Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
mahdalka píše:Míša8808 píše:Jo,tak to je Ketty asi ten samý případ.A můžu se zeptat,jestli si jí doktor jen normálně poslechne,nebo chodí na EKG?
Mám starou fenku se šelestem, chodíme na pravidelné kontroly, ale dr. mi řekl, že dokud se extra nezadýchává či „nekašle“, tak léky nejsou třeba. Zatím je v pořádku, takže ani léky nemusí užívat.
Já se právě hrozně lekla,aby mi kvůli tomu třeba neumřelanebo aby jí neselhalo srdíčko
Tak bych nerada něco zanedbala
A ještě jedna věc - jak jsi psala, že máš strach, aby ti neumřela, já rozhodně vynechávám běhání za čímkoliv, rychlý starty, atd. Prostě lumpačíme na místě, ona se pak třeba rozběhne takovým tím jejich nekontrovatelným prdlým během
, ale to ji hned zastavím. Známých fenka totiž umřela tak, že jí hodili míček a ona se za ním rozběhla a údajně jí „prasklo“ srdce, nevím, co si před tím představit, jestli infarkt nebo nevím, a to byl zdravej 3letej pes. Tím tě nechci strašit, jen píšu, v čem jsem já opatrná, abych si pak nevyčítala
. Určitě bude v pořádku, jsem ráda, že jsi stejnej blázen jako já
. Taky jsem na ní hodně útlocitná
, nevím, jak u vás, ale naše toho hooooodně zneužívá
![]()
No,my ještě nemáme děti,tak si na ní asi „vybíjím“mateřský pudy,je to moje chlupatý dětátko
No a jéje,ta toho zneužívá až hamba,když na mězakoulí těma svýma očičkama,tak jí prostě neodolám a ona to moc dobře ví.A taky je hrozně rozmazlená ![]()
Právě že nám doktorka říkala,at přijdu s tím srdíčkem v lednu na kontrolu a kdyby ty šelesty byly horší,že hned udělá EKG a podrobný vyšetření srdce.
To ona právě taky někdy rychle vystartuje - třeba na chalupě když vidí kočku,tak vyletí a běží za ní ![]()
Míšo a co to bylo za rasu,jak jsi psala,že se pejsek dožil 17 let?To je krásnej věk
Ahoj, spolubojovnice,
právě jsem se vrátila od našeho veterináře a má ten stejný problém
. Náš pejsek „Pražský krysařík“ má 10 let a teď nám zjistil pan doktor, že má šelest na srdci. Jsem z toho úplně hotová. Dělal mu rentgen, sono srdce, dostal diuretika a nějaký prášky. V sobotu jdeme na kontrolu. Začal nám trošku na sucho kašlat, jako když mu zaskočí chloupek v krku. Měla jsem jít na očkování proti vzteklině, tak jsem panu doktorovi hned o tom kašli (sem tam kašli) řekla, abych něco nezapinkala a ejhle diagnóza po 3 hodinovém vyšetření byla na světě. Říkal, že je to poměrně časté degenerativní onemocnění u malých plemen. Prášky nám naordinoval jen do soboty, k vůli následné kontrole. Jinak říkal, že komoru u srdce ještě nemáme zvětšenou a dokud se nezvětší ani nevím o kolik tak mu prášky zatím dávat nebude. Jinak náš brouček je čilej až moc, lítá jak urvanej ze řetězu. Pan doktor nic moc nezakázal, jen nesmí běhat venku ve vedrech, chodit ne velký tůry a nesmí třeba půl hodiny běhat s pejskama nebo s míčkem. Prostě všeho s mírou, řekl že náš pejsek už prostě není mladík a je nutné k tomu při aktivitách přihlédnout. Tak se modlím, aby v sobotu řekl, že to bude v pořádku.
Dobrý den,
dnes jsme s naším novým štěnětem labradora byli na veterině… A veterinář nás totálně vyděsil, prý má šelesty na srdíčku
Nic víc nám neřekl, nechápu to
Šli jsme tam jenom kvůli očkování.
Jinak tady jsem si našla: http://psiusmev.cz/…-srdci-u-psa že to u štěněte nemusí nic znamenta, je to pravda?