Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, prosím o radu.. naší princezně je ted 7 měsíců a už pár týdnů má problém se spánkem a je to čím dál horší.. přetáčí se na bříško a a neumí na něm usnout a leze po postýlce sem a tam a jak je unavená tak začne hysterčit.. přetáčím jí, ale za pul hodky je na něm zas, nebo si sedne a křečovitě se drží žbrdlinek a opět hysterie.. nejde mi ani tak o to že padám s prominutím na držku já, ale spíš že ona je přes den utahaná a rozmrzelá.. chtěla bych jí nějak pomoci ale nevím jak..
nemáte s tím některá zkušenost? předem děkuju za jakoukoliv radu.. ![]()
Tak do roka by mi obě děti přes den v postýlce nikdy neusnuly. spaly v kočárku nebo hačce, kde bylo třeba je uspat. ale večer obě od narození bez uspávání usnuly v postýlce. až kolem roku jsme najeli na spaní v postýlce přes den…až měly trochu rozum.
@michaela1808 píše:
Tak do roka by mi obě děti přes den v postýlce nikdy neusnuly. spaly v kočárku nebo hačce, kde bylo třeba je uspat. ale večer obě od narození bez uspávání usnuly v postýlce. až kolem roku jsme najeli na spaní v postýlce přes den…až měly trochu rozum.
ahoj, zapomněla jsem napsat že se jedná o noční spánek..přes den chrní taky v hacce, nebo v kočáře když někde jsme a to je v pohodě, večer většinou také usne sama, ale následně to začne..
To je období, to přejde, heslo vydržet ![]()
já třeba malého nijak nemusím uspávat, položím večer do postýlky a chrní a kolem půl roku se budil 20× za noc, podala jsem dudel, upravila polohu a spal dál…postupně se to lepšilo. takže žádná poučka zde neplatila - že tohle třeba dělají jen děti, které jsou nějak uspávány
@michaela1808 píše:
To je období, to přejde, heslo vydržet
já třeba malého nijak nemusím uspávat, položím večer do postýlky a chrní a kolem půl roku se budil 20× za noc, podala jsem dudel, upravila polohu a spal dál…postupně se to lepšilo. takže žádná poučka zde neplatila - že tohle třeba dělají jen děti, které jsou nějak uspávány
tak snad to přejde brzy.. ![]()
@midlajs píše:
@lizzziee a nevymanuje si neco tim?
nevím.. normálně je miloučká a hodná, i si umí hrát nějakou dobu sama, ale díky tem probrečeným nocím začala bejt rozmrzelá i přes den.. když řve přes den, tak jí zvedám až když jí na zemi uklidním hlazením a zpíváním (pokud teda nemá jasnej důvod proč brečí) jelikož frajerka má bez mála 10 kilo a nejradši by byla nošená furt což moje páteř moc nepobírá ![]()
@lizzziee Ja mela vzdy odzkouseno, ze jsem neco udelala, treba je zvedla a pohoupala a to jsem nemela delat, pak si to placem zase vyrvavaly…
@midlajs píše:
@lizzziee Ja mela vzdy odzkouseno, ze jsem neco udelala, treba je zvedla a pohoupala a to jsem nemela delat, pak si to placem zase vyrvavaly…
já jí od narození z postýlky večer nezvedám (ono taky do cca pul roka nebyl ani důvod, jen jednou po očkování) ted jí pomůže dudlík, čajík a přetočit, jenže jak se přetáčí často tak se nedostane do hlubokýho spá ku a prostě si pořádně neodpočine… každopádně snad je to jen období a přejde to… upřímně jsem zvědavá jak to u nás bude vypadat až dokáže z postýlky vylézt… to bude asi teprve maso ![]()
@lizzziee Vydrz a hlavne se nedej, ty maly mozecky jsou desne chytry. Az bude vylejzat, to uz bude starsi a rozumnejsi…
Ja jsem ji v tomhle obdobi obkladala valeckama nebo stocenou dekou, aby se na to bricho neotacela, dokud to neumela poradne a nezacala se otacet sama dle potreby. U nas ale stejne byly problemy se spanim az do 2let, bez priciny, proste to preslo samo
Máme to podobně. Syn neumí usnout na břiše, ale jakmile se začne přetáčet ve spánku, který není uplně tvrdej, tak se vzbudí. Uspávám ho u sebe v posteli, leží na boku, abychom byli natočení obličejem k sobě a pak, když už spí tvrdě tak ho přenesu do postýlky. Pokud hodně cestuje v noci a nemůže zabrat jak se furt přetáčí tak spí semnou, tam nemá kde cestovat. Vím, že bych ho neměla dávat spát s náma, ale když už padám na hubu nevyspáním tak to radši ať s náma spí ![]()
Nerostou ji zuby? Ja davala Calgel na dudlik a strcila do pusiny… vetsinou pak spala nase mala klidneji…
Příspěvek upraven 01.01.15 v 07:49
@a1j2a3 píše:
Máme to podobně. Syn neumí usnout na břiše, ale jakmile se začne přetáčet ve spánku, který není uplně tvrdej, tak se vzbudí. Uspávám ho u sebe v posteli, leží na boku, abychom byli natočení obličejem k sobě a pak, když už spí tvrdě tak ho přenesu do postýlky. Pokud hodně cestuje v noci a nemůže zabrat jak se furt přetáčí tak spí semnou, tam nemá kde cestovat. Vím, že bych ho neměla dávat spát s náma, ale když už padám na hubu nevyspáním tak to radši ať s náma spí
já bych to taky takhle dělala, ale malá je od narození ve svém pokojíčku, jelikož do naší ložnice se postýlka nevejde, takže na ní mám kameru a monitor mno a díky tomu jediného koho u sebe strpí je pes, kterej se z naší postele přestěhoval k ní hned první den co jsme si jí přinesli domu
jinak to bere jako něco nového a chce si hrát..
ale zase si říkám že jsme se alespon vyhli trápení s přesunem postýlky… ![]()
@jitam píše:
Nerostou ji zuby? Ja davala Calgel na dudlik a strcila do pusiny… vetsinou pak spala nase mala klidneji…
zuby se jí derou ven, ale ne a ne se prořezat… tohle ale je vážně jen tím přetáčením.. přetáčí se od 3 mešíců, ale trprve ted to začala praktikovat i v postýlce, hnedka jakmile má slabší spánek tak šup na břicho, chvíli kouká, objede celou postel a řev..snaží se i pokládat hlavičku, tak třeba se jednou naučí usnout i na bříšku..