Selhalo tělísko, co teď?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.8.12 15:21

selhalo tělísko co teď?

Tělísko mám nehormonální. Mám ho asi rok a půl. MS jsem měla dostat ve středu. Test má slabou čárečku, ale vidí i manžel takže tam vážně je. Dr. budu volat v pondělí.
Ptám se bude dít? Co s tím tělískem? Vytahují ho? Nebo ho nechají až do porodu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
25.8.12 15:23

Tělísko se tuším vytahuje. Nicméně je tam zvýšené riziko, že půjde o těhotenství mimoděložní :| Pokud je těhotenství v děloze, tak samozřejmě při vytahování hrozí, že to embryo stejně nezvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
25.8.12 15:32

Ahoj, dávala jsem si nehormonální tělísko někdy v listopadu 2010 i se svojí kamarádkou a ona otěhotněla. A dr. jí tělísko hned po první návštěvě vytáhl a termín má 22.11.12. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
25.8.12 15:35

Slyšela jsem jen jeden podobný případ - kamarádka se s takovou jednou majitelkou tělíska setkala v nemocnici po porodu. Ta paní prý měla Mirenu, takže hormonální tělísko a nemestruovala, jak to u Mireny bývá. Šla na kontrolu, protože ji bylo nějak „divně“ a dověděla se, že je ve 4. měsíci. Doktorka ultrazvukem tělísko nenašla, tak nevěděli, jestli je někde posunuté a schované, nebo jestli ho úplně nevědomky nevypudila. Tak čekali na porod, ale prý ji kontrolovali častějším ultrazvukem. (Asi aby tělísko případně něco neprotrhlo?? Nevím) Tělísko se nenašlo ani po revizi dělohy po porodu, čímž se vyřešila otázka „otěhotnění přes tělísko“ 8o

Držím palce, ať vše dopadne OK :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
25.8.12 15:35

Tak jsem po porodu uvazovala o telisku a kdyz to ctu, tak nevim nevim :-o
take vim o jedne, ktera otehotnela takhle pres telisko a ma uz zdrave ditatko… dr ji poslal hned na rizikove tehu - myslim, ale ze mela hormonalni telisko a byla i na genetice pro jistotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
25.8.12 15:38
@Kirbisek píše:
Slyšela jsem jen jeden podobný případ - kamarádka se s takovou jednou majitelkou tělíska setkala v nemocnici po porodu. Ta paní prý měla Mirenu, takže hormonální tělísko a nemestruovala, jak to u Mireny bývá. Šla na kontrolu, protože ji bylo nějak „divně“ a dověděla se, že je ve 4. měsíci. Doktorka ultrazvukem tělísko nenašla, tak nevěděli, jestli je někde posunuté a schované, nebo jestli ho úplně nevědomky nevypudila. Tak čekali na porod, ale prý ji kontrolovali častějším ultrazvukem. (Asi aby tělísko případně něco neprotrhlo?? Nevím) Tělísko se nenašlo ani po revizi dělohy po porodu, čímž se vyřešila otázka „otěhotnění přes tělísko“ 8oDržím palce, ať vše dopadne OK :kytka:

to mi vrta hlavou, tak kdyby tam to telisko vubec nebyla, tak by preci menstruovala :-o o teliskach vubec nic nevim, ale zajima mi to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
25.8.12 15:57
@kajinkac píše:
to mi vrta hlavou, tak kdyby tam to telisko vubec nebyla, tak by preci menstruovala :-o o teliskach vubec nic nevim, ale zajima mi to

No u Mireny můžeš menstruovat a nemusíš a zpočátku, než se tělísko usadí většinou menstruují všechny.
A protože se tělísko po revizi nenašlo, tak podle doktorů ho prý musela vypudit během některé menstruace(nevědomky asi na záchodě, nevím) a pak prostě otěhotněla. A ona si myslela, že jí menzes skončil kvůli Mireně.

Já Mirenu mám už 4,5 roku a z toho 4 roky nemám MZ a jelikož jsme už znala z vyprávění tento příběh, hned jsem si další měsíc dělala test :lol: No co kdyby náááhodou. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
25.8.12 16:14

@Kirbisek
aha, dik za vysvetleni… koukam, ze na zadnou antiko neni fakt spoleh :-( leda sexualni pust :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.8.12 16:14

Ahoj, kamarádka otěhotněla přes tělísko, zjistila dost pozdě, tělísko nechali, dítko mělo otisk na zátylku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.12 16:20

Nehormonální tělísko jsem měla 10 let a naprosto v pohodě :-) Ono je to asi hodně individuální, jako u různých druhů hormonální antikoncepce.

Uvidíš, co ti řekne dle UZ doktor/ka, určitě udělá pro tebe a miminko to nejlepší :-)

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
25.8.12 16:29

Moje kámoška měla hormonální tělísko, otěhotněla, dítě se narodilo v pořádku, tělísko jí tam normálně nechali, ale nevím, jestli ho pak při porodu hledali - mám se jí zeptat? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
25.8.12 16:33
@kajinkac píše:
@Kirbisek
aha, dik za vysvetleni… koukam, ze na zadnou antiko neni fakt spoleh :-( leda sexualni pust :lol:

Masturbace 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
25.8.12 16:36

A víte o tom, že tělísko je vlastně potratová antikoncepce? Ono totiž k otěhotnění dochází ve vejcovodu, kam se spermie můžou dostat - tělísko jim zcela nezabrání, ale pak se embryo nemá kam usadit, jsou tam navíc ty hormony, které mu to nedovolí, ptž sliznice dělohy není dost vysoká, tak zanikne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
25.8.12 16:38
@3HE píše:
A víte o tom, že tělísko je vlastně potratová antikoncepce? Ono totiž k otěhotnění dochází ve vejcovodu, kam se spermie můžou dostat - tělísko jim zcela nezabrání, ale pak se embryo nemá kam usadit, jsou tam navíc ty hormony, které mu to nedovolí, ptž sliznice dělohy není dost vysoká, tak zanikne.

ted mluvis o hormonalnim ci nehormonalnim telisku? no, co mas za antikoncepci ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
25.8.12 16:48

Mě to tak vysvětloval můj Dr. je to jedno, jaké je to tělísko, u horm.je větší šance NEotěhotnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí