Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den dělala sem si tehotěnsky test jsem těhotná ale mám menstruaci a bojím se
Jeď na pohotovost, nebo jdi zítra na gyndu.
Já měla pozitivní těhotenský test a po třech dnech jsem začala krvácet červenou krví.
Dostala jsem utrogestan na udržení a ascorutin. A malýmu je 4,5 let.
Jednoduše řečeno, nech se zkontrolovat, buď se udrží nebo ne. Pokud ještě není pozdě, tak ti něco předepíšou.
Jinak mi bylo řečeno, i jen se špiněním k doktoru.
Příspěvek upraven 18.06.24 v 17:28
@medvidka Dopsala jsem teď svůj příběh. Taky jsem krvacela a malý se udržel. Dostala jsem léky.
@medvidka zastaví krvácení, jela jsem 7× a vždy jsem byla hospitalizována
Moje mamka měla ms do 5.mesice, zjistila, že je těhotná až hodně pozdě, bylo jí 17 ![]()
Je to 50/50 teď budeš muset počkat, doktor by ještě nic neviděl jestli je to v úplnem začátku.
Držím palce ![]()
Počkej až přestaneš krvácet a pak si udělej znovu test. Zdravýmu těhotenství krvácení neublíží a pokud je to potrat, je lepší do toho nezasahovat. Končí takhle velká část těhotenství. Pokud sis dělala test před menzes a menzes, byť byl test pozitivní, přišla plus mínus v termínu, tak to bylo biochemický těhotenství.
@gabriellllla píše: Více
ty léky jsou placebo, tvoje miminko by se udrželo i bez nich,
je to prostě buď anebo
@medvidka píše: Více
Může to být i mimoděložní těhotenství, což je nebezpečné zanedbat. V těhotenství není normální krvácet a vždy je důležité, aby to zkontroloval lékař.
@stinga píše: Více
To neni pravda. Funguje ale jen u některých pricin.
Dobrý den s přítelem se snažíme o miminko hrozně dlouho, teď poslední 2-3týdny mi není nejlíp, udělala jsem si testy před očekávanou menstruací ať mám jistotu, vím že to je brzy, ale udělala jsem si dva testy a byli tam dvě čárky jen jedna slabší, tak jsem počkala na menstruaci a ta se nedostavila tak jsem to nechala být a asi po čtyřech dnech jsem si udělala testy a čárka byla o dost výraznější, volala jsem na gyndu abych měla jistotu že se třeba nejedná o něco jiného, ještě ten den než jsem šla na gynekologii tak mi test vyšel pozitivní čárka zesilovala, byla jsem na gynekologii a pan doktor když mě prohlížel říkal že ještě tam nepůjde nic vidět s tím já počítala ale když se na to zadívá tak je tam menší stín kde by to mohlo tak být, tak mě objednal na další týden a to mi říkal že si myslí že už by tam mělo jít něco vidět a kdyžtak odebereme i krev…
No uběhly tři dny od té kontroly a já začala mírně krvácet a teď nevím co dělat udělala jsem si test a byla tam úplně slabá čárka jsem z toho nesvá, nevím jestli čekat do té další kontroly, zítra budu volat panu doktorovi ale jaký máte prosím názor vy a co si o tom myslíte budu za vše ráda děkuji.
Vypada to na biochemicke tehotenstvi, udelej si test zase zitra rano, stejnou znackou, jestli tam jeste neco uvidis. Ted je to na osudu. Delat se s tim nic neda.
Pri biochemkach mi carky slably. Pri uspesnych tehotenstvich i prikrvaceni/spineni mi carky silily. Nikdy jsem na krvaceni v rannem tehotenstvi leky nemela, stejne nefungujou.
Příspěvek upraven 28.07.24 v 13:13
@adies je mi to jasné zítra budu volat i na gynekologii tak uvidím co mi řekne sestřička jestli se mám dostavit na tu kontrolu nebo zůstat doma, spíš mě zaráží že i pan doktor říkal že si myslí že na další kontrole by tam šlo něco vidět, ale co se dá dělat přírodě se poručit nedá🤷♀️
@Anonym555163 jasne, treba neco videl v deloze. 5tt vetsinou nic nebo dutinka, 6tt dutinka nebo i srdicko a 7tt urcite srdicko. Takhle brzo to roste desne rychle.
@adies rozumím a chci se zeptat může být menstruace v těhotenství, nebo je to málo pravděpodobné?
Pamatuji si že moje teta měla pravidelně mentruaci 4měsíce v kuse a šla na preventivní kontrolu a doktor jí řek že je těhotná celou dobu😅
Asi se to stát může ale je to málo pravděpodobné že?
Jinak chci přiložit fotku co jsem si dělala tři dny před tím krvácením a pak jsem si dělala i další den a čárka zas byla o něco silnější.