Studium více jazyků najednou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
studium více jazyků najednou
Ahoj, je tu někdo kdo má zkušenost s učením se více jazkyů najdnou? Jak si to nejlépe zorganizovat? Obzvláště pokud se jedná o jazyky si podobné…
Díky za jakékoliv nápady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já si to nijak neorganizovala, prostě jsem chvíli seděla s tou nebo s tou učebnicí ![]()
- Citovat
- Upravit
To záleží, člověk od člověka, někomu se prostě plete i ruština s italštinou a někomu to problémy zase nedělá. Jinak, jak organizovat? Prostě se učit ten i ten jazyk zhruba stejným tempem a zároveň, pokud se chceš naučit hned dva jazyky naráz a také vážně záleží, jak moc podobné si budou. Třeba italština se španělštinou se plést mohou, ale jak jsem řekla, nemusí
.
- Citovat
- Upravit
Neorganizovala jsem to nijak
Byla jsem rada, ze ziju
Ale tech jazyku bylo jeden cas hodne…
Pokud se ti to plete, ale mas fotografickou pamet, nebo aspon neco, co se tomu blizi, tak si to zkus odlisit barevne. Zvyraznovace, pro kazdy jazyk jedna barva atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se učila postupně angličtinu - němčinu - španělštinu - ruštinu a vždycky se mi pletly ty poslední dva ![]()
Jinak za dob střední jsem chodila zároveň i na tři jazyky, a bylo to celkem daný: dva ve škole dle rozvrhu a třetí v jazykovce odpoledne. Úkoly jsem dělala vždycky podle toho, kdy se blížila hodina, a když už jsem tam byla, tak jsem vjela do situace a bylo. Ale samosebou se mi stávalo, že jsem na němčině říkala sí místo ja ![]()
Jinak výhoda byla, že jsem začínala postupně - čili když nabíhal druhej jazyk, nebyla jsem v tom prvním na nule.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neučit se je těsně po sobě, třeba hodinu jeden a hned na to další, vložit mezi to jinou činnost.
Ze začátku je to komplikace, později naopak výhoda, protože když jsem si nevzpomněla na slovíčko v jednom jazyce, popřemýšlela jsem, jak se to řekne v jiných a občas mi naskočilo to, na které jsem si nemohla vzpomenout (pokud to teda byla stejná jazyková skupina).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit