Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
zajimal by me nazor na dodrzeni sestinedeli. Vsichni znamy se mi uz ted vpodstate cpou na navstevu do porodnice (rodim v lednu) a ja je tam ale nechci. Jak to napsat. Chtela bych, aby mimi videl tatinek a pak maximalne babicky, ale ty asi az u nas doma. Nechci, aby se mi u novorozence coural kde kdo. Mam tedy dodrzet navstevy u nas doma (tech 6 tydnu) a muzou se na nej podivat treba venku, na prochazce? Osobne mi prijde blbe, kdyz do porodnice coura hodne lidi a kazdy ho chce pochovat a pusinkovat. Prijde mi to blbe, protoze nena zadnou imunitu. Poradi nekdo, co by bylo nejvhodnejsi?
@kajano Asi takhle, nejvhodnější bude, když si to uděláš tak, aby to vyhovovalo tobě… na druhou stranu, pokud by někdo odmítal návštěvu rodiny po celé šestinedělí, tak pro mě bude divný.
Me tedy 6 nedel prijde zbytecny. Stejne budete muset chodit k dr. Kazdopadne tvoje prani by meli respektovat. Osobne mi to prijde prehnane. U nas v rodine nikdo nepusinkoval krom nas rodicu a vsichni si vzdy umyli ruce desinfekci + samozrejme nechodil nikdo nemocny.
Urob to tak, ako cítiš, že to pre vás bude najlepšie ![]()
Za nami bol v pôrodnici iba tatino, doma v šestinedelí len moji rodičia (manžel už rodičov nemá). S kamarátkami sme sa rôzne postretávali na káve pri prechádzke s kočárkom.
@kajano udělej si to jak chceš ty
manžel všem nahlásil že až po šestinedělí začnou návštěvy ale ne hromadné
a bylo to fajn
. já teda měla vždy nedonošence takže cca domů jsme šli za 14 dní a tak to uteklo ![]()
V porodnici za mnou byl jen manžel, rodiče s mojí sestrou a jejím partnerem a moje nejlepší kamarádka. Po porodu jsem byla brzy fit, takže jsem normálně přijímala návštěvy, s malou vyrazim ven do přírody denně, naopak mě návštěvy nevadí, vzhledem k tomu, že na ně jezdí pro ně blízcí lidé:-) záleží na tom, jak to budeš cítit ty
ale 6týdnů mi přijde přehnane ![]()
Když jsem byla v porodnici se svým synáčkem, přišli zamnou jen dvě zdravotní sestry které mě měli po celou dobu těhotenství na starost, a mě to bylo líto. Já nikoho neměla. ted u druhého budu moc ráda když přijdou.
Me tech 6 nedel prijde taky moc zbytecne, proto se ptam. Jestli treba jim dat mimi na prochazku ven. Do porodnice urcite nechci, aby mi chodili vsichni co se zvou. Nevim jak moc to muze ovlivnit zdravi ditete. Kamaradka davala mimi hned od druheho dne kazdemu a je furt nemocny. U nas o tom nikdo moc nevi, jen rodina a nejblizsi pratele. Jenze to kazdej kazdymu rika, tak se to rozkrikne:(
@kajano Se nakonec vyplatí mít málo přátel a konzervativní rodinu.
Za mnou přišla sotva ta rodina a u třetího jen dvě kamarádky a ty se slušně zeptaly s tím, že pokud odmítnu, naprosto chápou. ![]()
Řekni jasně, že nevíš, jak se po porodu budeš cítit, že mileráda rozešleš fotky, ale na návštěvu až domů, až se zregeneruješ. Na druhou stranu já šestinedělí nedodržovala ani u jednoho dítěte, kdo se chtěl zastavit a slušně se zeptal, tak přijít mohl. Ale viz výše, ale moc lidí to nebylo a to ani domů. ![]()
Ahoj. Já měla v porodnici mimo manžela jen jeho a své rodiče-na krátkou návštěvu- vyhovovalo mi to víc, než abych je obskakovala pak u nás doma… A pak jsem tchýni vzkázala, když chtěla snad za 2 dny přijet, že bych ráda dodržela šestinedělí… Nakonec jsem si říkala, že by stačily třeba jen tři týdny. Ale já se teda 14 dní po porodu dávala do kupy… Jak říkali ostatní- jak to budeš cítit sama.
Šestinedělí je na odpočinek pro ženskou, dítěti to fakt nevadí, ani to pusinkování.
Nedělej z něj skleníkovou kytku, je to směšné a myslela jsem, že v dnešní době už překonané.
Jestli si chceš odpočinout, tak klidně vyhlas, že nechceš moc návštěv, ale na dítě se nevymlouvej. Děláš si z něj akorát tak rukojmí svých pocitů a ega. A to si fakt nezaslouží.
@kajano tak ja v porodnici byla maximalne dvanact hodin, u posledniho dve hodiny, doma jsem mela nejblizsi rodinu na navsteve druhy den a par kamaradek po dvou tydnech. Nic hromadneho, pekne po jednom. Pusinkovaly jen babicky
Deti mam extremne zdrave, zejmena, pokud porovnam se mnou, ja byla kazde dva tydny nemocna az do puberty.
@Milka111 píše:
Když jsem byla v porodnici se svým synáčkem, přišli zamnou jen dvě zdravotní sestry které mě měli po celou dobu těhotenství na starost, a mě to bylo líto. Já nikoho neměla. ted u druhého budu moc ráda když přijdou.
No, to je docela dobrá připomínka…
On člověk řeší, aby ho blízcí „neobtěžovali“ svým zájmem a zapomíná, že by za ně měl být i vděčný ![]()
@123Soňa píše:
Ahoj. Já měla v porodnici mimo manžela jen jeho a své rodiče-na krátkou návštěvu- vyhovovalo mi to víc, než abych je obskakovala pak u nás doma… A pak jsem tchýni vzkázala, když chtěla snad za 2 dny přijet, že bych ráda dodržela šestinedělí… Nakonec jsem si říkala, že by stačily třeba jen tři týdny. Ale já se teda 14 dní po porodu dávala do kupy… Jak říkali ostatní- jak to budeš cítit sama.
To je teda drsný, ukázat babičce vnouče až za šest neděl.