Sertralin AD dávkování 3x denně

1428
10.5.23 18:53

Sertralin AD dávkování 3x denně

Pěkný den,
má někdo z vás zkušenost s tím, že vy sami nebo vaše dítě berete antidepresiva Sertralin 3× denně? Syn 10 let bral doteď 2× denně ráno/večer a nyní mu dávka musela být zvýšena a má brát ještě odpoledne. Je to dost náročné na dávkování, protože do toho má ještě Xyzal na alergie, tj 4× denně lék. Doktorky se již zeptat nemůžu, už jsem s tí v posledních týdnech komunikovala asi 4× a na kontrolu nás objednala až na listopad. Tak mě jen zajímá, zda to také někdo takhle bere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9189
10.5.23 19:25
@zuzuza píše:
Pěkný den,
má někdo z vás zkušenost s tím, že vy sami nebo vaše dítě berete antidepresiva Sertralin 3× denně? Syn 10 let bral doteď 2× denně ráno/večer a nyní mu dávka musela být zvýšena a má brát ještě odpoledne. Je to dost náročné na dávkování, protože do toho má ještě Xyzal na alergie, tj 4× denně lék. Doktorky se již zeptat nemůžu, už jsem s tí v posledních týdnech komunikovala asi 4× a na kontrolu nás objednala až na listopad. Tak mě jen zajímá, zda to také někdo takhle bere.

Ahoj, nevím, jaké dávky tvůj syn bere, já brala sertralin 2-krát denně, ráno 200 mg a v poledne 100 mg. Že by se bral večer, tak s tím jsem se moc nesetkala. Ale dávkování má určovat lékař, takže bych se neřídila tím, co někdo napíše na emimini. Já bych teoreticky taky měla brát léky 4-krát denně, ale nějak to nedávám, tak jsem si to trochu poupravila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
10.5.23 19:57
@Lollitka píše:
Ahoj, nevím, jaké dávky tvůj syn bere, já brala sertralin 2-krát denně, ráno 200 mg a v poledne 100 mg. Že by se bral večer, tak s tím jsem se moc nesetkala. Ale dávkování má určovat lékař, takže bych se neřídila tím, co někdo napíše na emimini. Já bych teoreticky taky měla brát léky 4-krát denně, ale nějak to nedávám, tak jsem si to trochu poupravila.

Děkuji za odpověď, já jsem jen četla, že myslím fluoxetin nebo něco se bere 2× denně, na večer to má prý, aby se lépe probudil na wc, má enurezu, ale na to nepomáhá. Jen mě zajímalo, zda to někdo tak má, budu mu to tak dávat a pak se mudr. zeptám. Můžu se zeptat, nemáte to náhodou na OCD? Že máte celkem vyšší dávku. Syn fungoval od 7mi let na 100 mg denně, teď mu bude 10 a propad, nechápu proč, má ocd a adhd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
10.5.23 20:03
@zuzuza píše:
Děkuji za odpověď, já jsem jen četla, že myslím fluoxetin nebo něco se bere 2× denně, na večer to má prý, aby se lépe probudil na wc, má enurezu, ale na to nepomáhá. Jen mě zajímalo, zda to někdo tak má, budu mu to tak dávat a pak se mudr. zeptám. Můžu se zeptat, nemáte to náhodou na OCD? Že máte celkem vyšší dávku. Syn fungoval od 7mi let na 100 mg denně, teď mu bude 10 a propad, nechápu proč, má ocd a adhd.

Jj, mám mimo jiné OCD, právě proto jsem měla vyšší, než maximální dávku. Fluoxetin se může brát i jednou denně, já ho zrovna teď beru, brala jsem ráno 2krát 20 mg a teď mi na psychiatrii přidali ještě 20 mg v poledne. Takže mám max dávku. Takže i tam by asi záleželo na dohodě a na dávkování. Vám fluoxetin nabízeli? A můžu se zeptat, jak se synovi OCD projevuje? Já kvůli tomu už 2-krát chodila na rTMS (magnetická stimulace mozku), ale dětem to asi ještě nedávají. Držím vám palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
11.5.23 12:14

Dcera, čerstvě 15 let, bere Sertralin 100mg 1 x denně, ráno. Při zavřených školách u covidu začala mít problémy a nakonec diagnostikováno OCD. Od začátku, rok a půl bere stejnou dávku.

To jen tak pro informaci, jak je to u nás. Vy jste jiný případ, řídila bych se doporučením lékařky. Pokud ale máte pochybnosti, znovu to konzultuje s ní, třeba po páté. Jde o vaše dítě.
A zarazilo mě, že kontrolu máte až za tak dlouho, zvlášť, když má teď propad. S dcerou chodím na kontrolu co 3 měsíce s tím, že cokoliv by se dělo, volat ihned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
11.5.23 13:40

@patybar syn má taky OCD a to od těch 7 let. Ona ví o tom, že teď je to jen částečně zakece aci přesto kontrala až tak pozdě a tím že když tak volat. Nabrala si paní doktorka zřejmě moc pacientů a teď už nemá šanci to všechno zvát tak já se má. Hledala jsem i jiného psychiatra bohužel Brno město a nejbližší okolí bez šance a k tomu když řeknete, že máte už psychiatra ale chcete jinam tak nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
11.5.23 13:42

@patybar syn má taky OCD a to od těch 7 let. Ona ví o tom, že teď je to jen částečně zakece aci přesto kontrala až tak pozdě a tím že když tak volat. Nabrala si paní doktorka zřejmě moc pacientů a teď už nemá šanci to všechno zvát tak já se má. Hledala jsem i jiného psychiatra bohužel Brno město a nejbližší okolí bez šance a k tomu když řeknete, že máte už psychiatra ale chcete jinam tak nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí