Šéf nechce dát dovolenou

30
1.6.18 14:11

šéf nechce dát dovolenou

Ahoj prosím o radu. Přítel má 2 měsíce dopředu nahlášenou, schválenou dovolenou, jenže teď 14 před odjezdem mu šéf řekl že ho nakonec neuvolní. Žádat o proplacení plné ceny pobytu nemá cenu, protože mu šéf s úsměvem oznámil, že aby mu to proplatil musela by být dovolená předem nahlášená, což podle jeho slov nebyla a vypsaná a podepsaná dovolenka zmizela, prej ani neexistovala jak on tvrdí. Můžeme se nějak bránit, nebo se smířit s tím že sme přišli od 30 000 jentak. Předem děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Včelička992
1.6.18 14:13

.

Příspěvek upraven 31.05.20 v 22:10

• Citovat
  • Upravit
5063
1.6.18 14:15

Oznámila bych, že jedu a hledala si novou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6826
1.6.18 14:15

Tak to je mazec, tam bych chtěla pracovat tvl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15495
1.6.18 14:16
@AstraG píše:

Udělala bych to stejně.

Pod takovým z… pracovat? Radši bych byla na pracáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linamati
1.6.18 14:17
@Radka95 píše:
Ahoj prosím o radu. Přítel má 2 měsíce dopředu nahlášenou, schválenou dovolenou, jenže teď 14 před odjezdem mu šéf řekl že ho nakonec neuvolní. Žádat o proplacení plné ceny pobytu nemá cenu, protože mu šéf s úsměvem oznámil, že aby mu to proplatil musela by být dovolená předem nahlášená, což podle jeho slov nebyla a vypsaná a podepsaná dovolenka zmizela, prej ani neexistovala jak on tvrdí. Můžeme se nějak bránit, nebo se smířit s tím že sme přišli od 30 000 jentak. Předem děkuji za rady
Šéfovi bych natáhla.. a pak bych si zbalila kufr a jela. Po návratu hledala novou práci. To je ale idio*..
  • Citovat
  • Upravit
6826
1.6.18 14:18

Zřejmě je teď hodně práce a šéfovi se to jaksi nehodí. V jakém oboru pracuje manžel? Našel by novou práci snadno? Máte pro případ nějaké rezervy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
1.6.18 14:18

Já bych odjela a hotovo, hodila se marod kdyby ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6826
1.6.18 14:21

Já třeba věřím tomu, že i kdyby odjel, tak sice šéf bude dělat haló, že mu dá výpověď, že ho nikde nezaměstnají, ale ve skutečnosti ho třeba nakonec nevyhodi. Pod takovým blbcem moc lidí nebude chtít dělat :lol:. Ovšem stejně bych hledala novou práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
1.6.18 14:21

S takovým přístupem bych odjela a hledala si novou práci… kdyby šéf řekl, máme toho hodně, dovolenou proplatím a pojedeš jindy, to by bylo o něčem jiným, ale s tímto přístupem ani za nic…pokud to je jen trochu možné, tak bych fakt odešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
1.6.18 14:23

Nechala bych si napsat neschopenku a jako místo léčéní uvedla Mallorcu (nebo kam jedete), protože tam mám třeba babičku :mrgreen: Hmm…tak to asi nejde… myslím, že pokud se budete bránit, tak stejně začne být na pracovišti zle (pokud to ještě jde, asi to tam není moc fajn), takže to už bych asi prostě nahlásila, že jedu a nazdar. A ta dovolenka - tu má mít přeci vypsanou i přítel, pokud byla skutečně vypsána? nebo jakým způsobem tam probíhá hlášení dovolené? To je dost zásadní informace pro to, aby někdo poradil. Jinak bych asi zkusila sehnat náhradu na zájezd, pokud o práci stojí - co třeba jet s kámoškou, sestrou, atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
1.6.18 14:23
@AstraG píše:

Přesně tak, v takové práci bych nebyla ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
1.6.18 14:31

A chlap nema tu dovolenku? Nejakej papir v ruce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
1.6.18 14:37

Když jsme měli jet na svatebni cestu, nechala jsem si podepsat dovolenku pul roku dopredu - hlavne jsem ji mela u sebe.

Jinak s takovym zachazenim, ano, porozhledla bych se po nove praci - prace je ted vsude dost.
O te neschopence bych silne uvazovala - ikdybych nakonec mela zustat doma, kvuli kontrolam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
1.6.18 14:40

To je teda bezva pristup. A kdo mu tu dovolenou tedy schvaloval? Pod takovym blbcem bych chtela pracovat. Me se jednou stalo malem to same, ale nastesti muj nadrizeny byl normalni. Zadala jsem o dovolenou, kterou mi schvalil vedouci smeny 2 mesice predem a 14 dni pred odjezdem nas manazer zjistil, ze mam psanou dovolenou a rekl mi, ze mi zadnou neschvaloval. Pracovala jsem na tehle pozici kratce a netusila jsem, ze spadam pod manazera a ne vedouciho smeny. Rekla jsem mu, ze dovolena je zaplacena, 20tis a dovolenou mi dal, protoze by mi ji museli zaplatit, ikdyz se mu to ani trosku nehodilo. Ale pokud je sef pitomec, tak s nim se asi moc domluvit neda. Kazdopadne u nas se dovolenka vypisovala treba az 2 dny pred nastupem na dovolenou, rozhodne ne dopredu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat