Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@j.a.n.i1 píše:
Musíš přesvědčit dítko, že se má narodit ránoto je největší šance, že plno nebude.
ja rodila v utery podvecer a plno nebylo, dokonce i na boxech jsem byla sama ![]()
@Mufina ja si myslim, ze ono straaasne zalezi na tom, kdo slouzi…nektere sestry treba nedavaji miminko ihned po porodu na bricho…jine ano…ale samozrejme i zalezi na prubehu porodu a stavu ditete i matky…ale proste kazda sestra ma trochu jiny pristup…me treba maleho nedaly…ale ja mela prekotny porod… rodila jsem uz cestou, doktorka to k porodu ani nestihla, takze maleho mi ukazaly, neplakal a hned ho odnesly na prohlidku… sousedka na pokoji mela porod klidny…stejne sestricky ji miminko hned dali na chvilku na prisati a az pak ho odnesly
@KlarkaK píše:
@Mufina ja si myslim, ze ono straaasne zalezi na tom, kdo slouzi…nektere sestry treba nedavaji miminko ihned po porodu na bricho…jine ano…ale samozrejme i zalezi na prubehu porodu a stavu ditete i matky…ale proste kazda sestra ma trochu jiny pristup…me treba maleho nedaly…ale ja mela prekotny porod… rodila jsem uz cestou, doktorka to k porodu ani nestihla, takze maleho mi ukazaly, neplakal a hned ho odnesly na prohlidku… sousedka na pokoji mela porod klidny…stejne sestricky ji miminko hned dali na chvilku na prisati a az pak ho odnesly
já myslím, že spíš záleží na průběhu porodu a stavu miminka, pokud je vše ok, určitě povolí a na břicho dají, pokud ne, tak holt asi ne ![]()
@jane-e píše:
ja rodila v utery podvecer a plno nebylo, dokonce i na boxech jsem byla sama
to teda koukám, to bych spíš brala jako sci-fi příběh, že zrovna u Apolináře se stát nemůže ![]()
@KlarkaK píše:
V noci se rodi nejlip
já sním o porodu, kdy se ráno vyspím, dám kafe a praskne mi voda
měla jsem všechny porody vyvolávaný, tak aspoň jeden by jsem chtěla přirozeně ![]()
@Hejhulka25 no ja prave vim…ze nektere sestricky proste na brichonedaji i kdyz je vse ok a odnesou ho…ja to na jednu stranuchapu…je to jejich zodpovednost…a me to nakonec i bylo jedno…byli jsme z toho preotnyho porodu vypleskli oba…takze i kdyz miho sestricka ukazala tak jsem koukala jak puk…ze to snad neni mozny, ze to urcite neni moje kdyz jsem sotva dorazila ![]()
@Hejhulka25 píše:
to teda koukám, to bych spíš brala jako sci-fi příběh, že zrovna u Apolináře se stát nemůže
no, tak muze, ale asi to byl hodne vyjimecny stav ![]()
Když jsem rodila syna tak jsem tam taky snad byla sama, byl tam úplný klid. Zato pak se to dost zaplnilo, protože Podolí mělo zrovna uzávěru kvůli malování.
Jinak já chápu, že mi třeba syna nedali když se dusil, to je OK, museli ho nejdřív zkontrolovat. On si totiž škrtil ručičkou pupeční šňůru. Ale Apgar měl nakonec 10-10-10, takže to zvládl dobře, takže pak mi ho na 2 hoďky přinesli. Ale sestry na novorozeneckém už ho dát nechtěly.
@KlarkaK píše:
@Hejhulka25 no ja prave vim…ze nektere sestricky proste na brichonedaji i kdyz je vse ok a odnesou ho…ja to na jednu stranuchapu…je to jejich zodpovednost…a me to nakonec i bylo jedno…byli jsme z toho preotnyho porodu vypleskli oba…takze i kdyz miho sestricka ukazala tak jsem koukala jak puk…ze to snad neni mozny, ze to urcite neni moje kdyz jsem sotva dorazila
to jo to chápu, ale ty jejich moresy, kdy dítě přivezou za šest hodin až matce, nechápu a rozhodně si nebudeme rozumnět ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
@ugluk já jsem po prvním porodu byla průbojnější než po druhém
Druhý byl hrozný fičák, dopoledne na poradně dítě vysoko, otevřená na špičku, ve 13:30 začaly kontrakce a malý na světě v 16 hodin, ale bohužel konec porodu dramatický kvůli poklesu ozev a neschopnosti sestry mi napíchnout oxytocin. Takže sice jsem po porodu byla fyzicky úplně v pohodě, ale byla jsem tak vyplašená z toho, že malý mohl umřít, že se přiznám, že jsem nebyla schopná bojovat.
@KlarkaK mě nic nenabízely, já jsem se ptala sama, kdy mi syna dají a ony mi řekly, že je v inkubátoru a že až ráno.
Teď jdu do Podolí - tedy doufám, že to stihnu
a jdu s porodním plánem, tak snad to bude jednodušší.