Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, máte někdo zkušenost s tímto hotel, oblastí (sever ostrova), ostrovem??? Chtěli bychom tam jet v červnu, konkrétně termín 16.-23.6. Původně jsme chtěli letět na Kanárské ostrovy v dubnu, ale chceme si užít moře a to by bylo studené. Kréta by měla být v červnu teplejší nebo máte jiné zkušenosti??
Ahoj,
osobně jsem tam nebyla, ale minulé léto tam byla tchyně, přesně v tomto hotelu a byla moc spokojená, je to prý klidnější oblast, u hotelu jsou bazény i pro děti a na pláž to není daleko, jenom se tam musí přes dost rušnou silnici, ale to je celkem běžné. Jídlo prý bylo dobré kombinace řecké a kontinentální kuchyně, docela výběr, čisto … fotky byly moc hezký a všude mají plno kytiček
byla od CK Neckermann a klidně by prý letěla znovu ![]()
Ahojky,
my tam byli minulý rok na začátku června. Počasí i moře OK. Hotel naprostá spokojenost. Byli jsme ubytovaní v hlavní budevě, která byla vybavena krásně. Jídlo bylo taky dobrý. Jen když jsi tam 2 týdny, tak se po týdnu opakuje to samé. Bylo tam spoustu rusáků.
Jestli chceš vědět něco konkrétního, tak písni ![]()
Moc děkuju za reakce, taky chceme jet od CK Neckermann.
Zuzuz, co jídlo pro dítě? Našemu prckovi bou tou dobou 2 roky a 2 měsíce, jí už celkem naše jídlo, ale chci se zeptat, jestli se tam dalo jídlo pro takhle velké děti vybrat, myslím třeba brambory, těstoviny, jestli byli třeba k snídaní jogurty, atd..Případně dají se koupit někde v okolí třeba dětské přesnídávky a masozelenina? A jak jsou velké pokoje? Dá se tam hnout, když je tam přistýlka?
Ještě otázečk, jak dlouhý byl let a jak jste ho zvládli? Děkuju za odpověď.
My to brali přes slovenskou cestovku, protože nás celý zájezd vyšel na 27000. Za syna jsme platili tuším jen 100Eur za taxy(měl tehdy 20 měsíců) Tam let byl v pohodě. Jeli jsme nad ránem, takže ho celý prospal. Vůbec neplakal ani se nebál. Jen po příjezdu byly všechny děti hodně mrzuté, ale na druhý den už to bylo dobrý
Ale zpáteční cesta byla zatrest
Bylo to v poledne, a celou cestu se provztekal…
Po příjezdu jsme se mohli jít hned nasnídat, ikdyž v manuále bylo, že AI začíná až od oběda.
Na snídani, oběd, večeři bylo možné si pro dítě načepovat džusík. Jinak u bazénu byly bublinkové nápoje. Na snídani jugurt býval, jenže byl úplně jiný, než je zvykem v naší zemi. Snídaně byla klasika, smažené vajíčka, salámy, sýry, jogurty, müsli, cornflaky, dezerty, buchty, někdy i palačinky nebo gofry.
Syn už jedl normální stravu, takže nepotřeboval žádné skleničky. Ani nevím, jestli to šlo v obchodě koupit
obchod byl ani ne 50 metrů od hotelu.
Na oběd se dalo vybrat, těstoviny a brambory tak bývali. Ale myslím, že byly už namíchané rovnou z nějakou přísadou-omáčkou, bylinkami…Hranolky bývali každý den, někdy i rýže. Měli tam i řecké speciality. Synovi chutnali hlemýždi ![]()
Na večeři bylo možné si dát i pizzu, v otevřeném posezení byl pizza domeček a tam se dělala pizza. NEvím, jestli byla možná i na oběd, já ujížděla na řecké kuchyni ![]()
snad jsem na nic nezapomněla ![]()
Jo ten pokoj. Měli jsme dvoulůžkový a přidanou jen postýlku, kterou jsme nevyužili, jen jako na odkládání oblečení
Bezproblémů jsme tam mohli fungovat.Klimatizace fungovala jen když se zavřeli dveře na balkon a elektrika fungovala, když se dala kartička ode dveří do určené přihrádky. /klid každý den, ručníky každý den čistý, povlečení obden.
Byl tam i aminátor
My mu říkali Kalispéro
Byl strašně vlezlý a my před ním prchali ![]()
Ještě jsem zapomněla zmínit, že je možné si zvolit melounovou dietu, jako měl syn. celý pobyt jedl skoro jen melouny. Byly dostupné na snídani, oběd, večeři.
Moc děkuju za informace, malej taky jí dospělácké jídlo, ale má problémy s rozkousáním masa, tak jsem se raději ptala na ty skleničky, aby nebyl celý týden bez masa
.
Zaujalo mě, že jste jeli se slovenskou cestovkou, teď jsem na to koukala a vychází to fakt levněji. Mohla byste mi napsat, s jakou cestovkou jste letěli a jak jste řešili dopravu na Slovensko? Jestli jste tam, třeba jeden den přespali?? Díky za odpověď.
To nemusíš mít strach, dělali tam skoro každý den kuličky z mletého masa na způsob kuliček z Ikea. Takže tot by určitě rozkousal
A polévka na oběd byla taky, ale jen jeden druh.
Ještě nepodceňuj repelenty. Jsou tam skoro neviditelné mušky, které způsobí hodně nepříjmné vředy. Náš malej dostal přímý zásah do tváře a do ruky, ale jedna holčička byla tam poštípaná úplně celá. Do hotelu chodil i lékař, ale už si nevzpomínám jestli každý den ![]()
My to máme na Slovensko kousek, ale parkování tam je nehorázně drahé. Měla jsem tam vyhlídlé nějaké parkování v soukromí, hlídané a v ceně bylo i transfer na a z letiště asi za 5 eur na den.
Byli jsme tam moc spokojeni, já bych se tam letos klidně vrátila, ale manžílek chce poznat zase jiný kousek Řecka ![]()
Teda fakt děkuju za opravdu vyčerpávající informace
, ty kuličky jsou super, karbanátky doma zvládá
. Ten repelent bych asi fakt nebrala. Mohla bys mi ještě napsat, s jakou jste tedy jeli cestovkou? Děkuju.
Kupovali jsme to přes českou invii,ale najméno cestovky si teď momentálně nemůžu vzpomenout. Zítra se zkusím podívat a pak bych ti písla.
Jo a na pláž jsme chodili k Baru Nemo, za celý set se platilo jen 3 eura a mohli jsme hrát minigolf a sociálky byly krásné.
Zuzuz, ještě jednou ti děkuju za opravdu vyčerpávající informace
. Nakonec jsme zájezd objednali a už se moc těšíme. Jedeme s ck neckermann, na Slovensku, se to nakonec ukázalo stejně drahé jako u nás.
Ještě mám na tebe pár otázek ohledně letu. Jak dlouho trval let? Dostali jste pro malého speciální jídlo v letadle nebo dostal to co dospělí, případně vezla sis pro něj něco v příručním zavazadle? A co voda, dovolili ti jí pro něj nebo ti jí na odbavení sebrali? A ještě se chci zeptat s jakou leteckou společností jste letěli a jestli vám dovolili vzít kočárek až k letadlu (chtěla bych aby se v něm malej ještě trochu prospal, když máme být na letišti 2 hodiny před odletem.). Děkuju z info ![]()