Sedmiměsíční miminko má problém se spánkem

42
27.12.14 16:42

sedmiměsíční miminko má problém se spánkem

Ahoj maminky, prosím o radu.. naší princezně je ted 7 měsíců a už pár týdnů má problém se spánkem a je to čím dál horší.. přetáčí se na bříško a a neumí na něm usnout a leze po postýlce sem a tam a jak je unavená tak začne hysterčit.. přetáčím jí, ale za pul hodky je na něm zas, nebo si sedne a křečovitě se drží žbrdlinek a opět hysterie.. nejde mi ani tak o to že padám s prominutím na držku já, ale spíš že ona je přes den utahaná a rozmrzelá.. chtěla bych jí nějak pomoci ale nevím jak.. :( nemáte s tím některá zkušenost? předem děkuju za jakoukoliv radu.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1863
27.12.14 16:46

Tak do roka by mi obě děti přes den v postýlce nikdy neusnuly. spaly v kočárku nebo hačce, kde bylo třeba je uspat. ale večer obě od narození bez uspávání usnuly v postýlce. až kolem roku jsme najeli na spaní v postýlce přes den…až měly trochu rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.12.14 16:48
@michaela1808 píše:
Tak do roka by mi obě děti přes den v postýlce nikdy neusnuly. spaly v kočárku nebo hačce, kde bylo třeba je uspat. ale večer obě od narození bez uspávání usnuly v postýlce. až kolem roku jsme najeli na spaní v postýlce přes den…až měly trochu rozum.

ahoj, zapomněla jsem napsat že se jedná o noční spánek..přes den chrní taky v hacce, nebo v kočáře když někde jsme a to je v pohodě, večer většinou také usne sama, ale následně to začne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
27.12.14 17:00

To je období, to přejde, heslo vydržet :mrgreen:
já třeba malého nijak nemusím uspávat, položím večer do postýlky a chrní a kolem půl roku se budil 20× za noc, podala jsem dudel, upravila polohu a spal dál…postupně se to lepšilo. takže žádná poučka zde neplatila - že tohle třeba dělají jen děti, které jsou nějak uspávány

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.12.14 17:18
@michaela1808 píše:
To je období, to přejde, heslo vydržet :mrgreen:
já třeba malého nijak nemusím uspávat, položím večer do postýlky a chrní a kolem půl roku se budil 20× za noc, podala jsem dudel, upravila polohu a spal dál…postupně se to lepšilo. takže žádná poučka zde neplatila - že tohle třeba dělají jen děti, které jsou nějak uspávány

tak snad to přejde brzy.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs
27.12.14 17:20

@lizzziee a nevymanuje si neco tim?

• Citovat
  • Upravit
42
27.12.14 17:28
@midlajs píše:
@lizzziee a nevymanuje si neco tim?

nevím.. normálně je miloučká a hodná, i si umí hrát nějakou dobu sama, ale díky tem probrečeným nocím začala bejt rozmrzelá i přes den.. když řve přes den, tak jí zvedám až když jí na zemi uklidním hlazením a zpíváním (pokud teda nemá jasnej důvod proč brečí) jelikož frajerka má bez mála 10 kilo a nejradši by byla nošená furt což moje páteř moc nepobírá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs
27.12.14 17:31

@lizzziee Ja mela vzdy odzkouseno, ze jsem neco udelala, treba je zvedla a pohoupala a to jsem nemela delat, pak si to placem zase vyrvavaly…

• Citovat
  • Upravit
42
27.12.14 17:35
@midlajs píše:
@lizzziee Ja mela vzdy odzkouseno, ze jsem neco udelala, treba je zvedla a pohoupala a to jsem nemela delat, pak si to placem zase vyrvavaly…

já jí od narození z postýlky večer nezvedám (ono taky do cca pul roka nebyl ani důvod, jen jednou po očkování) ted jí pomůže dudlík, čajík a přetočit, jenže jak se přetáčí často tak se nedostane do hlubokýho spá ku a prostě si pořádně neodpočine… každopádně snad je to jen období a přejde to… upřímně jsem zvědavá jak to u nás bude vypadat až dokáže z postýlky vylézt… to bude asi teprve maso :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs
27.12.14 17:38

@lizzziee Vydrz a hlavne se nedej, ty maly mozecky jsou desne chytry. Az bude vylejzat, to uz bude starsi a rozumnejsi…

• Citovat
  • Upravit
4152
27.12.14 17:39

Ja jsem ji v tomhle obdobi obkladala valeckama nebo stocenou dekou, aby se na to bricho neotacela, dokud to neumela poradne a nezacala se otacet sama dle potreby. U nas ale stejne byly problemy se spanim az do 2let, bez priciny, proste to preslo samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
27.12.14 17:54

Máme to podobně. Syn neumí usnout na břiše, ale jakmile se začne přetáčet ve spánku, který není uplně tvrdej, tak se vzbudí. Uspávám ho u sebe v posteli, leží na boku, abychom byli natočení obličejem k sobě a pak, když už spí tvrdě tak ho přenesu do postýlky. Pokud hodně cestuje v noci a nemůže zabrat jak se furt přetáčí tak spí semnou, tam nemá kde cestovat. Vím, že bych ho neměla dávat spát s náma, ale když už padám na hubu nevyspáním tak to radši ať s náma spí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4225
27.12.14 18:24

Nerostou ji zuby? Ja davala Calgel na dudlik a strcila do pusiny… vetsinou pak spala nase mala klidneji…

Příspěvek upraven 01.01.15 v 07:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.12.14 18:24
@a1j2a3 píše:
Máme to podobně. Syn neumí usnout na břiše, ale jakmile se začne přetáčet ve spánku, který není uplně tvrdej, tak se vzbudí. Uspávám ho u sebe v posteli, leží na boku, abychom byli natočení obličejem k sobě a pak, když už spí tvrdě tak ho přenesu do postýlky. Pokud hodně cestuje v noci a nemůže zabrat jak se furt přetáčí tak spí semnou, tam nemá kde cestovat. Vím, že bych ho neměla dávat spát s náma, ale když už padám na hubu nevyspáním tak to radši ať s náma spí :oops:

já bych to taky takhle dělala, ale malá je od narození ve svém pokojíčku, jelikož do naší ložnice se postýlka nevejde, takže na ní mám kameru a monitor mno a díky tomu jediného koho u sebe strpí je pes, kterej se z naší postele přestěhoval k ní hned první den co jsme si jí přinesli domu :) jinak to bere jako něco nového a chce si hrát.. :) ale zase si říkám že jsme se alespon vyhli trápení s přesunem postýlky… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.12.14 18:26
@jitam píše:
Nerostou ji zuby? Ja davala Calgel na dudlik a strcila do pusiny… vetsinou pak spala nase mala klidneji…

zuby se jí derou ven, ale ne a ne se prořezat… tohle ale je vážně jen tím přetáčením.. přetáčí se od 3 mešíců, ale trprve ted to začala praktikovat i v postýlce, hnedka jakmile má slabší spánek tak šup na břicho, chvíli kouká, objede celou postel a řev..snaží se i pokládat hlavičku, tak třeba se jednou naučí usnout i na bříšku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí