Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,chystáme se na dovolenou po čechách s dětmi.Můžete mi prosím poradit s výběrem?budu vděčná za vaše doporučení a za napsání zkušeností s daným kempem.Láká mě buď vranovská přehrada nebo sedmihorky.Budeme mít sebou děti,tak potřebujeme pro ně pěkné zázemí,popřípadě třeba bazén.
Já bych se přimluvila za Vranov nebo za Nové Mlýny. Byli jsme tam a super, sice ne s dětma, jedno je teprve na cestě, ale rodin tam bylo dost.
ahojky -já byla v obou kempech…Sedmihorky není moc pro dětičky..to Vranov je lepší..v Sedmihorkách je rybník a na Vranově přehrada
…je to tedy spoustu let…
Tak jsem brouzdala po netu ale těch kempů je opravdu hafo.Holky,nemůžete mi přímo doporučit nějaký kemp v tom Vranově nebo v Sedmihorkách???
Tak já jsem z toho už blázen.Někde jsem totiž četla,že Sedmihorky jsou dobré pro rodiny s dětmi,že je tam vyžití…
Byla jsem na obou místech. Ale bydlela jsem v kempech, takže netuším, jestli vás to zajímá?
Tak my jsme byli, co se týče Vranova, camp Bítov. Byli jsme tam pod stanem a nádhera. Mrkni na www.ekempy.cz/…ska-prehrada
No nám kemp nevadí, chtěli jsme spíše do chatky,mám totiž 16ti
měsíční holčičku.Tak kvůli pohodlnějšímu přebalování,ohřívání jídla apod…ještě mám 10ti letého syna,tak bych chtěla hlavně pro něj nějaké to vyžití…
Hmm, tak ty Nové Mlýny, je tam tobogán a pozvolný vstup do vody, což je dobrý pro děti. Podívám se do fotek, jestli bych mohla ještě něco poradit.
Tak jsem nic nenašla, jen že tam je ještě trampolína pro děti, minigolf, tenis.kurty a jezdí tam parník ![]()
Kdyžtak si to projděte tady, pokud jde o vybavenost http://www.dokempu.cz/kempy/.
Pokud jde o ty kempy, tak u Vranovské přehrady jsem byla v kempu Bítov, v Sedmihorkách je myslím jenom jeden. V rámci Čr jde určitě o ty luxusnější kempy, obvykle tam je relativně čisto, i když to závisí na počasí. Je tam tedy ale i relativně draho. Prostě jsou to kempy s hvězdičkami.
V Sedmihorkách je několik druhů chatek, vevnitř jsem nebyla, některé vypadaly moc pěkně (ty větší), jiné už byly z roku raz dva, takže nic moc. Pro děti tam bývá program-nějaké tancování, večerníček, je tam určitě nějaké hřiště a na koupání takový nic moc rybník. Okolí je nádherné a pokud jste chodící, tak něco lze absolvovat i s celkem malými dětmi zvyklými chodit. Ale na spoustu míst se člověk dostane i autem bez chození. Pokud jde o bazén, nevím, jak je to v těch lázních, ale jsou malé, tak asi nijak. Možná v Turnově(8 km, jedna nebo dvě zastávky vlakem). Je to z mých zkušeností klidný kemp, kde se docela dbá na noční klid-po desáté. Když někdo řádil, tak ochranka brzy zasáhla.
V Bítově jsem byla v době, kdy tam bylo málo lidí, voda zelená a ustoupená tak půl km dozadu. Mám dojem, že tam bylo hodně opraveného, ale chatek se to moc netýkalo. Ale to se mohlo za poslední dobu změnit. Myslím, že organizovaná zábava pro děti tam tak moc nebyla, vesnice byla na velkém kopci nad kempem. Na výlety do okolí je to tm i s dětmi fajn, ale je to hůř značené než Sedmihorky. Okolí je vlastně i méně vybavené a zanedbanější, protože je to chudší kraj než Sedmihorky.
Je tam teda menší klid, ale příjemnější a vštřícnější personál na recepci v kempu. Takový rodinnější
, když si padnete do oka.
Tak jak pise Sanny. Zalezi, co chcete podnikat celou tu dobu sveho pobytu. My byli v Sedmihorkach jeste solo, ale rozhodne doporucuji s detmi, libilo se mi tam, Hruboskalsko se detem bude urcite libit, naucne stezky jsou prave pro deti s ruznymi hadankami.. Navic nedaleko je Stastna zeme, obrovske hriste plne vselijakych prolizacek http://www.stastnazeme.cz/ na tyden spousta a spousta zabavy..
Ahoj, v Sedmihorkach je sice krasne, ale myslim si, ze tereny nejsou moc pro kocarky, chodi se hodne mezi skalami apod
Da se chodit asi i jinde, ale kdyz uz clovek jede na Hruboskalsko, asi by Vas to lakalo. Lidi jsem tam vidala vzdycky kocarky dost poponaset.
Sany80s píše:
Je to z mých zkušeností klidný kemp, kde se docela dbá na noční klid-po desáté. Když někdo řádil, tak ochranka brzy zasáhla.
No bohuzel
od te doby, co byly Sedmihorky objeveny rodinami s detmi, museli jsme tam prestat jezdit parit ![]()