Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hlavně jako já mám půlroční holčičku, do toho jí tahat tam nechci..,mám setru ráda, nechci o ní přijít, začínám uvažovat i o její osobní péči, pak se s malou chce mazlit, je to hrozný to sem psát, ale jako, to jí mám malou vytrhnout z ruky, dneskam á přijít, přemejšlím co dělat ![]()
Vsak tobe je do toho prd, ale do svinciku chodit nebudes…a jestli to nepochopi tak uz fakt ![]()
Vyprdni se na to, já bych tam přestala na čas chodit, třeba jí to potom docvakne, že to bude mít asi nějaký důvod, že tam nechodíš…a nebo s ní hod rozumnou řeč. Já když jsem se odstěhovala tenkrát od rodičů, taky jsem pořádek moc neřešila. Byla jsem jako utržená ze řetězu
a dneska by se u mě dalo jíst z podlahy ![]()
Vy, co píšete ty úžasné výroky „nic ti do toho není“.. ehm, máte sourozence? A máte ho rádi, záleží vám na něm? Buď jste jedináčci, nebo máte asi hodně pokažené vztahy v rodině, neumím si to vysvětlit ![]()
Bratra mám a tak, jako mi bude do jeho života hodně, tak jemu bude do mého. Naprosto stejně by se zajímal, kdybych měla obdobný problém jako zakladatelčina sestra ![]()
Ale je to věc názoru. ![]()
@CokeLady píše:
No kdyby měla dítě, je to o něčem jiném. Dítě je na hodně věcí citlivé a nějaké kožní problémy z letité špíny, infekční nemoci ze špíny, problémy ze špinavých lahviček na mléko jako třeba moučnivka apod. Malé děti jsou relativně náchylné na tyto hnusy.Jestli prostě žije v bordelu a jí ani jejímu příteli to nevadí, tak je to sice hnus, ale je to jejich život. Ona třeba zase nemá ráda u tebe, že trávíš čas úklidem, místo toho abys ho využila smysluplně. Všude je něco.
Já jsme měla jednu známou a u ní se člověk fakt při chůzi lepil k zemi, ona teda dítě měla, trochu i smrádek, pomoc při velkém úklid odmítla. Já jsme vždycky byla ráda, když jsme dorazila domů, jak to tam mám krásný a čistý a voňavý. Pak jsme se u nich už nezouvala a pak už jsme tam nechodila.
jo tohle udělám, už tam nejdu, vlastně mi do toho nic není…
@Maculinka píše:
Vy, co píšete ty úžasné výroky „nic ti do toho není“.. ehm, máte sourozence? A máte ho rádi, záleží vám na něm? Buď jste jedináčci, nebo máte asi hodně pokažené vztahy v rodině, neumím si to vysvětlit
Bratra mám a tak, jako mi bude do jeho života hodně, tak jemu bude do mého. Naprosto stejně by se zajímal, kdybych měla obdobný problém jako zakladatelčina sestra
Ale je to věc názoru.
jo tohle je taky pravda, jenže moje sestra si doho mluvit nenechá, to je jasný, že mě to trápí, ale co mám dělat
@Anonymní píše:
jo tohle je taky pravda, jenže moje sestra si doho mluvit nenechá, to je jasný, že mě to trápí, ale co mám dělat
Nemůžeš dělat nic, pokud ona sama nechce. Ale je to tvá sestra a je dobře, že ti její život není lhostejný. Názory typu „nic ti do toho není“ vůbec neposlouchej. Kdyby šlo o kamarádku, tak je ještě chápu, ale jde tu o rodinu.
Problém je i ve mě, vždy sme se dokázali tolik násmát, pochopit se, fungovala normálně, ted žije jak na smetišti, sama chodí jak…
pak mi malou chce hubičkovat, to se mi nelíbí, je to hrozný co píšu, achjo
jak jí to mám říct, jako chodit tam nebudu, ale to jí mám říct nechod ty ke mě? nelíbí se mi, že jsi nečistá a chceš mi hubičkovat dítě? ![]()
@Anonymní píše:
Problém je i ve mě, vždy sme se dokázali tolik násmát, pochopit se, fungovala normálně, ted žije jak na smetišti, sama chodí jak…pak mi malou chce hubičkovat, to se mi nelíbí, je to hrozný co píšu, achjo
jak jí to mám říct, jako chodit tam nebudu, ale to jí mám říct nechod ty ke mě? nelíbí se mi, že jsi nečistá a chceš mi hubičkovat dítě?
Na to ti tady asi nikdo neodpoví. Je to hra s ohněm. Nevíš, jak se zachová a jestli by tu výtku přijala. Já bych se třeba urazila, i když by to byla pravda
Jestli ji chceš něco říct, tak doporučuji velmi opatrně, citlivě. ![]()
@Maculinka píše:
Na to ti tady asi nikdo neodpoví. Je to hra s ohněm. Nevíš, jak se zachová a jestli by tu výtku přijala. Já bych se třeba urazila, i když by to byla pravdaJestli ji chceš něco říct, tak doporučuji velmi opatrně, citlivě.
no právě nevím co dělat…
ani moje mamka neví, jak na ní
Nooo nic holky, jdu žehlit, jestli Vás něco napadne tak pište já to večer prohlédnu, sestra má dnes přijít, tak ní něco opatrně naznačím…zase
@Maculinka píše:
Nemůžeš dělat nic, pokud ona sama nechce. Ale je to tvá sestra a je dobře, že ti její život není lhostejný. Názory typu „nic ti do toho není“ vůbec neposlouchej. Kdyby šlo o kamarádku, tak je ještě chápu, ale jde tu o rodinu.
Já sourozence mám a stojím si za tím, že je každému prd, jak žiju já a stejně tak si nedovolím jim kázat o pořádku nebo nepořádku. Jako chápala bych, kdyby šlo o něco vážného, drogy, alkoholismus, týrání dětí, násilí, to bych se samozřejmě pletla, ale do pořádku nebo nepořádku se prostě nepletu, za tím si stojím. Z toho co zakladatelka píše, tak si udělá u sestry akorát taky peklo před Vánocema a stejně nic nevyřeší ![]()
No, nechci desit, ale takhle to zacalo, sestra zdedila byt po babicce v najmu, nahle vypoved pro stiznosti sousedu, to zacala domu tahat kocky o ktere se poradne nestarala, takze smrad, spina…pozadala me o prestehovani do podnajmu ve vilce, mela 28 kocek. Vybydlela vilku, najem nezaplatila, nepracovala, zacaly ji honit zdrav pojistovna, socialka, policie za vybydlenou vilku. Prestehovala se na nasi spolecnou chatu, tu zdemolovala a taktez vybydlela. Minuly tyden volala mamce, ze se ji „rozpadl“ nabytek, aby ji koupila novy. Je nastesti na pracaku, takze uz od letoska aspon za ni platej elektrinu, jinak platili nasi, z duchodu cca 28 tis. za rok. Ja s dvema malyma detma vice nez davam prispivat odmitam, ale zenu ji, chudacka - dle nasich, pracovat. Spolecna chata je v p…, chteli jsme tam s rodinou jezdit na prazdniny, z hygienickych duvodu nelze. Na deti mi sahat nesmi, vicemene se z toho duvodu nestykame, je spinava a smrdi. Moc me to trapi, ale nevim co delt. Drzim palce, at to s tvou sestrou dopadne lepe. Omlouvam se za anonimitu, snad je pochopitelna…
@Ivtcha Myslela jsem to tak, že to samotné spojení nic ti do toho není je hloupost. Vždy mi do toho něco bude. Neuměla bych přejít problém s větou nic mi do toho není. Druhá věc je, že nemám právo druhým mluvit do života, jenom je mohu navést svým názorem a je už na nich, jestli ho přijmou. ![]()
přesně tak, to udělám…
ale co když mi řekne, že mi to může bejt prd jak žije?