Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím, cca od 34tt si píchám clexane 0,4 a pokračuji i teď v šestinedělí. Teď jsem 9 dnů po porodu a stále dost krvácím. Myslíte, že to může být těmi injekcemi? Po minulých porodech už bylo krvácení spíše na ústupu, tak mi to přijde divné.. Máte někdo zkušenost?
@sediza píše:
Ano, může to být tím. Rekl mi to gynekolog..
Neřekla bych, že je to tím. Hematolog. ![]()
Ta dávka je spoíš menší. Paicnetky si větišinou na nějaké větší krvácení při 0,4 nestěžují.
Něco jiného jsou plné léčebné dávky, pokud už se dává léčba trombozy, ne jen prevence.
@Lama Lama píše:
Neřekla bych, že je to tím. Hematolog.Ta dávka je spoíš menší. Paicnetky si větišinou na nějaké větší krvácení při 0,4 nestěžují.
Něco jiného jsou plné léčebné dávky, pokud už se dává léčba trombozy, ne jen prevence.
Děkuji za upřesnění. Určitě zaleží na dávce. Mohu mít dotaz ohledně antifosfolipidového syndromu? Zajimalo by mne v případě této diagnózy a COVID onemocnění, zdali se doporučuje preventivně užívat například Clexane a jaké případně dávkování? Koukala jsem, že covid zpusobuje APS a protrombotické stavy. Děkuji moc za případnou odpověď.
@Lama Lama Aha, tak kdoví čím to tedy bude… A nehrozí při silnějších očistkach anémie? Tu bych nerada, tak jestli to mám nějak řešit nebo vydržet… železo beru.
@zzuza píše:
@Lama Lama Aha, tak kdoví čím to tedy bude… A nehrozí při silnějších očistkach anémie? Tu bych nerada, tak jestli to mám nějak řešit nebo vydržet… železo beru.
Hele, to fakt na dálku nevyřešim, nevim, nedokážu vyhodnotit, jestli už je to třeba řešit. To subjektivní vnímání jednotlivými pacientkami je velmi rozdílné. Železo ber, dlouhodobě, klidně půl rou, alespon občas, doplnit zásoby.