Šestinedělí - dodržet?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2250
31.10.16 20:11

@ka2ka jo, tak ja jsem navstevam uz ve dverich oznamila, ze jestli chteji cokoliv jineho, nez pochovat mimino, tak si to musi obstarat sami. Nevarila jsem ani caj, natoz, abych jinak obskakovala. A to jsem klidne dodrzela cele sestinedeli, ted to taky drzim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101803
31.10.16 20:19

@ELIbeta Tak to rozhodně… to se předpokládá, že návštěva dovalí jídlo, ne :mrgreen: alespoň já je měla vychované, pilně nosili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
31.10.16 20:41

Dcera se narodila v 15.00 a 18: 30. Uz jsem mela v porodnici celou moji rodinu, vsichni si dceru pochovali, pomazlili. Byla jsem moc rada. Pak jsem tam byla dva dny sama a bylo to naprd. 6 nedeli jsem stravila u rodicu, mela jsem se bozsky. Jen starost o malou. Ven jsme chodily od prvniho dne co nas pustily. Ve 3 tydnech dceru hlidal muj tatinek a bratr. Dcera je zdrava a miluje nas vsechny. Nejvetsi laska me dcery je muj tatinek. Rikamu dedecku milacku. Spis si to udelej podke sebe, ja jsem rada v kruhu tech co miluji. Byt jen 6 nedel s miminem tak me odvezou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
31.10.16 20:47

@j.a.n.i1 ja taky, ale ka2ka musela obskakovat, jak pise. To bych proste nedelala, radsi sestinedeli bez navstev, nez kohokoliv obskakovat. Nastesti u nas to brali jako samozrejmost, ze obskakovat budou oni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101803
31.10.16 21:11

@ELIbeta Tak nemusela… znáš to, každý si k člověku dovolí jen to, co mu ten dotyčný dovolí. Takže ahoj, můžete obdivovat miminko, kafe a čaj je na lince a když už si budete dělat, tak já prosím udělat takový :lol: jo a jestli se vám nechce, hmmm, tak to tu budete nasuchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
31.10.16 21:58

Zakazovat návštěvy rodičům mi přijde divné. Na obě děti se do porodnice přišel podívat tatínek samozřejmě a i oboje prarodiče. Doma pak jezdili prarodiče na návštěvy a neměla jsem s tím problém. Pomohli uklidit, dovezli oběd, mě to ulehčilo. Dokonce jsem v době šestinedělí měla i jiné návštěvy, samozřejmě, že byli zdraví a dítě nepusinkovali atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
31.10.16 22:09

@j.a.n.i1 no jo, to je fakt, jen si dovedu predstavit a videla jsem u kamaradek to zmenene sestitydenni vedomi, kdy se z asertivnich zen staly uzlicky nervu. U me je to presne opacne a navic mam z predtetneho obdobi vypestovanou image furie, takze mi radsi vsichni sli z cesty a naslapovali po spickach. Vlastnorucne pripravene jidlo mi tedy nenosili, ale tchyne mi objednala dovazku z me nejoblibenejsi blizke restaurace na kazdy den pro prvni tri tydny a pak prijela maminka a varila. Nekdo bohuzel nema na pribuzenstvo takove stesti, pak bych radsi limitovala navstevy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.16 07:07

@kajano udelej to jak to citis, ja si nedokazu predstavit, ze by za mnou do porodnice prisel treba jen manzel, byla tam cela moje rodina, sestra prijela pres pul sveta kvuli malosce, manzelova rodina a pak prijeli kamaradky treba 300km z rodneho mesta.Moc jsem si toho vazila. Ve svete je to uplne bezne, ze se chodi spis do porodnice nez pak domu. Domu jsem zacala nastevy zvat az tak po 3 tydnech, to uz jsem byla fit a litala normalne s malou po venku.Ty 3 tydny v izolaci byly sice peklo, ale kvuli miminku prece udelame vsechno :-).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.16 07:09

@ELIbeta teeeeda,to se musela tchyna pekne placnout pres kapsu, klobouk dolu pred takovou tchynou :potlesk: :potlesk: :potlesk:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.16 07:18
@kajano píše:
Dekuju vsem za rady. Ovsem nad nekterymi odpovedmi zustava rozum stat a zirat… Partnera to taky zajima a chce byt u porodu a k jistym navstevam mame sve duvody. Takze nechapu nac ty stupidni odpovedi.

Tak jak pises, pokud pro to mate sve duvody, treba spatne vztahy v rodine nebo buhvi jaky typ jsou prarodice, tak to chapu, ze chcete mit kid. Kamaradky tatinek je alkoholik a taky ho nechtela v porodnici, prisel na navstevu az k ni domu, ale v sestinedeli a chtel si tam se zetakem davat panaky na pocest vnuka, takze kamoska byla pekne nasrana :zed: :zed: :zed:. Myslim si, ze tech 14dni az 3 tydny bohate staci, 6 nedel byt asocial je prehnane.

• Citovat
  • Upravit
957
1.11.16 11:53

Rozhodne bych si stála za svým!!! Novorozenec je náchylný k infekci a obzvláště takto uprostred zimy snadno chytne virózu, kašel, nedej bože černý kašel a i obyčejná rýma je pro kojené miminko velký problém.
Pokud nemáš náturu si to takto prosadit, tak bych je nechala v tom plánování návštěv a po porodu řekla, že je zákaz návštěv v porodnici a pak řekla, že doktorka dětská striktne nedoporučuje návštěvy v šestinedělí.
A hotovo- lékař je autorita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
9.11.16 11:12

Zdravím, je to na každé mamince, ale myslím, že blízká rodina by v porodnici neměla chybět. Rodila jsem taky v lednu, přišla rodina, kolega a dvě kamarádky. A pak se střídaly návštěvy i doma. Sterilní prostředí není dobré, tak si tu imunitu nevytvoří. Jasně, že by jste neměla k miminku pouštět nemocné, platí to i o rodině. A jestli jsou trošku soudní, tak by to měli pochopit. Za mě ale celé šetinedělí nikoho nepozvat je divné. U nás by to babičky rozhodně nevydržely :-) Přeju hlavně to zdravíčko a pohodový porod bez komplikací. Pavlína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.11.16 11:39
@Anonymní píše:
@ELIbeta teeeeda,to se musela tchyna pekne placnout pres kapsu, klobouk dolu pred takovou tchynou :potlesk: :potlesk: :potlesk:.

Tak, ona by se musela „plácnou přes kapsu“, i kdyby ty tři týdny každý den vařila snaše oběd. A ještě by do toho musela investovat svůj čas a práci.

Ale to by se se zlou potázala, protože by to bylo vměšování, o které nikdo nestojí. :mrgreen:

Já bych třeba domácí jídlo od šikovné kuchařky ocenila víc (v restauracích jím furt). Ale myslím, že jsem s tím názorem jediná. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
9.11.16 11:54

@Bábrdl moje tchyne rozhodne neni sikovna kucharka :) (teda, ona si to o sobe mysli, ale vi, ze ja ani manzel jeji nazor nesdilime). Ja po ni nic nechtela, byla to jeji iniciativa. Osobne bych klidne prezila „o chlebu a vode“. Varit jsem opravdu v sestinedeli nehodlala a nevarila jsem ani, kdyz jsem mela prvni dite a zadny donaskovy servis a nic podobneho. Navstevy jedly, co si prinesly. Nikomu se nic nestalo, hlady nezemrel. Netreba obskakovat nikoho, krome miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
9.11.16 11:55

Ahoj. Já měla průvan v porodnici( nejen rodinu, ale i kamarádky). To mi zase tak nevadilo, jen mohli odejít dřív :mrgreen:. Ale jak jsem přijela domů, chtěla jsem božský klid, tak jsem manžela donutila zrušit všechny naplánované návštěvy, tchýni. On je v tomhle šílený. Dokonce týden po porodu jsme měli nevl. syna( ADHD), ale manžel se staral, tak to bylo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí