Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý deň, mám 29 rokov, a liečim sa na depresiu. Druhý mesiac užívam Seroxat, Menštruačný cyklus mám pravidelný ako,,hodinky" a krvácala som tak v norme primerane 5 dní, avšak od začatia užívania Seroxatu, mám namiesto menštruácie len slabé špinenie, ktoré trvá pár dní. Je možné, že Seroxat takto pôsobí a je tu nejaké nebezpečenstvo, že už nikdy nebudem mať normálnu menštruáciu? Sexuálneho partnera nemám, antikoncepciu neužívam, štítna žľaza je v poriadku. Ďakujem za radu
Na tyto otázky ti nejlépe odpoví doktor…
Obrať se na něj, určitě bude vědět víc, než kdokoli tady.
No práveže moja lekárka má dovolenku, tak budem musieť počkať.
@miapia Já také brala Seroxat, ale na MS to u mě vliv nemělo. Ale psychiatrické léky mohou cyklus různě ovlivňovat, více ti poví lékař. Já třeba po mnoha antipsychotikách zas měla mléko, musela jsem je vždy vysadit. Ale myslím, že to u tebe vydrží do doby, než se Dr. vrátí z dovolené. Já s tím mlékem poprvé také na Dr. čekala. Minulý rok jsem naopak krvácela pořád, tak jsem naklusala na gyndu, jestli nebudu muset na kyretáž, ale nic nenašel, asi to bylo stresem a možná i léky. Držím palce.
Ďakujem pekne za odpovede baby. No zľakla som sa, lebo nikdy som s cyklom problem nemala. No uvidím, čo mi povie lekárka, až sa vráti z dovolenky, možno mi predpíše niečo iné, ale sama som prekvapená. Raz dávno som brala Cipralex a na MS to nemalo žiaden vplyv, tak neviem no ![]()
No, už som to dostala, sa teším jak malé mimčo, trocha mi to predsa rozhodilo ms, ale hlavne, že to mám
![]()