psala, že sezení je až téměř poslední vývojový stupínek, že to je hodně náročný. Nevím proč, ale mně přijde, že to mimčo při sezení vypadá hrozně dospělácky ![]()
Příspěvek upraven 08.02.11 v 17:52
No já prostě vždycky čekám co udělá. Většinou tráví celý den tím, že leze - ovšem pozadu
a hrozně zvláštně u tohu zvedá jednu nohu - fakt jak pejsek - tak si říkám, že si jí chystá tak, aby konečně lezl dopředu, ale že dřepne to jsem nečekala
- ale přišlo mi, že je fakt super zážitek to uvidět - a to jsem se dřív (než jsem měla mimi) tomu jen pousmívala a hele jak jsem vytřesená
- ale jsem ráda, že fakt ne sama ![]()
Ahoj.Tak nás to teprve čeká,ale včera se mi malá přetočila ze zad na bříško,taky jsem z toho měla velkou radost,ještě k tomu když si vzpomenu jak se ještě předevčírem vztekala že jí to nejde
.
Každopádně máš doma šikulku ![]()