Senior
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Do toho bych nešla, nevěřím ani pohádce o milionech. Pokud by měl miliony, nejspíš by bydlel jinde s naprosto jinou péčí ![]()
Zdá se, že je děda spíše už senilní. Je pěkné, že mu pomáháte, ale dělejte jen to, co je vám příjemné, nepřebírejte za něj odpovědnost. Peníze si neberte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těžko říct, co je na tomhle všem pravda. Ale náš děda taky tvrdil, že jsme mu ukradli auto. I když už neměl dávno řidičák a starej favorit šel do šrotu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den obracím se na Vás s dotazem ohledně seniora mého souseda. V květnu přivedla vnucka svého dědu do senior domů kde mu s manželem pronajali byt, který si děda platí sám. Dědu přivedla do našeho klubu který jsme v domě založili s dotazem zda bychom na dědu občas nekoukli. Od července, kdy odjela na dovolenou se starám o seniora, neboť jsem jeho sousedka a děda v tomto období si zabouchnul klíče, vnučka na dovolené a manžel odmítl přijet a dveře odemknout, ze je práce. vytížený.
Neprve jsem dědovi nosila stravu a nákupy a poslední měsíce se z toho všeho vsudy stal rytul s nákupy a navstevy u mě doma z důvodu osamocení. Před pár měsíci z dědy vylezli obavy o jeho finance v řádech milionů. Po čase se umístili tě mu je vnučka odcizila, měla teda dispoziční právo, ale ne si převést částku v milionech korun. Ataky pokračují nejprve jsem musela jet na policii ohledně oznámení, byl tak neodbytný, tě po třech nedělích jsem s ním jela.
Nyní zase resim situaci kdy mu ještě něco málo asi zbylo neboť mi finance chce venovat za péči a společnost při jeho samotě. Děda je svépravný jen o občas už zapomíná.
Mohla bych požádat o radu ohledně darování financí obávám se že, když s dědou provedu vyber a on mi je daruje zda to nebude vypadat jako zneužití seniora. Je neodbytný a stále na mě zvonu a nebo hovoří když přinesu szravu, nákup, léky abych si finance vzala. Děkuji
Nic bych s nim nevybirala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lu369 píše:
Do toho bych nešla, nevěřím ani pohádce o milionech. Pokud by měl miliony, nejspíš by bydlel jinde s naprosto jinou péčíZdá se, že je děda spíše už senilní. Je pěkné, že mu pomáháte, ale dělejte jen to, co je vám příjemné, nepřebírejte za něj odpovědnost. Peníze si neberte.
Moc děkuji. O milionech kdyz vyprevel tak jsem se usmívala a nevěřila az do doby když jsem videla vypisy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ty penize opravdu ma a opravdu vam je chce darovat, domluv schuzku u notáře a sepiste darovací smlouvu. Prace na ctvrt hodiny, notář dědovi vše vysvětlí, bude to oficiální. Posle se to na účet a nikdo nikde nemusi vybirat cash.
A vnucce ať zruší dispoziční pravo, pokud ho obírá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ti nevím
I když pánovi pomáháš ( znáte se pouhých půl roku ) - v žádném případě bych si peníze nevzala. Ať nad tím přemýšlím ze všech stran, tak mi to přijde podlé.
Hlavně v situaci, kdy ho „údajně“ obrala rodina. Vzít si od něj jeho poslední peníze, nevím nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestliže pánovi pomáháš (což je hezké), předpokládám, že když mu doneseš nákup, zaplatí ti jej na základě účtenky (a maximálně ti to při té příležitosti třeba zaokrouhlí, když nemá drobné).
K tomu, aby sis od něj nechávala darovat jakékoli peníze, osobně nevidím důvod - naopak, považovala bych takovou věc z tvé strany za velmi nemorální. Pokud to uděláš, zachováš se v podstatě úplně stejně jako jeho vnučka, jen v jiném finančním objemu - obereš ho o jeho peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pomoci mu zajit do banky zrusit dispozicni pravo vnucce, pokud heste neni zrusene a jemu nechat zbytek peněz na uctu.
Pokud se ptáš na moralku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bude to vypadat, že jsi obrala bezbraneho seniora o jeho poslední peníze.
I když o tom senilni děda mluví, to neznamená, že musíš zneužít jeho zdravotního stavu a stáří. Vem si nějakou symbolickou částku a za tu mu něco kup.
Za vyšetřování policii, které nejspíš zinscenuje jeho rodina, po té, co to zjisti, by mi to určitě nestalo.
Když jsem kdysi brigadničila jako dorucovatelka, víš kolik starých lidí mi nabízelo neadekvátní částky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, vy tomu pánovi poskytujete nějakou sociální službu? Jestli jo, tak žádný dary přijímat nesmíte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Senior
Všem děkuji za reakce, finance bych si určitě nevzala samovolně. Jen pan tvrdil, že by je raději venoval člověku který se o něho stará nez ho rodina úvězní v domě důchodců a obere o poslední korunky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzanaxxx1212 píše:
Všem děkuji za reakce, finance bych si určitě nevzala samovolně. Jen pan tvrdil, že by je raději venoval člověku který se o něho stará nez ho rodina úvězní v domě důchodců a obere o poslední korunky…
Počkej, až pan napíše závěť s tam tě zmíní.
Jinak je to už stsrecka roztržitost. Babička kamarádky roznašela peníze po sousedech, ze ji je doma někdo krade. Taky byla svepravna a samostatne žila.
Stáří lidé jsou takoví. Odkyvej mu to, ale nic si neber. Jinak tě bude nejspíš rodina žalovat. Kdo ví, zda jej vnučka okradla nebo ty peníze byly použity na vybavení toho nového bytu.
Když ti malé dítě bude něco nabízet, taky si to nevezmes, protože ono neví, jakou to má hodnotu a tak je to I se starými lidmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vůbec nevíš, jak to s vnučkou a penězi bylo. Pán ti může říkat jednu věc a pravda bude jinde. Zažili jsme to u dědy. Doma poschovávané peníze, které s ním šel jeden syn vložit na účet (dědův). No a děda chodil po sousedech, že mu je syn ukradl. Taky svéprávný a schopný se o sebe postarat tak napůl. Jezdili mu vypomáhat jeho děti.
Příměr s dítětem a penězi, jak tu psala „mado“ odpovídá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!
Dobrý den obracím se na Vás s dotazem ohledně seniora mého souseda. V květnu přivedla vnucka svého dědu do senior domů kde mu s manželem pronajali byt, který si děda platí sám. Dědu přivedla do našeho klubu který jsme v domě založili s dotazem zda bychom na dědu občas nekoukli. Od července, kdy odjela na dovolenou se starám o seniora, neboť jsem jeho sousedka a děda v tomto období si zabouchnul klíče, vnučka na dovolené a manžel odmítl přijet a dveře odemknout, ze je práce. vytížený.
Neprve jsem dědovi nosila stravu a nákupy a poslední měsíce se z toho všeho vsudy stal rytul s nákupy a navstevy u mě doma z důvodu osamocení. Před pár měsíci z dědy vylezli obavy o jeho finance v řádech milionů. Po čase se umístili tě mu je vnučka odcizila, měla teda dispoziční právo, ale ne si převést částku v milionech korun. Ataky pokračují nejprve jsem musela jet na policii ohledně oznámení, byl tak neodbytný, tě po třech nedělích jsem s ním jela.
Nyní zase resim situaci kdy mu ještě něco málo asi zbylo neboť mi finance chce venovat za péči a společnost při jeho samotě. Děda je svépravný jen o občas už zapomíná.
Mohla bych požádat o radu ohledně darování financí obávám se že, když s dědou provedu vyber a on mi je daruje zda to nebude vypadat jako zneužití seniora. Je neodbytný a stále na mě zvonu a nebo hovoří když přinesu szravu, nákup, léky abych si finance vzala. Děkuji