Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Všečhny naše děti mají nějakou šelest, nikdy je to v ničem neomezovalo. Záleží na kardio vyšetření.
Selest zjisten v 6 mesici u pediatra. Na kardioklinice vysetreni, dirka v prepazce, pry velmi caste, zaroste na 90% sama, neskodne, kontrola za par let. Je to popsane jako nejaky syndrom, pry u deti standardni. Pockej si na poradne vysetreni a neplas
A.
Náhodou jsem vážně klidná. Jen jsem se chtela zeptat. Děkuju za odpovědi. Zakl.
Syn ma tez dirky v srdicku,dokonce dve. V sinich i v komorach. Jak psala anonymni nade mnou, doktor na kontrole si je jist,ze nam to zaroste. Ale selest mame 1/6,to znamena,ze to neni slyset temer vubec,neco jako slysim travu rust
zjistilo se kvuli jinym zdr.problemum jiz v porodnici. Muj manžel mel defekt septa sini skoro 2-cm a prisla mu na to doktorka skoro ve 30 letech. Jen se zadychaval,jinak je to chlap jako hora a síly ma za deset. Pred dvema lety byl na uzavreni,druhy den po zakroku sel domu. Timto co pisi te chci uklidnit, ze i kdyby se neco naslo, doktori jsou v cr na srdce špičky. Navic znam dva lidi, co maji selest bez jakekoliv jine priciny. Neboj, bude to dobre!
@Anonymní píše:
Náhodou jsem vážně klidná. Jen jsem se chtela zeptat. Děkuju za odpovědi. Zakl.
Tak to te obdivuji. Ja nikdy nezapomenu na to, kdyz to na me v porodnici vybalili. Do klidu jsem mela daleko ![]()
@kacenka.sks já si právě říkám,že ještě nic není jisté. Že to ta horší možnost být nemusí.
kéž by
Nám objevila dr. šelest na tříleté prohlídce, má tam podle kardiologa jakousi strunu, tj. naopak něco navíc, ne díru.
Ale prý to nic není a také je to časté. Když nám to dr.našla a já se vyděsila, že má šelest na srdci, tak nám ukázala, jak velká část nic neznamená a jak maličká ano. Tak vám přeji, ať jste taky v té velké
Ale tvá obava, že nalezení v raném věku dítěte může značit vážnější problém, je asi opodstatněná. Tak snad to bude nějaká drobnost. ![]()
Díky holky. Mě to asi teprve teď nějak došlo co mi tím ta dr.chtěla říct. ![]()
@mau-mau Jojo, tuhle strunu mají obě děti… nijak se to neřeší, jen sleduje, což mi připomíná, že bych měla zavolat na kardio a objednat je.
Jo a pro zakladatelku - to že se ti při větším proudu mlíka dítko odtrhává, nemusí vůbec nic znamenat, prostě to nestíhá polykat, ono komu by se líbilo, kdyby mu stříkalo pití proudem a musel to stíhat.
Zažila jsem šelest ve 3 měsících u syna a my jsme byli ta horší varianta a v 6 měsících proběhla operace. Ale dokud nevíš co to je , je zbytečné se děsit. Většina šelestů je nevinných a sami se časem spraví a ty zbylé umí v Motole opravit.
@mau-mau píše:
Nám objevila dr. šelest na tříleté prohlídce, má tam podle kardiologa jakousi strunu, tj. naopak něco navíc, ne díru.Ale prý to nic není a také je to časté. Když nám to dr.našla a já se vyděsila, že má šelest na srdci, tak nám ukázala, jak velká část nic neznamená a jak maličká ano. Tak vám přeji, ať jste taky v té velké
![]()
Ale tvá obava, že nalezení v raném věku dítěte může značit vážnější problém, je asi opodstatněná. Tak snad to bude nějaká drobnost.
Ano v nízkém věku se často najde závažnější problém proti starším, ono to bude tím, že se v tom nízkém věku vychytají na starší nezbydou. Ale pokud dítě prospívá, tak bych se nějak moc závažného problému neobávala a když tak Motol pomůže.
Ahoj, nemám stejnou zkušenost, ale mně samotné objevili šelest jako dítěti. Nikdy z toho žádné potíže nebyly. Dnes je mi skoro čtyřicet, shodou okolností jsem letos byla na kardio vyšetření, lehký šelest tam je, ale jinak vše v perfektním pořádku, žádná omezení. Třeba tě uklidní, že to opravdu nemusí znamenat nic ![]()
Anonym kvůli zdravotnímu stavu, děkuji.
Dobrý den, v noci jsem skončila s 5m miminkem na pohotovosti kvuli velkym teplotám, kdy jsme navíc do něj nic nedostali. Paní dr. nám při prohlídce řekla, že slyší dost silný selest na srdci.
Může to být z teploty, ale že to spíš vypadá na nějaký problém, takže nás odeslala k obvodní lekarce, která nás má poslat na kardiologii. No podrobila mě celé řadě otázek a mimo jiné jak se koji. Jestli nejsou nějaké problémy a tak. Jsou. Mléko mi teče celkem dost, ale malá se strašně odtrhava a křičí. Dr. si myslí, že to může mít souvislost s tím, že ten proud neudycha. Jsem z toho celá špatná, protože strejda google je největší zlo na světě a četla jsen, že selesty objevené do 6m většinou jsou vážnější. A tak se ptám, zažily jste to některá? Děkuji moc.
X
Anonym proto, že nechci desit příbuzné, co sem chodí. Děkuji za pochopení a zachování anonymu.