Sestra :(

71
2.9.09 23:15

Sestra :(

Holky,

chci se vás zeptat na názor.
Než se malý narodil, rozhodla jsem se, že bych s ním ráda chodila k lékařce, která svého času :D „pečovala“ i o mě. Měla jsem ji vždycky ráda, byla hodná, milá…takže jsem tam zašla, nebyl problém, vzali mě, i když jsem z jiného města…po porodu přišla i se sestrou na návštěvu, všechno bylo super…
Teď přijde to ale - při asi 3 preventivní prohlídce jsem si všimla, že sestřička vypadá nějak divně - měla mastné vlasy, jakoby ani neměla doma hřeben, celá bledá…a po vstupu do sesterny jsem pochopila - táhlo to z ní jak ze sudu. Vzhledem k velmi dobrým vztahům s paní doktorkou jsem to přehlídla, říkala jsem si, že asi něco slavili a nestihla to vyspat, nebo tak něco.
Jenže při minulé návštěvě zase - tentokrát celá sesterna smrděla jak záchytka, sestra zase jako strašidlo… už jsem byla fakt naštvaná, ale i tentokrát jsem zatím nic neřekla - sestra malého pouze váží a to tak, že já ho na váhu položím a zase zvednu, vůbec na něj nešahá, natož aby ho třeba měla v ruce :( .
Zítra jdu s malým na druhou dávku Prevenaru a už teď mám obavy, jaká bude sestra. :(
Pokud bude zase „mimo“, mám v plánu to řešit s doktorkou, ale nevím, jak bude reagovat. Podle mě to musí vědět, snad se s ní ráno potká a mluví spolu nebo tak, nevím, proč jí to toleruje, ale mě to nebaví. Pokud to ale řešit nehodlá, asi budu velmi uvažovat o změně dětského lékaře, myslíte, že je to namístě? Sice budu velmi nerada, protože jak říkám, doktorka je dobrá, i malý ji má rád, směje se na ni…ale ta sestra mě fakt štve!
Co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2986
2.9.09 23:27

Nu doktorka je asi důležitější než sestra, ALE například zrovna očkování…látku nabírá a odměřuje sestra a riziko, že něco poplete kvůli svému stavu zde je, takže já bych si promluvila s doktorkou už dřív než až při návštěvě a zeptala se jí, co si o tom myslí, pokud to hodlá tolerovat, tak bych změnila lékaře, za to riziko by mi to nestálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
2.9.09 23:29

Ahoj,

tak tohle bych určitě řešila Asi bych si dr. vzala stranou a zeptala bych se jí co to jako má znamenat a jestli to ví a toleruje.

Hlavně, to že (ZATÍM) neměla malého na ruce, neznamená že nebere na ruce ostatní děti co tam chodí. Nedej bože aby jim měla píchnout třeba inekci a podobně. Hrůzná představa! :?

Doktorku bych asi změnila určitě! Protože tohle vypadá, že jí to vážně trpí. :(

Tak se drž a hrrrrrr na ně!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
2.9.09 23:32

Pokud to z ni bude zas tahnout, poprosila bych doktorku, jestli bys si s ni mohla soukrome promluvit (zduraznit ze o samote, aby sestra pochopila a poodesla nebo aby ji doktorka poslala pryc) a rekla ji to. A zaroven,z e nechces, aby ti v tomhle stavu sahala a dejchala na dite. Je to teda drsny, ja malyho chranila pred bejvalym, kdyz byl namol, natoz pred detskou sestrou… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
2.9.09 23:35

Výhoda je, že sesterna a ordinace jsou dvě různé místnosti, a když jdu za doktorkou, zavírám dveře a jsme samy. Pokud to z ní zítra zase potáhne, jdu „do nich“!
Zajímalo by mě, jestli si třeba stěžovala přede mnou i nějaká jiná maminka, přece nejsou všichni slepí a bez čichu??? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
2.9.09 23:48

Ahojky.Já teda měla jinej problém,ale sestru jsem seřvala přímo před dr :oops: .
Kdo zná naší sestru tak pochopí.Je neuvěřitelně chytrá,do všeho se se… je nepříjemná,vzteklá,nezdraví a neustále skáče dr do řeči.No je to prostě fakt případ.Jednou malého tak uhodila do hlavy,když mi ho rvala násilím na váhu,podruhé zas špatně píchla injekci …
Dítě mi rve z ruky i když začne řvát hned mezi dveřma atd…Jednou když se po něm sápala dejte mi ho tak jsem to už nezvládla a seřvala jí že si ho tam položím sama že je to moje dítě a co to má za zvyky atd.. no koukala na mě jak na blázna,dr nic neřekla :lol: a od té doby je jak milius a samej usměv a pozdrav :wink: .Doktorka je užasná,ale kvuli její sestřičce už od ní přešlo spoustu mamin jinam.

Určitě bych to řešila.To co popisuješ bych nesnesla ani od sestry na veterině natož od dětské sestry a těším se na pokračování a držím palce😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
2.9.09 23:49

Sestra je půl ordinace. Paní doktorka asi taky nebude kdovíco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
3.9.09 07:42

Moni, jsi asi dost mladá a máš první dítě, tak se nedivím, že váháš. Ale já ze svých zkušeností se třemi dětmi už si nenechám nic líbit ani napoprvé. Všichni jsme lidi, ale trvám na tom, že já se chovám slušně k ostatním a oni se budou chovat slušně ke mě. Rozhodně bych to řešila, je to riziko hlavně pro děti a to se nesmí nechat být i kdyby byla dr. pozlacená.

Zažila jsem spoustu situací, kdy se ke mě doktoři chovali hrozně(kluk byl hodně v nemocnicích a na několika operacích), ale jednoho dne to přeteklo a teď už jdu k dr. obrněná a nastartovaná a nedám se. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
3.9.09 08:01

Sama jsem sestra …
Nenech si to líbit a ozvi se. Já bych se ozvala asi už při té druhé zkušenosti. Hlavně jí kontroluj, kdyby ti vzala dítě do ruky a tak. Jsem zvědavá, jak dopadnete :)
Sestra by měla být pravou rukou lékaře, fakt pomalu základní kámen soukromé ordinace … Je mladá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.9.09 08:06

Je divné, že to ta doktorka toleruje. sice sehnat sestru je dneska náročné… no nevím, co bych udělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
3.9.09 08:16

Jasný, vždyť jí nemusí hnedka vyhazovat že jo, prostě domluva. Ještě jednou a půjde … Zase mít sestru, ketrá může upustit dítě nebo něco špatně podat je na nic :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.9.09 08:21

No doktorka by si jeji pripadnou chybu odskakala - i kdyby ta sestra byla perfektni a selhal by jen lidsky faktor. V pripade, ze by se proflaklo, ze prisla do prace opakovane nalita a doktorka nic neudelala, tak zcela jiste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
3.9.09 08:42

Já bych hned doktorce nahlásila, že žádám, aby dítě naočkovala ona včetně přípravy injekce, protože k sestře vzhledem k jejímu stavu mám nulovou důvěru. Tím si pojistíš, aby dnes nenastala chyba.
Ovšem i při běžné návštěvě poradny je to dost otřesné, určitě bych si Dr. stěžovala, když budeš milá, ale důrazná, nemůže říct půl slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.9.09 09:11

Já bych si asi promluvila s dr, jak píší holky a pokud by se to nezměnilo ani do další návštěvy, tak bych změnila dr. Je divné, že pokud to trvá dýl, jak píšeš, si toho dr sama nevšimla a něco s tím neudělala!!

Každopádně dítě si nech naočkovat od doktorky a to i s přípravou látky, nejlépe, aby to dělala před tebou.

Nějak si to ani nedovedu představit. Můj pediatr a jeho sestra (vlastně manželka:-) jsou děsně fajn a hlavně mi do kluka při každé „malé“ nemoci nervou spoustu léků a nedávaj „preventivně“ ATB jako spousta dalších, co jsem měla možnost slyšet od ostatních

• Citovat
  • Upravit
5100
3.9.09 10:10

Souhlasím se vším uvedeným - řešit.
Jen chci podotknout, jako bývalá manželka alkoholika, že domluva typu: Ještě jednou… prostě nefunguje. Tohle vypadá na rozjetou závislost, takže jedině léčení. V každým případě nechápu tu doktorku, tohle přece musí vědět!!! A průsery může „sestřička“ nadělat parádní.8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty