Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
vim, ze uz se tu o seste nemoci napsalo az az, ale stale jsem bezradna, zda jsme to prodelali nebo ne. Mala od ctvrtka mela vysoke horecky mezi 38-39 az do soboty a dneska se mi osypala, ale jenom na hlavicce a trochu na tvaricce, jsou to takove cervene fleky, myslim si, ze je to sesta nemoc, ale zarazi me, ze to mame jen na hlavicce a zatim ne nekde jinde, jak jini pisou, ze to maji na zadickach a hrudnicku, nekteri i na nozickach, tak jsem ted zmatena..Vam se to roznaselo nekolik dni? Jinak mala je ted protivna, jak nevim po tech horeckach, stale by jen spala a dost pobrekava, tak nevim..diky moc za pomoc
Ahojky.
Tak to je pátá nemoc. Ta je jen na obličeji. My jsme ji měli taky.
Zapomnela jsem napsat, ze male je 9.mesicu, tak nevim s tou patou nemoci, pisou, ze to postihuje deti skolniho veku a projevuje se trochu jinak nez my jsme meli..na obliceji to ma jen trochu na leve tvarice z boku
Zapomnela jsem napsat, ze male je 9.mesicu, tak nevim s tou patou nemoci, pisou, ze to postihuje deti skolniho veku a projevuje se trochu jinak nez my jsme meli..na obliceji to ma jen trochu na leve tvarice z boku
My jí měli, když bylo malému 6.měsíců. Po třech dnech se vyrážka ztratila a bylo to dobré.
Jé, přesně jak u nás! Malý od středy horečky, dnes se osypal, na obličeji a pod vlásky a pomalinku mu to až ted na večer začlo slízat dolů, ale pomalinku. Prý by to mělo lízt tak dva tři dny a zmizet. je to jen taková krupička, nic moc výrazného. Pátá nemoc vypadá jinak a vyskytuje se v pozdějším věku, jak jsem dnes vygůglila.
A o protivnosti prosím nemluvit, sice se mi ulevilo, že známe příčinu horeček, ale ty jsou fuč a dítě nám někdo vyměnil za tyrana ![]()
Iffka hezky receno, ty my to beres z ust..tyran:-))to mame opravdu doma taky..
Ted by to chtělo uklidňující příspěvek někoho, komu se pak dítě vrátilo do normálu, nebo mě šlehne..
Tak u nas taky propukla tento tyden, koukam, ze jsme nebyly jedine
od ctvrtka horecky pres 40°C a včera se vysypala komplet hrudnicek, brisko a zadicka (takova krupicka). Horecky pominuly, vyrazka nevadi a mala uz zase radi jako zvire ![]()
Ahoj, malá měla šestou nemoc nedávno, měla horečky asi čtyři dny, pak se objevila vyrážka. Prvně taky jen na tvářích a hlavě, druhý den na hrudníku a zádech. Asi po třech dnech to zmizelo, dr. mi řekla že akorát s tou vyrážkou nesmí na sluníčko, jinak když už je osypaná, tak infekční není. To byly zrovna ty vedra, takže s malou doma to bylo šílený, jak jsme nemohli ven
Ale bude zase dobře ![]()
@tálinka a dala ti doktorka nejake mazani na tu vyrazku? Ja nechci zitra plasit k Dr kdyz jsme to tak hezky zmakly o vikendu
dnes jsem ji vecer namazala Fenistilem, tim snad nic nezkazim, anebo ano?
@rezetovad píše:
@tálinka a dala ti doktorka nejake mazani na tu vyrazku? Ja nechci zitra plasit k Dr kdyz jsme to tak hezky zmakly o vikendudnes jsem ji vecer namazala Fenistilem, tim snad nic nezkazim, anebo ano?
Já jsem nebyla přímo u dr. byl víkend, tak jsem jen volala do nemocnice na dětský, popsala jsem doktorce co malá má a ptala se jí, jestli máme přijet, jestli se na to právě něco dává. Řekla mi, že ne, že to samo zmizí a ničím se to mazat nemusí. Tak bych to asi nechala být, myslíš, že jí to svědí?
@tálinka nerekla bych…no nic, namazana je a spi, zitra rano se podivam a necham to uz byt
@Iffka Můj syn měl taky 6…3 dny horečky, pak se osypal, během 2 dní byl v pohodě. Vyrážka sama zmizela, nemala jsem ho, nedrbal se, šlo to v klidu.
Ahoj, taky máme čerstvou zkušenost s šestou nemocí
Malá se osypala na hrudníčku, ramínkách, zádech i na hlavičce. Během dne se to začalo rozlézat směrem dolů na bříško a bedra. A další den to měla i trochu na nohách.
Vyrážka vlastně není vyrážka
Jsou to virem podrážděné cévičky pod kůží. Takže to nesvědí a není potřeba to mazat.