Separace ditete

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
29.9.23 19:49

separace ditete

Dobrý den, právě jsem se dozvěděla, že jedna paní rodila v Motole. Protože nebylo místo na 6N, tak ji dali na rizikové oddělení. Fajn chápu. Co opravdu nechápu, je, že dítě k sobě dostala až po týdnu od porodu! :zed: Jelikož za týden rodím v Motola, tak bych se chtěla zeptat, jak se mám bránit, aby se mi nestalo něco podobného? Panebože to si ani nedokážu představit, že by mě takto odstavili od vlastního dítěte, kór když vím, že bude mít vadu, při které nemůžu napřímo kojit, ale odsávat. To snad ztratím mlíko tím tuplem :think: Vím, že dle zákona má zákonný zást. právo být nepřetržitě se svým dítětem, ale když není místo? Klidně přece mohou tu „postýlku“ dovést i na rizikové ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16152
29.9.23 20:03
@Baba_vosa píše:
Dobrý den, právě jsem se dozvěděla, že jedna paní rodila v Motole. Protože nebylo místo na 6N, tak ji dali na rizikové oddělení. Fajn chápu. Co opravdu nechápu, je, že dítě k sobě dostala až po týdnu od porodu! :zed: Jelikož za týden rodím v Motola, tak bych se chtěla zeptat, jak se mám bránit, aby se mi nestalo něco podobného? Panebože to si ani nedokážu představit, že by mě takto odstavili od vlastního dítěte, kór když vím, že bude mít vadu, při které nemůžu napřímo kojit, ale odsávat. To snad ztratím mlíko tím tuplem :think: Vím, že dle zákona má zákonný zást. právo být nepřetržitě se svým dítětem, ale když není místo? Klidně přece mohou tu „postýlku“ dovést i na rizikové ne?

Tomu nějak nevěřím, že by byla týden jinde než dítě a ještě k tomu TÝDEN :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76001
29.9.23 20:10
@Baba_vosa píše:
Dobrý den, právě jsem se dozvěděla, že jedna paní rodila v Motole. Protože nebylo místo na 6N, tak ji dali na rizikové oddělení. Fajn chápu. Co opravdu nechápu, je, že dítě k sobě dostala až po týdnu od porodu! :zed: Jelikož za týden rodím v Motola, tak bych se chtěla zeptat, jak se mám bránit, aby se mi nestalo něco podobného? Panebože to si ani nedokážu představit, že by mě takto odstavili od vlastního dítěte, kór když vím, že bude mít vadu, při které nemůžu napřímo kojit, ale odsávat. To snad ztratím mlíko tím tuplem :think: Vím, že dle zákona má zákonný zást. právo být nepřetržitě se svým dítětem, ale když není místo? Klidně přece mohou tu „postýlku“ dovést i na rizikové ne?

jó, jedna paní rodila, jedna paní povídala,
on měla porod císařem? že tam byla tak dlouho a ještě bez dítěte?
běžně, když porodíš, jdeš třetí den domů, takže týden bez dítěte - to tě asi nějaká „dobrá duše“ chtěla vyděsit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2664
29.9.23 20:11
@Baba_vosa píše:

Týden snad už v nemocnici po porodu nenechávají nikoho. Po přirozeném klidně pustí už 3. den, po císaři do týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
29.9.23 20:15

To je někdo za týden bez dítěte musel žalovat, ne? Však i pro ně je to prace navíc, se starat 24/7 o zdravé dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
29.9.23 20:30

Neverim… Bylo to cele urcite trochu jinak

• Citovat
  • Upravit
15
29.9.23 20:42

Tak jsem se ptala ještě jednou. A psala mi ANO. Já ji osobně neznám, jen skrze tu vadu sem jí psala. Píše, že se dítě narodilo 35 tt, a že je to prostě běžné, že rodiče jen docházejí, když není místo, plus to dítě mělo taktéž operaci jako bude mít moje, ale to je max 24 hodin na JIPce a pak poputuje ke mě. Fakt mě to úplně děsí. Když teda pomineme, jestli to je týden nebo 4 dny. Jak se popřípadě odvolat, dožadovat pomoci? Už to, že budu po CS 24 hodin bez něj mě docela děsí. Chci být radši připravená na všechno, jestli m rozumíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.9.23 20:51

V Motole je bohuzel mozny vsechno.
Chce to poucit otce ditete a ten ti to musi „vyhadat“. Proste trvat na svem a nenechat se odbyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76001
29.9.23 21:02
@Baba_vosa píše:
Tak jsem se ptala ještě jednou. A psala mi ANO. Já ji osobně neznám, jen skrze tu vadu sem jí psala. Píše, že se dítě narodilo 35 tt, a že je to prostě běžné, že rodiče jen docházejí, když není místo, plus to dítě mělo taktéž operaci jako bude mít moje, ale to je max 24 hodin na JIPce a pak poputuje ke mě. Fakt mě to úplně děsí. Když teda pomineme, jestli to je týden nebo 4 dny. Jak se popřípadě odvolat, dožadovat pomoci? Už to, že budu po CS 24 hodin bez něj mě docela děsí. Chci být radši připravená na všechno, jestli m rozumíte…

tak ale to jsi v původním příspěvku vůbec nenapsala, že jde o porod císařem a dítě jde ihned po porodu na operaci - dítě bude zřejmě na JIP v inkubátoru, ty také po operaci, takže nějaká doba separace tam být může - ale určitě ne týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8622
29.9.23 21:03

Tvůj první a druhý příspěvek vyznívá úplně jinak. Z prvního jsem pochopila, že zdravé matce někdo na týden sebral zdravé dítě a celou dobu se neviděli. To je dle mě absolutní blbost. Ale druhý příspěvek zní už realneji. Dítě se narodilo předčasně, navíc pak muselo na operaci, takže bylo zřejmě na nějakém specializovaném oddělení, kde už nebyla postel pro matku, tak ta musela spát jinde. Ale za dítětem docházela. To se vcelku běžně děje, ta oddělení bohužel nejsou nafukovací a matky většinou mohou u dítěte celý den sedět, odchází jen na noc (i to je šílený, ale lepší, než nebýt tam vubec). Zeptej se te známé znovu a pořádně, jak konkrétně to bylo. A neboj se předem, na týden te nikdo od dítěte bez zjevné příčiny neoddeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16152
29.9.23 21:06
@Midaku píše:
Tvůj první a druhý příspěvek vyznívá úplně jinak. Z prvního jsem pochopila, že zdravé matce někdo na týden sebral zdravé dítě a celou dobu se neviděli. To je dle mě absolutní blbost. Ale druhý příspěvek zní už realneji. Dítě se narodilo předčasně, navíc pak muselo na operaci, takže bylo zřejmě na nějakém specializovaném oddělení, kde už nebyla postel pro matku, tak ta musela spát jinde. Ale za dítětem docházela. To se vcelku běžně děje, ta oddělení bohužel nejsou nafukovací a matky většinou mohou u dítěte celý den sedět, odchází jen na noc (i to je šílený, ale lepší, než nebýt tam vubec). Zeptej se te známé znovu a pořádně, jak konkrétně to bylo. A neboj se předem, na týden te nikdo od dítěte bez zjevné příčiny neoddeli.

Tak bych to tak viděla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
29.9.23 21:07

Dite se narodilo predcasne, jeste muselo na operaci. Znama muze bejt rada, ze je dite živý a bylo o nej dobre postarano. Navic kazdy den za ditetem urcite dochazela, coz je i v motole dost vitany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
29.9.23 21:09

@Baba_vosa jinak vybrala sis Motol, je to jedno z nejlepsich pracovist, ale zaroven nejvytizenejsich. Clovek si musi urcit priority..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.10.23 01:14

Dobrý den,
Rodila jsem v Motole taktéž dítě s vývojovou vadou, při které bylo nutné okamžitě po porodu přistoupit k operaci.
A ano syn byl po porodu převezen na dětské JIP, kde jsou pouze dva pokoje pro maminky. Ty byly téhož času zaplněné. Takže já byla na rizikovém oddělení a za synem docházela každý den. Tento čas však přes den není omezen. Dostanete k postýlce pohodlné křeslo a mimčo ( pokud je to jen trochu možné - u nás to bylo hodně krkolomné vzhledem k hadičkám, sondě a vývodu ) Vám sestřičky pomohou dát na prsa. Takto můžete být po celý den s dítětem a můžete vykonávat běžnou rutinu péče o mimčo včetně kojení. Sestry jsou zde velmi milé a příjemné.
Na této JIP je místnost vyhrazená jen právě pro docházející maminky, kde jsou skříně, lednice, WC, stůl, židle a křesla pro odpočinek.
Večery tedy musíte trávit na svém pokoji a pokud budete mít mléko, posílá se buď potrubní poštou nebo jste na daný čas vpuštěna.
Jakmile je dítě schopné přesunu na dětské oddělení, dostanete již pokoj společný.
Všichni se snažili mi být nápomocni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.10.23 01:21

A ještě dodám, že na rizikové oddělení se maminky umísťují ne z důvodu kapacity šestinedělí, ale pouze z důvodu empatického a psychologického, aby dotyčná nebyla vystavena tlaku ostatních maminek s miminkem. Na rizikovém jsou ženy stále „jen“ těhotné bez miminek v náručí. Považuji to za správné rozhodnutí ze strany nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková