Sekretářka/asistentka - jaká škola?

Anonymní
20.2.13 19:30

sekretářka/asistentka-jaká škola?

Na jakou školu jít, kdybych chtěla dělat tento obor a dálkově?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2282
20.2.13 19:33

Vysokou, vyssi nebo stredni?

Ja mam maturitu na obchodce a pracovala jsem v kancelari.

Takze to chce asi nejakou obchodni/administrativni skolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6612
20.2.13 19:40

Na to žádnou školu nepotřebuješ :D. Kdybys ale dělala i účetnictví nebo nebo potřebovala jazyk, tak určitě obchodku, ekonomku. Záleží na zeměstnavateli a jaké by měl požadavky. Většinou je sekretářka jako holka pro všechno, takže musíš umět obchodní koresponenci, plynule jeden světový jazyk (jako dorozumět se přes telefonicky), nějaké mzdové účetnitví, fakturaci, být zkušený řidič, umět min. základy oboru ve kterém pracuješ, příjmat zakázky..atp. Někde stačí, když umíš s počítačem, zvedáš telefony a děláš kafe. Koukni na inzeráty, jaké se většinou objevují požadavky. Většinou stačí střední vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
20.2.13 19:44

Hele ja mam vystudovanou socialnespravni cinnost a delala jsem do matersky asistentku reditele - hned po skole. Spis zalezi na tom co vsechno. muzes zamestnavateli nabidnout a jake ma pozadavky zamestnavatel ;-)

• Citovat
  • Upravit
12262
20.2.13 19:55

Já toto dělala 8 let a mám školu jakoby ekonomku s maturitou, obor podnikání a služby, chce to hlavně umět psát na stroji, v dnešní době už teda na počítači rychle 10 prsty, jazyk a trošku vypadat, víc nepotřebuješ :mrgreen: mě vzali přiznám tehdy podle ksichtu, byla jsem po škole, bez praxe jazyk nic moc a vzali, ale to jsem měla o 30 kg méně :mrgreen: teď se mám vracet po rodičáku a najednou šéf prý na mě nemá místo :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
20.2.13 19:57

Zadnou, nevim jake mas ambice, ale co ja mam zkusenosti, chce to nasledujici schopnosti:

• perfektne slovem i pismem anglicky, dobre jeste jeden svetovy jazyk
  • skvely organizacni schopnosti, umet dobre pracovat s casem
  • casova flexibilita
  • mit reprezentativni vzhled (v tom smyslu, aby o sebe clovek dbal, nejsou nutne miry 90-60-90), umet se oblekat
  • umet perfektne pracovat s outlookem, wordem, ovstojne s excelem
  • mit ridicak typu B
  • prijemne vystupovani, ovladat zaklady etikety, excelentni komunikacni schopnosti

Nekdo me sezere, ze to neni pravda, ale to jsou moje zkusenosti z nadnarodnich firem. Vetsinou to delaly bud mlady holky nebo potom „zachovaly“ zensky kolem 40-50 let, s odrostlymi detmi.
Na stranu druhou mam kamarada reditele mistni male firmy a ma sekretarku 55-ti letou pani, miry 100-100-100, ktera ho oslovuje zdrobnele, umi plynne rusky a pak „I do not understand, please contact my boss“ :mrgreen: Umi vybornou kavu a excelentne pece. Vystudovanou ma stredni praktickou skolu, sije kamaradovym detem krasne masky na maskarni :mrgreen: Takze zalezi v jakem meste budes chtit pracovat (v Praze a jinych velkometech budou mit vetsi naroky), kolik budes chtit vydelavat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
20.2.13 20:05

@Ter85 to mají spíš jako babičku :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
20.2.13 20:06

Já mám „vystudovaný“ tento obor a když jsem scháněla práci byl to teda mazec, na jeden flek dalších 10 krásnějších holek, no dala jsem si než jsem si konečně mohla sednout do kanclu :mrgreen:

jinak se ode mě očekávala, práce s počítače, komunikace v AJ, znalost obchodní korespodence, přijemné vystupování, komunikativnost a takové ty obvyklé věci co psaly holky výš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
20.2.13 20:13

@zuzka.mamka no já jsem jako mladá číča dostala práci ihned, na prácáku jsem byla 1 den:-) ale teď to bude horší:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
931
20.2.13 20:28

Já jsem vyučená kadeřnice, hned po vyučení jsem šla na obor podnikání abych měla maturitu a hned po škole jsem nastoupila jako sekretářka do firmy. už tam dělám věčnost :-D záleží na zaměstnavateli jaké má nároky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
20.2.13 20:39

Znám holky, které pracují jako sekretářky - asistentky a vystudovaly FF UK Praha - jedna germanistiku a bohemistiku, druhá čistou bohemistiku.

Pak znám spoustu asistentů, kteří pracují u evropských institucí, a mají následující školy: peďák obor zeměpis - dějepis, peďák obor čeština, nejčastěji VŠE, pak různé jazyky na fildě, kluka z průmyslovky a slyšela jsem i o někom, kdo vystudoval fyziku na Matfyzu. Takže je to asi jedno… vyplývá to asi z podstaty té práce.

• Citovat
  • Upravit
10052
20.2.13 20:40
@martulkasloník píše:
@zuzka.mamka no já jsem jako mladá číča dostala práci ihned, na prácáku jsem byla 1 den:-) ale teď to bude horší:-(

mladý číči to měly vždycky jednodušší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
20.2.13 20:45
@zuzka.mamka píše:
mladý číči to měly vždycky jednodušší :lol:

mladý krásný hubený prsatý, to všem jsem splňovala:-) teď? teď mi zbyli jen ty prsa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
20.2.13 20:53

Ahoj, má kamarádka vystudovala střední hotelovou školu obor hotelnictví a turismus a dělá asistentku. Myslím si, že nemusíš mít nutně ekonomku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
20.2.13 21:07

Mě stačilo gymnazium, bez znalosti psaní na stroji, bez znalosti ekonomiky, o reprezentativním vzhledu by se dalo úspěšně diskutovat ( ale prý mne ve výběrku upřednostnili před nějakou místní misskou :think: ),jazyky teda dva vcelku komunikativně, ale pořád je co zlepšovat
jsem tam přes deset let a postupně jsem nakoukla do personalistiky, finančního účta, mzdových věcí, cateringu :mrgreen:, občas jsem i automechanik…ale neskutečně mne to baví i když na to každou chvíli nadávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze