Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Vemas Tak mě se tedy taky stalo, že nebylo místo na šestinedělí, ale porodila jsem večer, nechali nás na boxu s mimčem určitě déle jak ty 2 hodiny, tipuju tak 3 - 3,5, pak já šla do sprchy a ubytovat se na gyndu a pak jsme hned šli i s partnerem za mimčem na novorozenecké, on šel pak domů a já byla a mimčem ještě 2× v noci a pak ráno a pak už mě přestěhovali. Ale je fakt, že porod byl bez komplikací.
@helenkka Mě taky prvorozeného hned nedali, až po tom prvním ošetření (ale tedy nemyli ho, jen ošetřili pupík a otřeli ho), u druhé jsem si řekla a na chvilku jsem ji dostala na břicho hned, na chvilku - byla tam celkem zima.
Rodila jsem tam dvakrát. Prvně se malá narodila kolem poledne a hned po převozu na pokoj mi ji dali. Pak teda na mou žádost si ji vzali na noc, protože jsem omdlévala a měla jsem strach, že ji při poponášení upustím.
Druhá dcera se narodila po druhé ráno a co mě převezli na pokoj kolem páté, tak mi ji nedali. Já vůbec nevěděla proč, tak jsem se doplazila na ten pokoj a chtěla ji k sobě. Sestra se tomu strašně divila
A prý až ji vyšetří dětská. No tak jsem tu hodinku nebo dvě počkala, ale byla jsem naštvaná. Kdyby mi ji nechtěli dát delší dobu, tak by si tam asi vyslechli
Lezla jsem sice po hubě, ale dítě jsem chtěla k sobě
Se to ve mně teď oživilo, jak ta sestra na mě koukala a prý to jste rodila teď? No to jste nějaká čiperná. Tyjo ta mě tak nas…
Já ani nevěděla jestli tam dojdu a prej čiperná. No ale je to moje dítě, tak bude u mě
Ahoj,
rodila jsem u Apolináře v létě 2010, rodila jsem v noci, bylo úplně plno, po porodu ani neměli místo na šestinedělí, musela jsem na normální pokoj. Syna mi donesli až další den v 17.00 (!), když jsem se dostala na šestinedělí. Mezitím mi za ním dovolili jít jenom jednou na kojení (na druhou stranu budovy, jiné patro - po porodu jsem skoro nemohla chodit). Když se požádala sestry, že chci za synem, tak mi to nedovolily - prý teď bude vizita, musíte čekat na pokoj, atd…
Doteď jsem z toho špatná.
@Mufina tak asi jak kdy, jak kdo, ja se dostala na pokoj kolem 21hod., pred pulnoci se na me byla podivat sestra a ja se ji ptala, jak s malym, tak rikala, ze se bud muzu dojit za nim podivat, nebo mi ho privezou a uz u me zustane, jelikoz mi bylo fakt spatne a sotva jsem dosla do sprchy, tak bohuzel ani jedno, privezli mi ho rano pred sestou
ale ja teda byla na P3
@jane-e určitě hrozně záleží na koho člověk natrefí. Tentokrát chci zkusit Podolí.
Tatka tam má známého porodníka, budu s ním příští týden mluvit, tak se ho můžu zeptat, jestli je v tom nějaký systém, nebo co
@Antonie Bolavá píše:
Se to ve mně teď oživilo, jak ta sestra na mě koukala a prý to jste rodila teď? No to jste nějaká čiperná. Tyjo ta mě tak nas…Já ani nevěděla jestli tam dojdu a prej čiperná. No ale je to moje dítě, tak bude u mě
to si můžou zkusit mi jí nedat, nejsem žádna blbka a rozhodně si nenechám všechno líbit, jsem schopná odejít domů i s dítětem a ať mi někdo ukáže zákon, který to zakazuje
pamatuju si živě jak jsem po třetím porodu setřela takovou strašně ochotnou sestru, kterou evidentně bavilo být na šestinedělí, naklusala si to v osm k nám a že jdeme koupat děti a já, že ani náhodou, že mi zrovna usnula a budit jí nebudu, rychle pochopila, že tudy ne ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@ugluk Na gyndu nevozí… to musíš ty sama na novorozenecké.
Mas pravdu (sorry za pozdni reakci, byla jsem pryc), vozi jen na normal sestinedeli.
Jestli je v tom nejakej system - dle meho zalezi na ochote sestry a prubojnosti rodicky, ctvrtorodicka uz by mohla byt prubojna dost i v extremnejsich vyse popsanych situacich (fuj, ja bych rvala
)
@Hejhulka25 po porodu se snad vsude v cr davaji deti na cca 2hodiny do inkubatoru..a s tim porodem vecer…je to tak…ze ti sestry nabidnou, ze si mimco nechaji aby ses prospala…kdyz reknes ze malou chces, tak ony budou jedine rady
nicmene musim rict, ze toho ze nebude misto a daji mne na gyndu a za mimcem bych musela dochazet toho jsem se teda hodne bala…nastesti misto bylo
malyho jsem dostala asi za 4hodiny…nejak pred ci po obede, ale hned pri ubytovani na pokoj mi rekli, ze kdykoli se za nim muzu jit podivat a po tech cca 2hodinych si o nej rict… no ale ja jsem takova smudla co se prave moc nehlasi tak jsem pockala az mi ho privezou samy ![]()
Já taky ležela na gynekologickém odd. s tím rozdílem, že jsem byla po akutním císaři, takže jsem nikam dojít nemohla. Dceru jsem viděla až skoro po dvou dnech. ![]()
@KlarkaK píše:
@Hejhulka25 po porodu se snad vsude v cr davaji deti na cca 2hodiny do inkubatoru..a s tim porodem vecer…je to tak…ze ti sestry nabidnou, ze si mimco nechaji aby ses prospala…kdyz reknes ze malou chces, tak ony budou jedine radynicmene musim rict, ze toho ze nebude misto a daji mne na gyndu a za mimcem bych musela dochazet toho jsem se teda hodne bala…nastesti misto bylo
malyho jsem dostala asi za 4hodiny…nejak pred ci po obede, ale hned pri ubytovani na pokoj mi rekli, ze kdykoli se za nim muzu jit podivat a po tech cca 2hodinych si o nej rict… no ale ja jsem takova smudla co se prave moc nehlasi tak jsem pockala az mi ho privezou samy
tak toho, že bude plno se bojím taky, ale nenadělám nic, holt Praha ![]()
@Hejhulka25 píše:
tak toho, že bude plno se bojím taky, ale nenadělám nic, holt Praha
Musíš přesvědčit dítko, že se má narodit ráno
to je největší šance, že plno nebude.
@j.a.n.i1 píše:
Musíš přesvědčit dítko, že se má narodit ránoto je největší šance, že plno nebude.
já rodím hlavně v noci ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.