Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím všechny ![]()
za pár týdnů mám rodit u Apolináře a zrovna jsem se dozvěděla, že po fyziologickém porodu miminko odvážejí, když jde maminka na šestinedělí a vrací ho až za x hodin, to mě dost znepokojilo
setkala jste se s tím některá? můžu to odmítnout nebo ne?
Ráda bych to věděla dopředu, protože se mi to nelíbí, rodím už popáté a tohle jsem nezažila ještě ![]()
Po porodu jsem s dcerou a tatinkem byla na sale jeste cca dve hodiny, pak dceru odvezli a zatimco ja se osprchovala, najedla a presunula na sestinedeli, pak ji privezli na kojeni a bylo na mne, zda uz ji tam chci mit naporad nebo mi ji ten prvni den a noc budou vozit co tri hodiny na kojeni, abych si mohla odpocinout, bez vahani jsem volila variantu prvni, takze jsme bez sebe byly hodinu? Behem ktere jsem mela co delat.
Mne malyho odvezli, musel do inkubatoru a mne bylo docela spatne (velka ztrata krve), rodila jsem vecer, takze mi ho privezli az rano, ale pokud je porod, dite i mamina OK, tak muzes mit mimino u sebe hned, je to jen o domluve ![]()
@Hejhulka25 ja jsem tam rodila letos v cervnu, po porodu nas nechali tak hodku pospolu na boxu, pak si malou odnesli na vysetreni a do teplicka. tebe si tam hodku az dve nechaji kuli pripadnym komplikacim a presunou te na sesti nedeli. tam uz muzes malou hned videt a jakmile ji vyndaji z tepla tak uz ji mas jen a jen u sebe
Uff holky to se mi ulevilo, díky moc
neuměla jsem si představit být bez ní, některé maminky mi totiž psaly, že třeba rodily v noci a pak jim mimčo daly sestry až k obědu ![]()
@Hejhulka25 Akorát tedy bacha na jednu věc - Apolinář neodmítá rodičky, takže se jim relaticně často stává, že nemají volno na šestinedělí a pak se ti může stát (právě při porodu večer), že už nebude místo a tebe dají na gyndu a to je pak mimčo na novorozeneckém a pak to opravdu vychází tak, že než propustí ty maminky, co uvolňují místo, tak ty se přesouváš kolem toho oběda. Ale není problém courat na to novorozenecké za dítkem.
Tak minimalne ti ji budou vozit co tri hodiny na kojeni, takze kdyz pri prvnim privezeni zavelis, ze uz ji nedas, tak ti ji neseberou. Apolinar mi prisel super, ale fakt je, ze proste co jsem chtela, musela jsem vyslovit nahlas.
@ugluk píše:
Tak minimalne ti ji budou vozit co tri hodiny na kojeni, takze kdyz pri prvnim privezeni zavelis, ze uz ji nedas, tak ti ji neseberou. Apolinar mi prisel super, ale fakt je, ze proste co jsem chtela, musela jsem vyslovit nahlas.
no já se jí nevzdám, není mi už dvacet a nejsem prvorodička, rozhodně se budu nahlas hádat ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Hejhulka25 Akorát tedy bacha na jednu věc - Apolinář neodmítá rodičky, takže se jim relaticně často stává, že nemají volno na šestinedělí a pak se ti může stát (právě při porodu večer), že už nebude místo a tebe dají na gyndu a to je pak mimčo na novorozeneckém a pak to opravdu vychází tak, že než propustí ty maminky, co uvolňují místo, tak ty se přesouváš kolem toho oběda. Ale není problém courat na to novorozenecké za dítkem.
jjo to vím, ale tak i tady se dá domluvit, když je to ten první den, dá se to, blbý je to pak kvůli kojení, když je to další dny ![]()
U me presne nastala tahle situace dite se mi narodilo po obede, komplikovany porod, dite okamzite odnesli do inkubatoru, jedine co jsem vedela bylo pohlavi a cas narozeni. Nic vic, po asi 4 hodinach (standartne po porodu zustavaji matky 2 h, ale u me se bali ) potom co jsem mohla odejit, tak nebylo na 6ti nedeli misto a ja musela dolu na gyndu. Dite jsem poprve videla az druhy den rano. Jenom na chvilku. Na pokoj jsem ho dostala az kolem poledne, takze 22h po narozeni ![]()
Po prvním porodu, kdy se dcera narodila ráno po 8 hodině, jsem to měla jako Ugluk a ostatní. Po druhém porodu odpoledne, kdy jsem se na pokoj na šestinedělí dostala po 19 hodině mi syna už odmítli vydat, že je v inkubátoru. No spíš se jim nechtělo mě navečer „zaučovat“, takže mi ho milostivě dali až druhý den dopoledne - to bylo pořád „až po vizitě“ „až po tomhle“ „až po tamtom“ - byla jsem pěkně naštvaná. Navíc jsem stejně za celou noc nezamhouřila oka
Obojí bylo na P15, dcera 2010, syn 2012.
@Vemas Tak mě se tedy taky stalo, že nebylo místo na šestinedělí, ale porodila jsem večer, nechali nás na boxu s mimčem určitě déle jak ty 2 hodiny, tipuju tak 3 - 3,5, pak já šla do sprchy a ubytovat se na gyndu a pak jsme hned šli i s partnerem za mimčem na novorozenecké, on šel pak domů a já byla a mimčem ještě 2× v noci a pak ráno a pak už mě přestěhovali. Ale je fakt, že porod byl bez komplikací.
@helenkka Mě taky prvorozeného hned nedali, až po tom prvním ošetření (ale tedy nemyli ho, jen ošetřili pupík a otřeli ho), u druhé jsem si řekla a na chvilku jsem ji dostala na břicho hned, na chvilku - byla tam celkem zima.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.