Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chytla mě trochu depka, tak mě kdyžtak omluvte za román. Když tak přemýšlím co mi chybí ke štěstí tak je to snad jenom to pitomý řízení auta. Mám hodného manžela, zdravou holčičku, krásný dům… ale to je právě kámen úrazu. Dům na malé vesnici kde nic není a já neřídím. Řidičák mám, ale děsně se bojím. Jsem tu s malou jako uvězněná. Autobusy jezdí málo a rvát se tam s kočárem nic moc, tak radši sedíme doma. Je to na palici… tak jsem si zaplatila kondiční jízdy v autoškole. Dnes mám poslední dvouhodinovku, ale nejsem si jistá jestli se prostě rozhoupu a budu někdy jezdit sama Poraďte prosím někdo jak ten strach překonat… Chtěla bych s malou začít chodit třeba cvičit nebo aspoň do města, ale pořád jen čekám kdo mě kam doveze
Díky za reakce.
porid si dvojcata nudit se nebudes
s rizenim neporadim, bojim se a moc a moc a moc
bydlim v praze a stejne jsem doma, protoze s detma se nikam nedostanu, manzel je v praci, jsem pred porodem
nevis co mas, muzes jit courat do pole a do lesa a tak
ja bydlim v druhem patre a kvuli rizikovemu tehotenstvi nesmim deti nosit, takze jsem s nima venku byla naposledy o letnich prazdninach…
proste snest dve deti do kocarku, narvat je tam a vyjet, nelze
nemluve o tom, ze se bojim , kdyz je jeden v kocaru a druhy doma, ze mi toho co je na chodbe sam, muze nekdo ukrast…
J8 to mám podobné. Taky mi ke „štěstí“ chybí řídit auto, ať můžu s dětma někam vyrazit. Řidičák mám, ale prostě se bojím, když vidím, co se na silnicích děje…
Pořád si říkám, že až děti povyrostou, začnu se znovu učit a už řídit budu, ale to je hudba budoucnosti…
ahoj,no mám to trošku podobné,taky jsme tu uvěznění od okolí.řidičák byl nezbytností.
a ty se bojíš řídit proč?máš strach celkově,nebo jen z parkování nebo…něco jiného?určitě bylo fajn zařídit si jízdy,to je krok č.1,pak vem sebou manžu a malou,a jed ty,prostě at manža jen dohlíží,teda pokud je to kliďas a neřval by po tobě,a chce to jezdit a jezdit.vytyč si třeba jedno dvě místa ve městě,kde bys mohla zaparkovat,třeba u obchoďáku,tam jsou parkoviště velká a dá se vybrat kde zaparkuješ,a zbytek už si můžeš doťapat s malou a s kočárem a pak se k autu zas vrátíš,časem se ti to bude líbit,ta nezávislost,uvidíš.hlavně klídek ![]()
Bydlím taky na vesnici, kde lišky dávají dobrou noc. Jsem doma už od června 2010 a za město bych neměnila. Je tu prostě nádherně. A už se těším na jaro na kafíčko na zahradě.
Já svobodu mám, protože řídím a dlouho, ale zase mám stanovený vycházky, takže si nemůžu zase trajdat jak chci.
Rozhodně doporučuju překonat strach z řízení, začít třeba jezdit bez dítěte, získat trošku sebevědomí. Nevím, jak daleko to máš do města, ale s notnou dávkou opatrnosti pár kilometrů zvládne každej. Navíc si tu trasu pak najedeš a budeš jistější. Držím palce. ![]()
s dvojčátkama to musí být záhul,to věřím.já mám prcky od sebe 14 měsíců,malý začal chodit jak se malá narodila,taky to byl brutus.no už aby byli kousek větší a zvládli schody,co?mi už chodí oba,malá teda schody nezvládá ještě,ale my tu máme jen tři a není problém ji zvednout.
Jeee díky holky, že jste mi napsaly. Mám hned lepší náladu. Asi to na mě dopadlo, že už je venku docela hezky a já sedím doma. Byla jsem vždycky společenský typ a teď jsem tu pořád sama s malou… Na procházky chodíme, ale samotnou mě to dlouho nebaví
Právě, že občas jedu s manželem třeba na nákup a řídím já. To celkem jde, ale neumím si představit, že bych měla prostě jet sama...... Dala jsem si to jako předsevzetí do tohoto roku, že začnu, ale já jsem takovej strašpytel, to je hrozný… Kolikrát si říkám co za lidi řídí, třeba úplný blbci od nás ze vsi a já celkem inteligentní to prostě nezvládnu ![]()
To je jako bych to psala já
Taky se bojím řídit a taky žijem v totální prdeli
Dokonce mám i své auto, které mi půl roku hnije v garáži
No škoda, že aspoň nebydlíme ve stejném zapadákově, tady sice maminy jsou, ale nechce se mi mezi ně vtírat, ony se už znají třeba od dětství, tak co by se bavily s nováčkem.
Luci když jsem to zvládla já,tak to zvládneš taky,řekni si musím to překonat a nad tím autem vyhrát
malá určo ocení jak zajedete někam na výlet dopolko ![]()
Jinak do města to mám cca 10km, takže ne daleko, ale představa jak někde parkuju, pak si mi tam někdo stoupne a já nevyjedu..... No a takhle si to představuju pořád, jsem asi pako.
navíc pokud fakt žijete v takových končinách
tak si vemte že budete potřebovat zajet s dítkem k doktorovi,do špitálu,řídit se hodí prostě vždycky.nebo si nechtěně manža zlomí ruku,nohu a budete potřebovat jezdit nakupovat.když je čas tak s protějškem za volant a trénovat ![]()
Gina - no to je škoda. Nechceš se přestěhovat???
Já tu mám taky sousedku na mateřský, ale ona je taková pecka, furt sedí doma ![]()
Ajka - to si právě taky říkám, že to přeci zvládnu, ale… dneska mám ty další jízdy v autoškole, tak na mě prosím myslete.
Jezdim už 10let.Zažila sem už pár nehod,jednou i smrtelnou
,ale pořád mi přijde lepší a bezpečnější jezdit autem než autobusem.
Udělej si znovu jízdy,trénuj a jezdi.Bez auta si otrok a nedivim se že tě to doma nebaví.
Jiná rada neexistuje
![]()
ahoj, je normalne, ze mas strach, auto je zbran.
tiez som sa zo zaciatku bala. pomohla mi s tym moja mama. brala ma kazdy den na cca hodinovu jazdu. ale nie po meste, praveze mimo mesta, kde proste len ides rovno. ziskala som tym sebavedomie a zzila som sa s autom. najlepsia je na to dialnica, alebo dvojprudovka, ci nejaka malo frekventovana cesta.
ak sa da, skus to tak, chod s niekym, len proste po nejakej rovnej ceste staci 20 km a po case sa uz bat nebudes.
Luci s parkováním mám taky ještě problémy,takže zkouším a zkouším
ale u obchodů bývají parkoviště velké,já třeba tady u globu parkuju u zadního vchodu,nikomu se nechce jít takový kus k tomu přednímu,já si to v klidu projdu,nikam nespěchám,že
než se pak stresovat nahrnutýma autama na sobě,tak mám kolem sebe čisto ![]()