Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,jsem z okresu Pardubic a chtěla bych na jaře vyrazit někam na výlet i na celý víkend.Malému budou skoro 2 roky.Poradíte nějaký tip?Aby tam byly nějaké atrakce a zábava pro tak malé dítě.Děkuji.
A má už nějaký aspoň chvilkový zájem o něco??? Abys mu třeba necpala vláčky, když se mu líbí kamióny nebo stavební stroje…
Jinak před časem jsme tu mamince taky z Pardubic radili mimo jiné:
www.kralovstvizeleznic.cz
Vláčky se mu líbí.Přijde mi,že ho zatím tak nějak zajímá všechno.
Ty vláčky jsou fajn, tak je někde pod Kunětickou horou nějaká Perníková chaloupka… ![]()
Perníková chaloupka pod Kuńkou je spíš pro starší. Ale je tam i malá zoo a tam se děcka vyblbnou. Mají tam i malej ranč a je tam hřiště pro děti.
Taky se dá jet do Jičína do Pohádkové země.
Nebo náš malej strašně miluje právě vláčky, tak prostě sednem na vlak a jedem někam kousek, máš z toho výlet na celý odpoledne.
Ještě mě v Praze napadá Letecké muzeum - ale to otvírá až v dubnu. A žádný dětský koutek tam není. (Jenom stánek s občerstvením a suvenýrama…) Ale jsou to nefalšované vojenské mašiny - kluci všeho věku z nich bývají u vytržení…
Do muzea se dá dostat následovně: metrem trasa A na konečnou do Letňan a dál městským autobusem linka 185 nebo 259 do zastávky Letecké muzeum (zastávka je na znamení).
Jura007 píše:
Ještě mě v Praze napadá Letecké muzeum - ale to otvírá až v dubnu. A žádný dětský koutek tam není. (Jenom stánek s občerstvením a suvenýrama…) Ale jsou to nefalšované vojenské mašiny - kluci všeho věku z nich bývají u vytržení…
Do muzea se dá dostat následovně: metrem trasa A na konečnou do Letňan a dál městským autobusem linka 185 nebo 259 do zastávky Letecké muzeum (zastávka je na znamení).
Letnany su trasa C ![]()
Teď jsme byli o víkendu na maťejské. Měla jsem strach jestli tam bude něco pro takového prca ale super, vláčky, autíčka, labutě, projížďka po vodě. Malej odmítá kočárek a vpohodě 3hod šmejdil po svých
. Taky pod kuňkou projížďka na oslíkovi. Toho ti pán půjčí a můžeš s ním chodit po cestičce v lesíku.
Už jdu s radou trochu pozdě, ale strašně mě nadchlo tohle muzeum http://www.kudyznudy.cz/…e-Prahy.aspx
Dvouleťák je na to asi ještě malý, děti zatím nemám, tak to neumím zhodnotit, ale určitě to bude stát za navštívení.
Ahoj, poraďte mi prosím jak a kam chodite s dvouletakem? Jsme z prahy, ale třeba hodina vlackem je v pohodě. Už nás neba pořád jezdit do zoo, malesickeho parku, stromovky či do bazénu. Jednou byl v cirkusu a byl nadšený, nevíte třeba kde teď nějaký stoji?
Předem díky za tipy ![]()
My jezdíme : svíčkárna Rhodas v Šestajovicích - mají tam i zvířátka, svíčku dvouleťák zvládne zdobit v pohodě
Vyšehrad - hřiště, pak dolů na náplavku krmit labutě
V Hostivaři Toulcův dvůr a odtamtud k Daňkům do obory
Dinopark ŽElezniční muzeum Lužná u Rakovníka, je to hned u nádraží
Na letiště a do Kbel chodíme koukat na letadla