Od kdy šunku a tvrdý sýr

veselabaculka
8.2.11 13:33

Od kdy šunku a tvrdý sýr

Ahoj, kdy jste poprvé dali dětem šunku a tvrdý sýr?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
8.2.11 13:35

No,to by mě taky zajímalo,já dám malému tak 1-2× do měsíce plátek krůtí šunky se zvýšeným podílem masa a sníženým obsahem soli.Moc mu to chutná,ale nechci,aby si navykl na uzeniny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
8.2.11 13:37

kluci meli sunku jednou, drubezi min. soli a bylo to v br. kasi jen na chut.. syr jeste ne, tam je soli moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
8.2.11 13:40

tvrdý sýr jsem dávala tak od 10měs do jídla, třeba na těstoviny, na chlebu ho moc nechtěl, šunku (vařenou, ne uzenou) jsme mu dávali až po roce, ale jen vyjímečně, nemá ji moc rád

• Citovat
  • Upravit
24798
8.2.11 13:40

Já jsem dala okolo roka, jeden plátek šunky, pár hoblinek sýra třeba do pomazánky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
8.2.11 13:42

tvrdý sýr jsem zkusila něco po roce, nechtěla, vzala na milost až pár měsíců zpět. Šunku by asi jedla víc, ale dávám spíš vyjímečně, jednou za měsíc, nebo občas do pomazánky pro nás a malá ochutná. Když udělám pomazánku specielně pro ní tak to nejí :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
8.2.11 13:49

Dětskou šunku tak dvakrát do měsíce, tvrdý sýr má určitě každej týden min. jednou, miluje ho. Kupujeme taky dětský se sníženým obsahem soli (Krafka od Lacrumu).
Obojí tak od 16. měsíce.

Příspěvek upraven 08.02.11 v 13:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
8.2.11 13:53

Tvrdý sýr tak od 15 měsíců, nejdřív pár hoblinek na těstoviny nebo kousíček na ochutnání od nás, teď už i na pečivo. Šunku tak jednou do týdne (cca od roka a půl, možná 20 měsíců), jeden plátek, na cestu ze cvičení mu mažu doma housku s lučinou a dávám právě plátek šunky. Kupuju kdyžtak šunku od kosti, přijde mi, že je v ní aspoň trochu masa :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
8.2.11 14:04

sýr jsem začala dávat po roce na těstoviny, šunku a uzeniny nedávám a dávat nebudu do třech let určitě malé je 26 měs.

Příspěvek upraven 08.02.11 v 14:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
8.2.11 14:18

Tvrdý sýr tuším od roka a šunku neměli doteď (malej ve školce asi jo). Ať je jakkoli drůběží nebo dětská, vždy je ve složení 300 éček! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
8.2.11 14:22

Sunku jsem zkusila dat kolem roka,ale on si stejne zadny salam at uz to je cokoliv nikdy nevezme :) takze jsem i vlastne rada.
A syr mu davam na rizoto a obcas i kousek do ruky,ale taky ho nejak extra nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
8.2.11 23:14
veselabaculka píše:

Ve třech letech. Čím dýl, tím líp :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
8.2.11 23:27
Lumaťzo
lumáťa píše:
veselabaculka píše:

Lumaťo, a co tvoje dítě do té doby jedlo na chlebu? Jsem jen zvědavá, nedovedu si představit, co bych jim dala, kdybych neměla 2× do týdne hotovo s tím, že mají jednou pečivo se šunkou, jednou se strouhaným sýrem…
Pokud pomazánky, v čem je tvrdý sýr nebo kvalitní šunka horší než třeba tvaroh? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
8.2.11 23:35
DMartina píše:
Lumaťzo
lumáťa píše:
veselabaculka píše:
Lumaťo, a co tvoje dítě do té doby jedlo na chlebu? Jsem jen zvědavá, nedovedu si představit, co bych jim dala, kdybych neměla 2× do týdne hotovo s tím, že mají jednou pečivo se šunkou, jednou se strouhaným sýrem…
Pokud pomazánky, v čem je tvrdý sýr nebo kvalitní šunka horší než třeba tvaroh? díky

Tvrdý sýr obsahuje spoustu soli a tuku. Je to zbytečné. Šunka taky, a obsahuje plno éček. I když už jsou na trhu dětské šunky, dětské sýry - to už je lepší.
To mě překvapuje, že nevíš o ničem jiném než je šunka a sýr ? :-D Dělám si prču, určitě víš. Je na trhu spoustu zdravých sýrů, je možné dělat pomazánky ze všeho možného (z avokáda, sardinek,.....) vždyť je toho plný internet. Také mám spoustu kuchařek pro děti :-D Šunku ani žádné jiné uzeniny organismus nepotřebuje. Stačí, když normálně jí. Ale párek v rohlíku už jsme si ve 4letech taky dali, neboj :-D
Jak jsem psala, čím dýl, tím líp :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
9.2.11 08:10
lumáťa píše:
DMartina píše:
Lumaťzo
lumáťa píše:
veselabaculka píše:
Pokud pomazánky, v čem je tvrdý sýr nebo kvalitní šunka horší než třeba tvaroh? díky
Tvrdý sýr obsahuje spoustu soli a tuku. Je to zbytečné. Šunka taky, a obsahuje plno éček. I když už jsou na trhu dětské šunky, dětské sýry - to už je lepší.
To mě překvapuje, že nevíš o ničem jiném než je šunka a sýr ? :-D Dělám si prču, určitě víš. Je na trhu spoustu zdravých sýrů, je možné dělat pomazánky ze všeho možného (z avokáda, sardinek,.....) vždyť je toho plný internet. Také mám spoustu kuchařek pro děti :-D Šunku ani žádné jiné uzeniny organismus nepotřebuje. Stačí, když normálně jí. Ale párek v rohlíku už jsme si ve 4letech taky dali, neboj :-D
Jak jsem psala, čím dýl, tím líp :palec:

Měla jsem na mysli 30 % eidam a dětskou šunku nebo nějakou s velmi vysokým podílem masa (ony ty DŠ jsou taky diskutabilní…). Pomazánky průběžně děláme, ale ve „zdravé verzi“ o to děti moc nestojí a verzi babiččinu zase já nejsem ochotná přijmout :-)
Opravdu jsem to nemyslela nijak útočně, jen jsem se ptala. Samozřejmě jsem taky přemýšlela o tom, co dětem kdy dát, ale nedat jim sýr a šunku do tří let mi přijde už moc, nedovedu si to moc představit v praxi (asi jako když starší dítě jedla do roka pouze dětské sušenky a to ještě max. 2 denně a venku na hřišti ostatní matky vytahovaly krabičky plné piškotů… nechápu, jak se dá takhle malým dětem vysvětlit, že ony to nedostanou…, pokud samozřejmě nemají nějaký zdravotní problém…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí